BergendalsewegvOudvorst53-07-22

< Back | Index | Next >

BergendalsewegvOudvorst53-07-22.jpg

Berg en Dalseweg 222, Oudvorst

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anekdote?
REAGEER, we plaatsen uw verhaal graag op deze pagina.

Reactie 1:

Evelyne van Oudvorst-Bouhuis: ik ben een kleindochter van Van Oudvorst. Ik kan wel vertellen, mijn opa heette Hendrik van Oudvorst en mijn oma Noortje van Oudvorst Pruyn. Mijn opa is al meer dan 25 jaar dood, mijn oma is op 6 dec. 2001 een paar maanden voor mijn trouwen helaas overleden. Ik heb als kind, tot geloof ik mijn 3e jaar, boven mijn opa en oma gewoond met mijn ouders en altijd een speciale band met hen gehad, vooral mijn oma. In die tijd woonden wij in de Tooropstraat. Mijn opa en oma hebben 4 kinderen gekregen; 3 jongens en een meisje. De oudste is Albert van Oudvorst, dan Wim van Oudvorst, dan Henk van Oudvorst (mijn vader) en mijn peettante Jose van Oudvorst. Verder over de inrichting van de zaak zou ik dat aan mijn ouders moeten vragen. Mischien kunnen zij foto’s mailen. Ik kan wel nog vertellen dat alle kinderen van Hendrik in Nijmegen leven, 5 van de 6 kleinkinderen ook. 

Reactie 2:

Albert van Oudvorst, 30-07-2012: Mijn naam is Albert van Oudvorst, Appie, en ik ben de oudste zoon van Hendrik van Oudvorst en Theadora Pruijn. De bakkerij was dus van mijn vader en moeder van Oudvorst die 4 kinderen hadden: Albert, Wim, Henk en Jose. Op de foto sta ik, Albert met de fiets en de twee kleintjes zijn Wim en Henk, Jose was toen nog niet geboren, zij is van 1955 en is helaas overleden in 2009 aan baarmoederhalskanker.
Ik heb zelf tot 2001 gewerkt als produktontwikkelaar in de bakkerijwereld, het was me met de paplepel ingegoten.
Mvg, Albert van Oudvorst

Redactie: Evelyne van Oudvorst-Bouhuis noemt in de vorige reactie uw moeder Noortje, klopt dat of hebben we het verkeerd overgenomen? Bij een doopnaam Theadora zou je eerder Doortje verwachten.
Albert: De naam Noortje werd door de kleinkinderen, oa door Evelyne, gebruikt omdat ze niet de D konden uitspreken daardoor is het voor de kleinkinderen altijd oma Noortje geweest en gebleven.

Reactie 3:

Annie Wendlandt-Vermeulen, 02-08-2012: Rondt de oorlogsjaren woonden wij op 217 Tooropstraat. Precies achter de bakkerij. Mijn Broer, Willy Vermeulen klom over de muur en mocht van Mr. Oudvorst mee helpen. Geloof dat mijn Vader, Herman Vermeulen, huurde van Mr. Oudvorst. In 1950 waren wij naar Amerika gegaan. Herman, Threes, en Annie Willy en Fransje Vermeulen. Ben nu de enigste die nog leefd, en ben 80 jaar nu. Zag, dat ons verhaaltje ook nog op Noviomagus onder immigranten staat. Al ben ik al zoveel jaren in de usa, ben toch nog steeds een NYmegenaar. Groetjes van Annie

Reactiepagina
Reactie 4:

Rik Jung, 30-08-2016: zowel ik als mijn zus Petra zijn boven de bakkerij geboren, in 1946 en 1947. Vader en moeder Oudvorst had onze familie liefdevol in zijn huis opgenomen nadat ons familie-huis vernietigd werd door artillerie-geschut vanuit Duitsland.
Ik denk niet dat er een familieband was, maar mijn ouders woonden dicht bij de bakker.
Reactie 5:

Albert van Oudvorst, 02-04-2018: ik ken deze familie Jung nog en weet dat ze hebben gewoond op de bovenste etage. Ik ben de oudste zoon van bakker Hendrik van Oudvorst en weet ook nog dat nadat de familie Jung is verhuisd, ze nog regelmatig kontakt hebben gehad met mijn ouders.
Leuk om dit nog te lezen.
Reactie 6:

Toos Minkhorst, 24-05-2019: Wat zou José dit leuk hebben gevonden. Zij was mijn buurvrouw en vriendin. Vele mooie verhalen gehoord.
Reactie 7:

Rheny van Oudvorst, 06-10-2019: Mijn opa was J.A. van Oudvorst. Ik heb hem nooit ontmoet. Hij had twee zoons, een J.A. van Oudvorst (is naar ZA vertrokken) en een B.H. van Oudvorst, dat was mijn vader. Ik heb een broer A.B. van Oudvorst. Verder kom ik hier in het noorden van Nederland geen van Oudvorsten tegen.
Wel leuk om mijn familienaam tegen te komen

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: