10-corona.JPG

<- Back | Index | Next ->

10-corona.JPG

Op de plek waar nu veel Nijmegenaren hun Big Mac, Cola of Cheese Burger verorberen, was voorheen de nightclub Corona gevestigd, namelijk op de hoek van de Tweede Walstraat en de Molenstraat. (Foto 1979)

Reactiepagina
Reactie 1:

Eddy Waltman, 28-02-2014: Dus Corona is wijlen...nou het was een kiese nachtclub niks verkeerd mee in de jaren 50/60 niet ordinair of zo...striptease tot zover en niet verder. Bij broodje Corona heb ik verschillende keren kippelevertjes met champions en witte saus gegeten. Goed bereid en nette bediening.
Reactie 2:

Leo Verhees, 03-03-2014: De nightclub Corona en de gelijknamige broodjeszaak waren eigendom van de heer en mevrouw Adriaanse. Een van de zoons, Rob Adriaanse is via de hotelschool in de horeca-wereld bekend geworden door zijn restaurantketen "Humphrey's Restaurants" waarvan de eerste werd gevestigd in Nijmegen aan de Waalkade. Ook restaurant "Beau" (voorheen "Chalet Brakkenstein") behoort tot zijn concern.
Reactie 3:

Paul Rouw, 04-03-2014: Dhr Adriaanse was in die tijd ook beheerder van het Wyler zwembad.
Van 1962 tot 1964 was ik servicemonteur bij P.H. Lamers verwarming, en mijn oude werkgever was weer bevriend met de hr. Adriaanse. In die periode pleegden wij onderhoud bij het Wylerbad, en in de zomermaanden bij gebrek aan werk deden wij diverse klusjes daar tot ijsverkoop toe.
Wat het onderhoud betreft was dit schilderwerk, electra, water o.a. voor de douches en wc etc kortom alles wat er gedaan moest worden.
Er waren toendertijd ook kleedruimten en op kleine schaal kon men ook een hapje eten, tevens was er een kleine winkel waar voor zover ik mij kan herinneren sterke drank kon kopen, daar kan men dan komen via een aparte ingang.
Voor ons was dat een leuke tijd waar wij heel veel lol hadden.
Reactie 4:

Andre L.S. Kersten, 27-03-2018: Verhaal gehoord van een kelner.
Eigenaar van de Nightclub Corona was een Ko Adriaanse, die alleen Spaanse meisjes wilde hebben. Op de bovenste verdieping was een kamer waar tegen betaling de liefde werd bedreven. Menige wethouder door de jaren heen was daar aan de bar te vinden, waarschijnlijk voor een versnapering na een drukke raadsvergadering.
Reactie 5:

Coen van der List, 04-04-2018: Bij mijn weten was een Griek genaamd Terry de eigenaar van Nachtclub Corona, correct me if I'm wrong ;)
Reactie 6:

Boy van Pelt, 06-05-2018: Corona is opgericht door dhr. en mevr. Adriaanse. Zij hebben op een moment, ik dacht half jaren 60, de zaak verkocht aan ene hr Hotinov of iets dat er op lijkt. Deze man reed met een donkerblauwe Mercedes 280 SE, met een paardentrailer, Hij was fanatiek met deze paarden bezig, had ook een wit/zwartgevlekte Deense dog.
Hoelang hij eigenaar is geweest, weet ik niet meer. Hij heeft de zaak overgedaan aan Terry, dat was inderdaad een Griek. Een oude schoolkameraad van mij was toen portier bij Corona.
De suggestie dat er ten tijde van de Familie Adriaanse gelegenheid werd gegeven moet ik ten zeerste bestrijden, daar waren ze te hoogstaand voor. Dat iets dergelijks wel bij Terry het geval was is goed mogelijk geweest. Hij is immers gevlucht na belastingproblemen over sociale afdrachten van "danseressen".
Reactie 7:

Frederik Boll, 07-05-2018: Zonder stropdas mocht je daar niet naar binnen. Wij, arme studenten destijds (jaren 1963 - 1966), verkochten toen stiekem (vanwege de portier!) bij de ingang oude stropdassen. Met een paar verdiende guldens waren we de koning te rijk en konden dan zelf ook naar binnen, waar we dan tot het sluitingsuur bleven hangen. Andere kroegen gingen al tegen één uur of vroeger dicht.
Een rondje geven aan de aanwezige dames liep wel in de papieren. Dus dat deden we maar niet.
Reactie 8:

Ricky van Brakel Hofstee, 07-05-2019: Mijn broer Gerrit werkte bij broodje Corona. Ik heb met mijn zus Astrid veel vakantiewerk gedaan bij het Wijlermeer. Dat was een gezellige tijd, druk met ijs verkopen....
Reactie 9:

Boy van Pelt, 09-05-2019: Als ik aan broodje Corona denk, zie ik het gezicht van Gerrit voor me. Hij was er immers altijd, samen met een vrouw die volgens mij later getrouwd is met een Joegoslaaf, volgens mij hr Radulovic (kan het fout hebben). Heb Gerrit begin 60 er jaren leren kennen. Altijd vriendelijk en plezier in zijn werk.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: