1959-04gLegrandhHoutermanrKoppers

<- Back | Index | Next ->

1959-04gLegrandhHoutermanrKoppers.jpg

1959

Reactie 1:

Gerard Rensen , 14-08-2014: Prachtige foto's van Marbe Gelco waar ook mijn vader in de jaren '50 - '60 heeft gewerkt (Gerrit Rensen). Ik dacht hem op deze foto, helemaal rechts, te herkennen.
Op de foto staan de namen G. Legrand, R. Koppers en H. Houterman.
Ik herken die mannen niet meer van de foto's, maar de naam Houterman zegt me zeker wel wat. De naam Legrand zit ook nog wel in mijn geheugen, maar zonder duidelijk beeld. Regelmatig kwam ik bij de Fam. Houterman thuis als ik met mijn vader mee mocht naar zijn werk. Af en toe mocht ik dan achter op de heftruck meerijden.
Reactie 2:

Henk Spanjaard, 11-10-2017: Ik heb van 1959 tot 1961 ook bij de Marbe Gelco gewerkt en heb ook bij H.Houterman op de wagen gereden, ik dacht dat wij een DAF hadden.
We gingen altijd eerst laden bij Willem Smit, we laadden dan electroden voor Rotterdam, soms een scheepswerf en de rest naar het Groothandelsgebouw naar de 2de of 3de verdieping.
Maar na het laden gingen we eerst naar de Hezelstraat, daar woonde hij boven het sigarenwinkeltje en naast de Gelderlander. Ik bleef in de auto zitten wachten en daarna gingen we naar Rotterdam.
Dat was heerlijk als je 17 jaar bent, en als we leeg waren moesten we nog wel eens een paar pakketten of iets anders ophalen en dat moesten we dan laden ergens onder de Maasbruggen en als dat ook gedaan was gingen we naar een drukkerij en daar laadden we dozen voor de Dobbelman zeepfabriek in Nijmegen.
Ik heb er een fijne tijd gehad. Ik heb ook nog op de open trailer gewerkt. Ik weet alleen niet meer hoe de chauffeur heette, ja dat kan ik me niet meer herinneren. Ik ben inmiddels ook al 75 jaar, dan kan er wel eens iets weg zijn.
Ik heb als laatste bij T.Willemse op de wagen gewerkt dat was een fijne vent, ik mocht wel eens een stukje rijden en dat vond ik fijn. Maar ja het bleef niet goed gaan en heb het ontslag gekregen. Jammer, het was een fijne tijd.
De mensen die nog leven en ook bij Marbe Gelco werkten: het allerbeste toegewenst door Henk Spanjaard.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: