Koninginnelaan235Bor53-07-52

< Back | Index | Next >

Koninginnelaan235Bor53-07-52.jpg

Koninginnelaan 235, Bor

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Hans Zegveld: Beste mensen, hierbij een scan van een foto die ik van iemand kreeg. Ik weet niet wie de mensen op de foto zijn. Op de voorgrond de weggebombardeerde bakkerij de Bie. Ertegenover de Gruyter, hoek 2e oude heselaan/koninginnelaan. Foto waarschijnlijk genomen in 1949.

Ik ben bijzonder verrast met de foto van bakkerij Bor, Koninginnelaan. Dat is het pand waarin ik nu woon. Zijn er nog meer foto's te vinden?

Reactie 2:

Henk Janssen: Op de foto staan mijn moeder (mevr. Janssen-Faber), links mijn broer Johan en rechts dat ben ik. Henk Janssen, Dorpsstraat 8 6681 BN Bemmel. De foto is genomen toen wij op weg waren naar de Bethelschool in de Kraayenhoflaan en is inderdaad van 1949.

meer over dit pand op Noviomagus.nl

Reactie 3:

Cor van den Hoff Kingston Tasmania Australia: Even iets over de Bethelschool in de reactie op de foto. Kleuterschooltje was in de Tweede oude Heeschelaan naast het kerkje hoek Pastoor Zegersstraat. Daar zat ik op school, daarna naar de grote Bethelschool in de Pastoor Zegersstraat.
Als de moeder en twee jongens naar school gaan dan gaan ze de verkeerde kant uit, ze lopen in de Kraaijenhoflaan.

Reactie 4:

Wim van Maassen, 20-07-2008: Van mijn Moeder heb ik wel eens gehoord dat Bakkerij Bor een automatiek of iets dergelijks had, waar banket (bijv.een puddingbroodje) getrokken kon worden. Een herinnering van mij is, dat toen ik op de lagere school aan de Koninginnelaan zat, ik er wel eens een broodje kocht (i.p.v. snoep bij Walraven, ook aan de Koninginnelaan), in combinatie met het kopen van een broodje bij Bor. Staat mij bij dat er toen (eind jaren vijftig) een gedeeltelijke Zonsverduistering was, in ieder geval voor 9.00uur. Ook heb ik altijd gedacht dat je bij Bakkerij Bor een trapje op moest, maar bij het zien van de foto klopt dat niet, of was dat binnen naar de winkel toe?
Dan een reactie op reactie 2 en 3: De kinderen gaan waarschijnlijk naar de Kleuterschool op de Kraaijenhofflaan.

Reactie 5:

Henk van Hest, 31-10-2009: Het is een hele tijd geleden, dat ik langs bakkerij Bor kwam. Deze bakkerij had inderdaad een automatiek. Je kon er ook vleesproducten krijgen: kroketten, nierbroodjes enz.
Ik was in die tijd misdienaar in de H Hartkerk aan de Krayenhofflaan. Wij hadden soms ook een vroege mis denk maar aan 07.00 uur. In die tijd tussen 1945 -1949 hadden we behoorlijke strenge winters!!! We gingen altijd zomer en winter even bij automatiek Bor kijken, of iemand niet iets verloren had, die avond ervoor, denk aan de mensen, die na een borreltje pakken, even naar Bors-automatiek gingen voor een hartig hapje.
Op een koude winterochtend, er lag sneeuw, was het raak!, Wij, ongeveer 10 jaar oud, vonden tussen de sneeuw, een papieren gulden en een papieren riksdaalder, we konden onze ogen niet geloven!!! Dit was veel geld in die tijd, b.v. in die tijd kostte een week huur 10 gulden!!!
We voelden ons rijk!!! Dit is wat ik een keer meemaakten bij bakkerij Bor!!!

Reactiepagina
Reactie 6:

Andries Christ, 21-05-2016: Bij bakker Bor kon je de echte nierbroodjes uit de automaat trekken. Een nierbroodje was een snee brood met kroketvulling erop met panneermeel. Alles uit de automaat kostte een kwartje. Ik ging op school tegenover de bakker, nl de Dominicusschool. Een leuke anekdote is, toen de oude cent was afgeschaft paste die precies in de automaat van bakker Bor, hier heb extra van geprofiteerd.
Reactie 7:

Gregor Artz, 25-03-2018: De reactie van Henk van Hest (reactie 5) doet me herinneren dat mijn broer Henry en ik in de jaren 50 na de laatste mis in de H. Hartkerk aan de Krayenhofflaan nog onder alle kerkbanken naar gevallen collectegeld gingen zoeken. Met de gevonden centen gingen we dan 's maandags snoep kopen bij Bakker Bor. Voor een 1 cent kon je dan bv. een dropje kopen.
Tegenover de Thomasschool zat ook nog een heel klein winkeltje waar je je centen kwijt kon.
Reactie 8:

Henry Artz, 05-04-2018: Dat was het winkeltje van Walraven.
Reactie 9:

Anoniem, 05-04-2018: Ik las vandaag dit artikeltje over de Koninginnelaan en Walraven.
De harde schijf in mijn kop herinnerde mij aan vroeger!
Ik zat op de St. Thomasschool recht tegenover dat winkeltje "Walraven".
Ik was met een groepje jongens uit de buurt, en hoorde dat Walraven een automaat in de deur had. De oorzaak was dat hij een hekel had aan een grote groep jongens die binnenkwamen en af en toe wat stiekum snoep jatten! Daarop schafte Walraven een automaat aan die hij in de voordeur liet monteren zodat jatten was afgelopen! Hij zat achter de gesloten deur op een stoel en vulde de lege vakken aan.
Nou komt het geintje. Een jongen uit de buurt zat ook op die school.
Op een morgen kwam hij bij ons in het groepje met een zak vol loden muntjes die even groot leken als een dubbeltje. Zelf gemaakt van materialen van zijn vader, die loodgieter was! Wat had hij gedaan? Uit een plaatje lood geslagen met gebruik maken van een zgn. holpijpje.
Dus in het speelkwartier effe proberen.
De grap lukte en Walraven had het druk met bijvullen! Maar toen..
Hij had de snelheid niet vertrouwd, en kennelijk in het verzamelbakje voor het geld gekeken, dus wat gebeurde er. De deur vloog open met een woeste Walraven, en wij moesten rennen voor ons leven!
Dat was toen! Vandaag lukt het niet meer! Die automaten zijn gewicht-gevoelig naast de afmetingen van de muntjes.
De groeten, NN.
P.S. Ik heb géén bezwaar als jullie dat anoniem willen publiceren. Het is verjaard!
Reactie 10:

Henk Pierlo, 10-09-2018: al die verhalen van reactie 5 t/m 9 zyn waar, ook ik heb dat meegemaakt, ook misdienaar gewees.
Je kon bij Piet Walraven ook sigaretten los kopen, vaak was het verginia 4 of mis blance..

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: