Daalseweg207Poos53-09-21.jpg

< Back | Index | Next >

Daalseweg207Poos53-09-21.jpg

Daalseweg 207, Poos (hoek Van Nispenstraat)

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

André L.S. Kersten: Hier kocht als kind mijn eerste trekdrop en zwart/wit lollies. Ik woonde in de Dominicanenstraat 143, en Poos was onze bakker, die nog aan deur verkocht.

Reactie 2:

Jan Botma: Tijdens het verzamelen van allerlei gegevens op www.botma.nl over de School met de Bijbel en de Leerschool in de van Nispenstraat blijkt uit de kontakten met oud-leerlingen dat velen van hen en ik zelf ook de bakkerij nog goed kunnen herinneren. Veel geld hadden we toen niet maar met een paar losse centen kon je daar al wat lekkers kopen.

Enkele reakties van oud-leerlingen van beide scholen:

1) Ik denk dat niemand de bakkerij van Poos-Puijn zal vergeten, een grote aantrekkingskracht voor iedereen van school. Als je bij juffrouw Dreeuwes in de klas zat kon je wel eens uitgekozen worden om bij Poos-Puijn puddingbroodjes te kopen.

2) Op de hoek van de van Nispenstraat - Daalseweg was een bakkerij met winkel. Als ik me niet vergis droeg deze bakkerszaak de naam de Poos-Puijn. Een krentenbol kostte daar toen maar 3 of 4 cent. 

3) Op de hoek was een winkeltje waar je kauwgom (voor die tijd iets heel nieuws) kon kopen voor 5 cent. Wij noemden die winkel Poos-Puyn, omdat die naam op de ruit stond. 

4) Op de hoek van de v. Nispenstraat en de Daalseweg was eind vijftiger jaren de snoepwinkel van Poos-Puijn. Deze winkel had een grote klandizie van de schoolkinderen.

5) Op de hoek van de Daalseweg van Nispenstraat zat Poos-Puijn een snoepwinkel. Kauwgumballen trekken uit de automaat.

6) De bakkerij had heerlijke puddingbroodjes en die kosten rond 1960 10 cent. Als ik een dubbeltje vond ging ik daar zo'n heerlijk broodje halen.

Reactie 3:

Theo Leenders Jongenelen. Bergen op zoom: Ik zag de foto van bakkerij Poos staan en was weer 42 jaar terug in de tijd. In de jaren ‘50/’60 hebben mijn grootouders boven de bakkerij gewoond, Daalseweg 209. Een ruime bovenwoning kan ik mij nog herinneren. Als wij er kwamen kreeg ik als kleinkind al snel een dubbeltje en mocht ALLEEN naar beneden om bij bakkerij Poos een negerzoen te gaan kopen. De geur van die winkel staat mij nog erg bij, zoetig, brood, lekkers. 
Ik was bekend bij de bakker en werd onthaald op een babbeltje(als kind van 5?) en dan kwam de stolp met de negerzoenen. Eentje eruit, dubbeltje inleveren en weer naar boven. Eigenlijk had ik veel liever iets anders gekocht voor dat dubbeltje want die negerzoenen werden geloof ik alleen door mij afgenomen, ze waren altijd wat taai en een beetje oud. Op 9 september stond ik met echtgenoot en vrienden voor de deur op de Daalseweg , de deur van waaruit mijn moeder is getrouwd, en ik later mijn negerzoenenexpeditie ondernam. Dierbare herinneringen!!

Reactiepagina
Reactie 4:

Mike Hezemans, 15-03-2017: In het verzorghuis voor dementerenden waar ik werkzaam ben, heeft een dame het regelmatig over een snoepwinkeltje op de Daalseweg. Daarbij valt ook geregeld de naam "Kootje Kersten". Betreft het hier dezelfde winkel of bestond er nog een andere snoepwinkel? Hoor hier graag meer over.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: