BiezenstraatHulzink53-07-56.jpg

< Back | Index | Next >

BiezenstraatHulzink53-07-56.jpg

Biezenstraat 89, Hulzink (hoek Biezendwarsstraat)

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Gerard Eickmans: Als bakker (in ruste) ben ik heel erg blij met de ontdekking van de pagina met foto's van Nijmeegse bakkerijen.Ik stuur u hierbij wat meer informatie hierover: Mijn vader, Jan Eickmans (1917), nam in 1943 de bakkerij over van zijn schoonvader Willem Weeren in de Bloemerstraat 14. In 1956 moest hij zijn werkzaamheden tijdelijk stoppen wegens ziekte, het werd zogezegd een koude bakkerij, het brood voor de winkel werd betrokken van v. Eldonk's bakkerij die ook de bezorgwijk van mijn vader overnam. In 1957 werd het pand in de bloemerstraat afgebroken en verhuisde wij naar de Biezenstraat 89 waar Hulzink (ook koude bakker) stopte.
In 1958 kon mijn vader zijn eigen broodwijk weer gaan verzorgen met nog steeds brood van v. Eldonk. na mijn militaire dienst in 1965 heb ik, Gerard Eickmans (1944), samen met mijn vader de bakkerij weer opgestart en zijn we alles weer zelf gaan bakken.
Ik heb in 1978 de bakkerij van mijn vader overgenomen tot deze in februari 2001 is gesloten. Na een interne verbouwing heb ik het winkel gedeelte tot mijn woning gemaakt en is na een tweede verbouwing in het bakkerij gedeelte mijn dochter Sandra met een collega Ergotherapiepraktijk Bei Sei begonnen sinds maart 2004.
Met vriendelijke groet, Gerard Eickmans

Reactie 2:

Marcel Hulzink: Ben de oudste zoon van BJM Hulzink. Dhr. Hulzink woont in Mook samen met zijn vrouw. Ik Marcel Hulzink ben nu 50 jaar, mijn vader is nu 81. Toen ik 4 jaar was moest mijn vader stoppen met de bakkerij ivm exceem.

Reactie 3:

Frans Hulzink: Hallo, mijn naam is Frans Hulzink (nu 56 jaar), ik ben een neef van Marcel Hulzink. Ik herinner mij de bakkerij van mijn oom Bernard uit Nijmegen nog heel goed. Ook de periode dat hij exceem kreeg en het probeerde met handschoenen aan in de winkel weet ik nog goed. We kwamen er regelmatig, vanuit Arnhem, waar we toen woonden. Dat oom Bernard moest stoppen met de bakkerij sloeg in als een bom: hoe kan dat nou! oom Bernard was als het ware één met de bakkerij voor mij. Prettig om de foto gezien te hebben, de beelden komen weer helemaal boven.
Bedankt Marcel. Waar woon je ergens? Ik ben te vinden in St. Oedenrode.
Frans Hulzink. (F.Hulzink@planet.nl)

Reactie 4:

David Hulzink: Hoi, ik ben de oudste zoon van marcel Hulzink. Mijn naam is david Hulzink. Ik vindt het leuk om een foto te zien van het bedrijf waar mijn opa heeft gewerkt.

Reactie 5:

Jan Puijk: Mijn naam is Jan Puijk. Ik wil reageren op de foto van bakkerij Hulzink. Mijn familie heeft altijd boven de bakkerij gewoond, daarom was ik erg blij met deze foto. In de oorlogsjaren moesten wij vaak in de kelder doorbrengen. Toen was het bakkerij Nelissen.
Mijn broer Wim die in Haarlem woont, hij zei; Het is net of Pa Puijk achter het raam zit.
Als ik een anectote moet vertellen. In de tijd van bakker Nelissen kwam Henk Vink van de groetenboer, eenmaal in de week gebak eten in de winkel. Een aantal kinderen stond dan met hun neuzen tegen het raam maar kregen nooit iets. Wel een leuke herinnering. Hierbij wil ik ook namens mijn broer de groeten aan bakker Bartje doen.

Reactie 6:

Gerry Hofman: Ik ben hier geboren op 25 februari 1952, wij woonde boven bakkerij Eijkmans hoek Biezenstaart Biezendwarstraat

Reactie 7: 

Anton van Tiel, 17-05-10: Ben de zoon van Wim van Tiel, Anton, mijn pa had tegenover (waar de foto vandaan is gemaakt) een automatiek genaamd TIGO.
De Fam Hulzink waren goede kennissen en na zijn bakkerscariere hebben we elkaar nog vaak ontmoet. Leuk om dit zo terug te zien.
PS marcel doe pa en ma de groeten.

Reactiepagina
Reactie 8:

Mia Knoop, 03-03-2019: Wij van de familie Knoop hebben enkele jaren daar boven gewoond. Een aantal broers en zussen zijn daar geboren, ik in 1953. Leuk om een foto te zien van mijn geboortehuis.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: