Hengstdalseweg42Molleman53-07-20.jpg

< Back | Index | Next >

Hengstdalseweg42Molleman53-07-20.jpg

Hengstdalseweg 42, Molleman

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Reinhart van Nieuwpoort: In de vroege jaren `60 woonde ons gezin recht tegenover Bakker Molleman, die overigens zeer bekend was voor zijn verse ijs. Dit werd tijdens de zomermaanden verkocht via een zijraam aan de steile afrit naasr de bakkerij, juist nog te zien aan de rechterzijde van de foto. Om bij dat ijs te komen, werd er (in onze tijd) ieder jaar een soort stellage gebouwd, waardoor het raampje prima bereikbaar was. Of het helemaal veilig was.........Wie die jongetjes in de deuropening zijn? Het zouden mijn broers kunnen zijn, of ikzelf met een vriendje. Wie zal het zeggen. In de tijd dat deze foto is genomen was het winkelplein aan de Hengstdalseweg heel compleet: een grote groentewinkel op de andere hoek, een textielwinkel, een Coop winkel, een sigarenwinkel, Mollema, dan de slager, de 2e bakker op het plein, een drogist, en om de hoek was een melkwinkel. Aan de overkant was een Edah winkel, en daarnaast was accu-vul bedrijf van (volgens mij ) de firma Ader.

Reactiepagina
Reactie 2:

Peter van Iersel, 15-02-2014: Als ik bij mijn oma Nicolasen was op Hengstdalseweg 14, mocht ik vaak een ijsje halen. Die lange trap langs de zijmuur vond ik geweldig.
Reactie 3:

Luuk Wijgers, 16-02-2014: Ik heb hier wat broden naar buiten gesleept in de jaren 1968 - 1976. Mevrouw Molleman deed de verkoop in de winkel samen met een paar dochters. Ik heb ze altijd als heel vriendelijk ervaren.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: