GraafsewegLagarde53-07-06.jpg

< Back | Index | Next >

GraafsewegLagarde53-07-06.jpg

Graafseweg 279, Lagarde

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Bobbie Hannessen, 20-08-08: Is dit de kruideniers winkel waar ik vroeger bootschappen deed voor mijn Moeder ? Daar droomde ik van later ook in die winkel te mogen werken als ik groot was. Maar toen het zover was woonde ik in Australia . Maar ik heb er nog vaak aan terug gedacht. Hele leuke herinneringen van die winkel die zo lekker rook.

Reactiepagina
Reactie 2:

Jos van der Velden, 07-09-2014: Onze buren waren Annie en Toon Lagarde. Toon was bakker en achter de kruidenierswinkel was de bakkerij. Toon bakte z'n hele leven al brood maar moest nog altijd elke dag over het recept nadenken en als wij dan als buurtkinderen hem stoorden werd ie pissig en riep: Stil!! Laat me nadenken verdomme, hij hing dan met een stompje sigaar boven het deeg en uiteindelijk viel de as dus in het deeg maar niemand maakte zich daar druk over.
Reactie 3:

Twanny Moors, 07-10-2015: Mijn moeder Nettie van Leeuwenberg woonde vanaf bijna haar geboorte op de Graafseweg 273 met haar familie. Toon Lagarde was hun bakker en toen mijn moeder ging verhuizen kwam Toon altijd met een grote mand op de fiets bij ons brood brengen. Hij bleef altijd koffie drinken en wij kregen dan iets lekkers uit zijn broodmand. Rond de jaren 60 kwam daar een eind aan. Waarom weet ik niet. Ik denk dat het kwam omdat er een bakkerij op de Willemsweg kwam of was. Mijn opa van Leeuwenberg heeft tot 1967 op de Graafseweg gewoond. Ik woonde toen al in Den Haag dus verder weet ik niets meer van Toon Lagarde.
Redactie: Voor de duidelijkheid: bracht de bakker het brood nog toen je moeder niet meer aan de Graafseweg woonde?
Twanny: Ja, toen ik werd geboren in 1947 op de Graafseweg 273 zijn mijn ouders verhuisd met hun inmiddels al 3 kinderen. Mijn opa bleef toen alleen op de Graafseweg wonen. tot 1967? denk ik.
Ik herinner mij Toon Lagarde pas toen wij in de Genestetlaan gingen wonen in dat grote huis naast garage Zuid-Ooster. Dat was in de jaren 1955-56-57-58-59 denk ik.
De afstand Graafseweg 279 naar de Genestetlaan was alleen maar de spoorbrug over, stukje Willemsweg en bij Jamin was de garage van de Zuid-Ooster.
Reactie 4:

Trix van Broekhuijsen, 27-12-2015: Hallo ik ben ook geboren op bovengenoemd adres in 1950, en heb Opa Leeuwenberg goed gekend!
Hij woonde bij ons in huis, wij huurden dat van hem, en hij bewoonde daar slechts een kamer.
Hij zat vaak bij ons aan de tafel voor een kop koffie, dan riep ik hem....Opa de koffie is klaar!....
Er staat nog een versje van hem in mijn PoŽziealbum.
In 1963 zijn wij verhuisd naar Hatert, en heeft mijn zus met haar man het huis gekocht en verbouwd.
Ik vond het een aardige man....
Ik weet nog dat hij dan de krant zat te lezen, en dan zei hij.... Ik kijk altijd of ik er zelf niet in sta, bij de dode advertenties.
Leuk als je dit dan zo leest, niet wetende wie er allemaal heeft gewoond voor ons, en de naam Nettie kan ik mezelf ook nog wel herinneren.
Reactie 5:

Fellinga, 07-06-2020: Ik ben bezig met mijn familie stamboom en mijn oma was Adriana Antonetta Zus van Leeuwenberg. Haar ouders (mijn overgrootouders) woonden op de Graafseweg 273.
Zo leuk om dit allemaal te lezen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: