33-brug-muntweg.jpg

<- Back | Index | Next ->

33-brug-muntweg.jpg

Acht foto’s (van oorsprong dia’s) van de bouw van de brug over het spoor bij de Muntweg. De foto’s zijn genomen in mei 1980 toen de spoorwegovergang d.m.v. spoorbomen werd vervangen door de brug.

Reactiepagina
Reactie 1:

Jonny Vergeer, 01-03-2014: Zijn er ook foto's of verhalen van het treinongeluk op deze plek in de jaren 70 of 80 waarbij volgens mij best wel veel gewonden en zelfs doden vielen en die door de bewoners van de kolpingbuurt werden geholpen.???
Reactie 2:

Hessel, 01-03-2014: De treinramp bij Nijmegen vond plaats op 28 augustus 1979, dus bijna 35 jaar geleden. Het was een spoorwegongeval waarbij twee reizigerstreinen -waarvan de één naar Nijmegen toe zonder passagiers -, bij de Kolpingbuurt frontaal op elkaar botsten. Bij dit ongeluk kwamen uiteindelijk 8 mensen om het leven waaronder de machinist van de trein rijdend richting Wijchen/Tilburg en er raakten 36 mensen gewond waaronder de conducteur en machinist van de verder lege trein. Dit gold ook voor een buurmeisje dat bij dit ongeluk m.n. botbreuken opliep en waardoor mij duidelijk werd dat je er gelukkig ‘goed van af kunt komen‘ maar dat je dan toch nog jaren met aller-hande problemen kunt tobben. Een dramatische foto van de schade die een frontale klap van bijna honderd km per uur veroorzaakt is te vinden in de fotocollectie van het Regionaal Archief Nijmegen: F47562 fotograaf Ron Moes.

Reactie 3:

Redactie, 02-03-2014: Voor de duidelijkheid: het ongeluk gebeurde niet op deze overweg, maar meer richting het viaduct in de Muntmeesterlaan. In Het hart op de tong schrijft Rob Wolf er een stukje over.
Reactie 4:

JAM.Willems, 29-08-2019: Voor nog meer dramatische zwart-foto's van deze treinramp, gisteren exact 40 jaar geleden, kijk op de Beeldbank van het Regionaal Archief Nijmegen en zoek onder treinongeluk.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: