DaalsewegHoytink53-07-26.jpg

< Back | Index | Next >

DaalsewegHoytink53-07-26.jpg

Daalseweg 231, Hoytink (hoek Hobbemastraat 2)

fotovergelijking vroeger en nu

Reactie 1:

Ariane Barthelemy-Hoytink: Hallo, Han Hoytink was de broer van mijn grootvader Martin en mijn vader heeft als jonge student weleens bij hem gewerkt. Ik herinner mij mijn grootoom als een aardige rustige man en mijn vader vertelde altijd dat als hij bij mijn oom ging werken, dat hij dan eerst mocht eten waar hij zin in had om daarna niet meer in de verlijding te komen!
Zelf woon ik in Frankrijk en zag ik met plezier een photo van mijn familie - mijn grootvader fotografeerde enorm veel en wij hebben thuis nog velen albums liggen. Nogmaals bedankt voor dit leuke "souvenier".
Reactiepagina
Reactie 2:

Nico Driessen, 25-02-2014: Mijn naam is Nico Driessen uit Nijmegen ik ben 66 jaar en altijd in het bakkers vak de boterham verdiend. Mijn eerste leer patroon was Han Hoytink van 1962 tot 1963. Han was een groot vakman vooral luxekoekjes en marsepeinwerk. Han is 96 jaar geworden, zijn vrouw Stien 103, hun dochter Iene helaas maar 66. Leuk om de foto van de zaak van toen te zien, nu zit er een eetcafe in.
Reactie 3:

Bart Janssen, 02-12-2015: Han en Stien Hoytink-Janssen waren mijn oudste oom en tante aan mijn vaders kant. Stien was de oudste zus van mijn vader Thé Janssen.
Als mijn ouders, broers en ik hen in mijn jeugd een bezoek brachten, mochten wij altijd uit de ± 2 meter brede koelkast met vele laden een taartje uitzoeken. Ik nam inderdaad altijd iets met die lekkere marsepein.
Eenmaal heeft bij die koelkast een ramp plaatsgevonden. Mijn oom had om zijn vakmanschap klanten tot in de wijde omgeving van Nijmegen. Een van zijn klanten was een vermogende steenfabrikant. Voor het huwelijk van zijn dochter bestelde de man een zgn. piramidebruidstaart in vele lagen en met marsepein bekleed.
Een van de leerlingen, die mijn oom regelmatig in de zaak nam om hem vertrouwd te maken met het moeilijke vak van banketbakker, miste de accuratesse, die voor dit vak nodig is.
Daags voor de bruiloft trok de jongeman een plaat iets te ver uit de koelkast. Het was juist de plaat waarop de vier of vijf marsepeinen taarten met vele marsepeinen rozen lagen in afwachting van de opbouw van de reusachtige bruidstaart.
Alles viel op de grond. Ik neem aan dat mijn altijd zo rustige oom Han hem iets had aangedaan als tante Stien de knaap geen vluchtweg via het aangrenzende woonhuis had geboden. Hij heeft zich nooit meer laten zien.
Die nacht hebben oom Han en enkele in allerhaast opgetrommelde collega-banketbakkers doorgewerkt om met succes nog een nieuwe bruidstaart te maken.
Reactie 4:

Thea, 15-12-2018: Als meisje van 17 jaar heb ik ruim 2 jaar bij de familie Hoytink gewerkt. Dit is van 1946 tot 1948 geweest. Hun dochter Ineke was toen 3 jaar. Leuk om deze foto deze te zien, roept mooie herinneringen bij me op!

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: