BiezenstraatZegers53-07-55

< Back | Index | Next >

BiezenstraatZegers53-07-55.jpg

Biezenstraat 168, Zegers (hoek Waterstraat)

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar uw verhaal en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Annelies Zegers: Ik ben een (klein)dochter van bakker Zegers. Mijn vader is de oudste zoon, ook bakker, zoals alle zonen. Ik ben geboren in dit huis en was als kind veel in de bakkerij en mocht met mijn vader mee brood bezorgen. Als ik later tegen iemand uit het Waterkwartier vertelde dat ik Zegers heette, van de bakker, kreeg ik altijd te horen: "Daar hadden ze van die lekkere koffiepunten!" 
Ik vind het erg leuk dat deze foto op deze site staat, de winkel en bakkerij in oude glorie zoals ik het me ook herinner.

Reactie 2:

Esther Vos-Zegers: Geweldig, doorgekregen van mijn zus de bakkerij van mijn oma en opa.
Op de foto zit mijn oma tegen de etalage en waarschijnlijk een tante en oom lopen rond te springen. Ook wij hebben daar menig uurtje rondgebracht. 
Mijn zus heeft nog een foto waarop zij (ongeveer 2-3 jaar oud) zittend tussen de broodjes fotomodel voor een advertentie in de bioscoop was.

Reactie 3:

Eddy Waltman: Bakkerij Zegers zal ik nooit vergeten... het was vlak na de oorlog toen Zegers bij ons thuis al brood bezorgde... zelf was ik nog geen 7 jaar oud dat ik samen met een vriendje van de Weurtseweg een broodje pikte uit de bakkerswagen.. en natuurlijk werden we op heterdaad betrapt ! De broodjes kosten toen 6 cent per stuk en ze waren nog op de bon ook. Dus mijn ouders moesten opdraaien voor die 12 cent terwijl de ouders van mijn vriendje de bonnen moest geven.Ik geef toe dat ze wel lekker waren die puntjes. Kan ik ook nog het verhaal van m'n zus Mia vertellen... die was toen 11 of 12 jaar... en bakker Zegers zat op de hoek tegenover de Theresiakerk en was bovendien Zondag'smorgens geopend. Mia m'n zus dus die op weg was naar de kerk zou nog even vlug een rolletje drop halen bij Zegers.. maar door de haast die ze had vroeg ze dus..."mag ik vlug een drolletje drop van U ?" nou dat was wat.. ik heb het vaak moeten horen, die verspreking.

Reactie 4:

Gerda Penninx: Ja dat is leuk om te zien. Dat was onze bakker. De bakker waar mijn moeder mij snapte toen ik flenkte (heette dat vroeger) van de kleuterschool met mijn toenmalige vriendin. Ik ben Gerda Penninx van het grote gezin uit de Waterstraat nr 191. Ik heb 9 broers.
Mijn vriendinnen waren Gerda Hesseling en Leidie Litjes. En jazeker hadden ze daar lekkere koffiepunten, MMMMMMM
Toen ik zwanger was moest ik zoutloos eten en dan is brood echt niet lekker. Maar dat was bij bakker Zeegers wel het geval want die had het zout vervangen door iets anders. Dus daar heb ik tijdens mijn zwangerschap veel aan gehad.
Ja ik vind het heel leuk om het allemaal weer terug te halen die tijd van toen. Bedankt voor dat stukje nostalgie

Reactie 5:

Louise Maasen, 26-10-2009: Ik ben Louise Maasen kom ook uit het Waterkwartier.
Ik ben geboren in de Lekstraat 3 als jongste uit een groot gezin van 11 kinderen daar zijn er 3 na de geboorte van overleden. We bleven met 5 jongens en 4 meisjes over nou bij ons werd veel brood gegeten! Dus Keesje, de bezorger van bakker Zegers, kwam iedere dag aan huis 7 8 broden bezorgen. Maar soms hadden we tekort dan moest ik samen met mijn broer Gerard s'morgens om 05.30 bij bakker Zegers achterom de bakkerij in en brood bij halen. Nou en dat was nog gloeiend heet.
En een ding dat niemand ze af neemt dat is inderdaad de koffiepunten, kosten toen nog 10 cent, en de pudding broodjes dat was top!! Maar helaas het is allemaal voorbij, maar ik denk er nog heel veel  terug, aan mijn mooie kinderjaren!!!

Reactie 6:

Bibi Zegers, 14-06-2010: Ik vind het erg leuk om dit terug te zien!
Dat had mijn vader (Geert Zegers) inmiddels overleden nog moeten zien, dat had hij erg leuk gevonden.

Reactiepagina
Reactie 7:

Hennie Jansen, 10-10-2017: Ik heb als kleine jongen nog van opa Zegers geleerd hoe ik luxe broodjes moest vlechten en bakken. Daarnaast allerlei klusjes in de banketafdeling.
Ik was een jaar of 7-8 en zat in de Koninginnelaan op de Thomasschool. Ik woonde in de Korenbloemstraat.
In de Koninginnelaan kwam dagelijks (als de school uit ging) een broodbezorger van Zegers met de bakfiets brood bezorgen en na die buurt ging hij naar de bloemenwijk. Ik begon hem vaak te helpen en kwam aldoende vanzelf op de route thuis in de Korenbloemstraat.
Dat breidde uit tijdens vakanties en begon ik 's morgens en eindigde ik bij Zegers in de Waterstraat en hielp ook met laden en lossen.
Dat breidde ook weer uit omdat ik dan ook begon te helpen in de bakkerij bij "opa" en bij Geert in de banketbakkerij op vrije middagen en vakanties.
Het werd nog leuker toen de bakfiets werd vervangen door een ijzeren hond met zo'n klein bromfietsmotertje aan de voorkant. De jaloerse blikken van buurjongens in de Korenbloemstraat als ik de kar mocht besturen.
Ik heb geen eigen foto's uit die tijd van Zegers maar wel wat op internet gevonden voor het idee.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: