10-corona.JPG

<- Back | Index | Next ->

10-corona.JPG

Op de plek waar nu veel Nijmegenaren hun Big Mac, Cola of Cheese Burger verorberen, was voorheen de nightclub Corona gevestigd, namelijk op de hoek van de Tweede Walstraat en de Molenstraat. (Foto 1979)

Reactiepagina

zie ook: suikerzakje en rekening
Reactie 1:

Eddy Waltman, 28-02-2014: Dus Corona is wijlen...nou het was een kiese nachtclub niks verkeerd mee in de jaren 50/60 niet ordinair of zo...striptease tot zover en niet verder. Bij broodje Corona heb ik verschillende keren kippelevertjes met champions en witte saus gegeten. Goed bereid en nette bediening.
Reactie 2:

Leo Verhees, 03-03-2014: De nightclub Corona en de gelijknamige broodjeszaak waren eigendom van de heer en mevrouw Adriaanse. Een van de zoons, Rob Adriaanse is via de hotelschool in de horeca-wereld bekend geworden door zijn restaurantketen "Humphrey's Restaurants" waarvan de eerste werd gevestigd in Nijmegen aan de Waalkade. Ook restaurant "Beau" (voorheen "Chalet Brakkenstein") behoort tot zijn concern.
Reactie 3:

Paul Rouw, 04-03-2014: Dhr Adriaanse was in die tijd ook beheerder van het Wyler zwembad.
Van 1962 tot 1964 was ik servicemonteur bij P.H. Lamers verwarming, en mijn oude werkgever was weer bevriend met de hr. Adriaanse. In die periode pleegden wij onderhoud bij het Wylerbad, en in de zomermaanden bij gebrek aan werk deden wij diverse klusjes daar tot ijsverkoop toe.
Wat het onderhoud betreft was dit schilderwerk, electra, water o.a. voor de douches en wc etc kortom alles wat er gedaan moest worden.
Er waren toendertijd ook kleedruimten en op kleine schaal kon men ook een hapje eten, tevens was er een kleine winkel waar voor zover ik mij kan herinneren sterke drank kon kopen, daar kan men dan komen via een aparte ingang.
Voor ons was dat een leuke tijd waar wij heel veel lol hadden.
Reactie 4:

Andre L.S. Kersten, 27-03-2018: Verhaal gehoord van een kelner.
Eigenaar van de Nightclub Corona was een Ko Adriaanse, die alleen Spaanse meisjes wilde hebben. Op de bovenste verdieping was een kamer waar tegen betaling de liefde werd bedreven. Menige wethouder door de jaren heen was daar aan de bar te vinden, waarschijnlijk voor een versnapering na een drukke raadsvergadering.
Reactie 5:

Coen van der List, 04-04-2018: Bij mijn weten was een Griek genaamd Terry de eigenaar van Nachtclub Corona, correct me if I'm wrong ;)
Reactie 6:

Boy van Pelt, 06-05-2018: Corona is opgericht door dhr. en mevr. Adriaanse. Zij hebben op een moment, ik dacht half jaren 60, de zaak verkocht aan ene hr Hotinov of iets dat er op lijkt. Deze man reed met een donkerblauwe Mercedes 280 SE, met een paardentrailer, Hij was fanatiek met deze paarden bezig, had ook een wit/zwartgevlekte Deense dog.
Hoelang hij eigenaar is geweest, weet ik niet meer. Hij heeft de zaak overgedaan aan Terry, dat was inderdaad een Griek. Een oude schoolkameraad van mij was toen portier bij Corona.
De suggestie dat er ten tijde van de Familie Adriaanse gelegenheid werd gegeven moet ik ten zeerste bestrijden, daar waren ze te hoogstaand voor. Dat iets dergelijks wel bij Terry het geval was is goed mogelijk geweest. Hij is immers gevlucht na belastingproblemen over sociale afdrachten van "danseressen".
Reactie 7:

Frederik Boll, 07-05-2018: Zonder stropdas mocht je daar niet naar binnen. Wij, arme studenten destijds (jaren 1963 - 1966), verkochten toen stiekem (vanwege de portier!) bij de ingang oude stropdassen. Met een paar verdiende guldens waren we de koning te rijk en konden dan zelf ook naar binnen, waar we dan tot het sluitingsuur bleven hangen. Andere kroegen gingen al tegen één uur of vroeger dicht.
Een rondje geven aan de aanwezige dames liep wel in de papieren. Dus dat deden we maar niet.
Reactie 8:

Ricky van Brakel Hofstee, 07-05-2019: Mijn broer Gerrit werkte bij broodje Corona. Ik heb met mijn zus Astrid veel vakantiewerk gedaan bij het Wijlermeer. Dat was een gezellige tijd, druk met ijs verkopen....
Reactie 9:

Boy van Pelt, 09-05-2019: Als ik aan broodje Corona denk, zie ik het gezicht van Gerrit voor me. Hij was er immers altijd, samen met een vrouw die volgens mij later getrouwd is met een Joegoslaaf, volgens mij hr Radulovic (kan het fout hebben). Heb Gerrit begin 60 er jaren leren kennen. Altijd vriendelijk en plezier in zijn werk.
Reactie 10:

Peter Hoogveld, 21-03-2020: Corona is vanwege de huidige pandemie een besmet woord geworden. Ik denk met plezier terug aan de nightclub en zou graag het recept kennen van de 'fricandel" in het broodje Corona.
Reactie 11:

Johnny Meuleman, 22-03-2020: Na het uitgaan menig broodje naar binnen staan te schuiven bij "Broodje Corona" voor dat ik naar huis toe ging, de "Nightclub" ben ik nooit geweest.

@Peter Hoogveld, bekende naam. Heb jij op de St Josephschool (Bijleveldsingel) gezeten?
Reactie 12:

Ricky Hofstee, 07-04-2020: Goedemorgen, Leuk om dit te lezen over mijn lieve broer Gerrit, heb dit aan zijn vrouw laten zien. Wat zou hij glunderen als hij dit zou lezen. Zij is trots op hem, zolang gewerkt bij Broodje Corona, en ik als zus natuurlijk ook, Gerrit bedankt....
Reactie 13:

Frencie B, 11-04-2020: Ten tijde van Terry werkte ik in Extase & Juicy Lucy. Vaste prik was na gedane arbeid met het voltallige personeel nog enige versnaperingen bij nachtclub Corona. Altijd gezellig en een respectvolle service. {broodje Corona lag ook op onze route ;-) }
Reactie 14:

Antoine van der Meer, 07-05-2020: Over de naam van de eigenaar geeft het adressenboek van 1966 duidelijkheid. Er staat "Skuhrovsky E., caféhouder, Molenstraat 101."
Hij was geen Griek, maar een Rus. Onze tweede broer heeft een aantal jaren met zijn zoon Sergei op het Stedelijk Gymnasium in de klas gezeten, waarna de familie is verdwenen.

Redactie: de naam Skuhrovsky wordt in de adresboeken vermeld tussen 1963 en 1971.
Reactie 15:

Boy van Pelt, 07-05-2020: Er is niet beweerd dat de opvolger van de Fam Adriaanse een Griek zou zijn. Echter de opvolger van de Rus Skuhrovsky (met de paardentrailer en de gevlekte Deense dog) was wel degelijk een Griek, zie reactie 6 van mij.
Reactie 16:

Rob Essers, 07-05-2020: In een advertentie van CORONA nightclub in het adresboek 1963 staat "Eig. E.SKUHROVSKY-KHOTINOFF" vermeld. Zijn stiefvader Leonid Hotinov (Leonide Khotinoff) haalde in 1964 de landelijke pers in verband met de ontdekking van een onbekend meesterwerk van Frans Hals. Eugène Skuhrovsky, geboren op 21 december 1921 in Sinferopol (Rusland), is 13 april 1971 op Sicilië overleden (bron: Het Parool, 22 april 1971).

Bij de brand op 26 november 1971 (zie archieffoto F53167) waren de weduwe Yvonne Marguerite Skuhrovsky-Koning en zoon Serge Bodo (Sergei) Skuhrovsky in het pand aanwezig. "De eigenares van de zaak, die boven de dancing sliep, werd wakker door de rook en alarmeerde haar 25-jarige [lees: 21-jarige] zoon, die op de slaapkamerdeuren van de dertien in het gebouw slapende artisten en musici ging bonzen. Toen iedereen, zij het met achterlating van alle eigendommen, in veiligheid was, kon hij zelf nog maar net door de rook en de vlammen heen naar buiten komen." (Het Parool, 27 oktober 1971).

Een jaar later is vergunning verleend voor het HERBOUWEN V/D NIGHTCLUB "CORONA" (16-11-1972) aan mevrouw Y.M. Skuhrovsky in Overasselt. In een advertentie in De Telegraaf van 29 januari 1977 wordt door notaris Stieger de publieke verkoop op 3 en 17 februari 1977 aangekondigd van "Het pand, waarin gevestigd „Corona-Night-Club” met woonverdieping, artiestenkamers te Nijmegen aan de Molenstraat 101, hoek Tweede Walstraat, kadaster gemeente Nijmegen, sectie B nummer 5221 groot 1.65 are". Daarin staat dat het pand is verhuurd tot 1 april 1981 voor f 105.000,- per jaar, met vijf optiejaren. Op 2 februari 1977 meldt de notaris dat de veiling niet doorgaat (bron: De Telegraaf, 2 februari 1977).

De vergunning voor het VERANDEREN EN VERNIEUWEN V/E HORECABEDRIJF (30-09-1988) van een nachtclub in een snelservice-restaurant is verleend aan McDonald's Nederland B.V. in Amsterdam.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: