FransestraatMackay53-07-66.jpg

< Back | Index | Next >

FransestraatMackay53-07-66.jpg

Fransestraat 41, Makaaij

fotovergelijking vroeger en nu

Diny van Baardewijk (toen Diny Worbts): In het jaar 1972, en wel april, werkte ik als winkelmeisje in die winkel in de Fransestraat. De familie Makaaij waren schatten van mensen. Zou wel eens willen weten wat er van die familie over is. Ik weet ook nog dat er naast een slager zat. Wat zou er van die familie over zijn en het personeel?

Pim Rutten: In de jaren 1960-1962 werkten ik als jongste bediende in de bakkerij van Frans Makaaij. We werkten er toen met 4 personen. De bakkerij was bekend om zijn heerlijke nogatine gebakjes, bruidstaarten en met de feestdagen de profiterols, veel gebak ging naar de gerenomeerde restaurants en de professoren van de Radboud. Ik heb er geleerd dat netheid en nauwkeurigheid een eerste vereiste is voor de banketbakkerij.
Het personeel dat er toen werkten waren: Tillie Houterman, Els Pluim, Gerard Wonink en ik zelf, Pim Rutten. Adres: wf.rutten@quicknet.nl

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactiepagina
Reactie 1:

Hessel, 05-03-2019: Alhoewel we inmiddels in een ander deel van de stad woonden was er een gezinstraditie dat bij ‘echte grote feesten’ -zoals bij 'n eerste communie of in kroonjaren- het gebak ‘luxe’ werd besteld bij banketbakker F. Makaaij. Onze keuze lag daarbij dan steeds vast: een royale vruchten-, een slagroom- en een ‘chipolata'-taart. De bestelling werd aan huis afgeleverd en daar afgerekend. Ik herinner me dat de dhr. Makaaij, die in mijn beleving wel wat moeizaam liep, zelf ook weleens bezorgde. De lantaarnpalen waren al aan. Geweldig gebak!! Mooie herinneringen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: