29

29.jpg

Foto SCH29 - S.C.H. seizoen zondag 9 mei 1948.

Spelers en donateurs aan de Weurtseweg.
Staand van links naar rechts; J. de Wijs, Janus Kanselaar, Nol Reijnen, H. Kraayeveld, Frans Vos, Gerrit Enning, Richard van Thiel, W. Tax, onbekend, Theo Frederiks.
Zittend van links naar rechts; Theo Jansen (genaamd de Laban), Frans van Embden, Frans Plamont, Janus Koot, Jo Jansen, Wim Ockers en Jo Kuhnen.

Reactie 1:

Sylvia Jordt, 17-06-2010: Ik see op May,1948, daar staat my Ome Frans Plamont, my moeder’s oudste broer.
Wat mooi om zo en foto te zien.

Thanks
Sylvia Jordt
Delta BC

Reactie 2:

Annemieke Jansen, 08-02-2014: Wat leuk mijn vader Theo Jansen (De Laban). Geweldig om dit te zien! En veel bekende mensen en namen.
Ik weet niet hoe mijn vader aan de naam De Laban kwam! Maar iedereen kende mijn vader als The De Laban of ook wel Jansen De Sleeper uit de Biezen Geboren 1920. Getogen en overleden in de Biezenstraat 153.

Reactie 3:

Ben Verfürden, 03-03-2014: Ik ben er vrijwel 100% zeker van dat de tweede persoon van rechts op de staande rij mijn vader is, Joep Verfürden.
Hij is in 1947 vanuit Duitsland naar Nijmegen gekomen, hij woonde toen de foto is gemaakt (1948) met zijn moeder, stiefvader, twee broers en een zus bij een neef van zijn stiefvader (Gradus Nicolasen) in huis aan de Heyestraat in het Willemskwartier. Niet echt dicht bij het voetbalveld van SCH dus, ik weet ook niet of hij daar zelf gevoetbald heeft, misschien was hij met een vriend meegekomen. Ik heb nooit van hem gehoord dat hij bij SCH heeft gevoetbald, wel jaren lang bij Buitenzorg. Het gezin is eind jaren ’40 naar een noodwoning in de Gouverneursbuurt verhuisd, de jongens voetbalden toen meestal bij Buitenzorg.
Maar ik twijfel niet, ik herken hem uit duizenden. Hij is in 2004 overleden.
Hartelijke groet, Ben Verfürden
Reactie 4:

Mary Nicolasen, 19-09-2014: Gradus Nicolasen die in de Heyestraat woonde was mijn opa. Mijn vader Cor Nicolasen de oudste zoon van Gradus, geboren 1938, weet het nog wel: volgens mijn vader woonden ze in de voorkamer.
Mijn vader is bevriend geweest met Hennike en Wernerd, broers van jouw vader. Deze waren jonger als jouw vader en werkten op de Honig en bij schoenfabrieken. Jouw vader Joep werkte volgens mijn vader bij Succes ..... en een zoon van Joep was de baas van Succes en woonde op de Dennenstraat. Mijn neefje heeft even verkering gehad met een dochter daarvan, weet niet of jij dit bent.
Reactie 5:

Ben Verfürden, 20-09-2014: Beste Mary,
Wat ontzettend leuk, deze onverwachte reactie. Tja, het is wat, met zo'n heel gezin in de voorkamer van een toch al niet al te groot huis. Mijn vader had inderdaad twee broers, Hent en Werner, en een zus (Wilma) die naar Australië emigreerde en later weer terug gekomen is, en nog een halfbroer, Appie en een halfzus Annie, die waren destijds nog heel jong. Werner werkte inderdaad bij de Honig en Hent bij de Robinson schoenfabriek, daar heeft mijn vader ook lang gewerkt tot hij naar de Swift aan de Muntweg ging en later naar Succes. Je bent goed geïnformeerd, mijn broer Jos zit daar inderdaad in de directie, hij woont aan de Kerkstraat, bijna op de hoek met de Dennenstraat. Zijn dochter Lisa is nu met Jeffrey, zijn achternaam weet ik zo niet.

Ik heb heel veel informatie over de familie Nicolasen, een uitgebreide stamboom. Als je daarin geïnteresseerd bent, kan ik je daar het een en ander van sturen, geef me dan je emailadres even.

Leeft jouw vader Cor nog? Ik heb me altijd afgevraagd wanneer precies en waarom mijn stiefvader en oma met hun gezin naar Nederland zijn gekomen. Mijn vader is er in 1947 ingeschreven, maar die is een stuk later gekomen dan de rest, hij heeft eerst nog een hele tijd meegereisd met Canadese soldaten. Misschien weet je vader daar nog iets over? Ik ben er later achtergekomen dat mijn stiefopa (ik ben naar hem vernoemd, Bernardus Hendrikus) al eerder getrouwd was, maar dat zijn nog heel jonge vrouw in het kraambed overleed. Hun zoontje, ook Bernardus Hendrikus geheten, is maar twee jaar oud geworden, hij is, vreemd genoeg, gestorven in het Zuidlimburgse Simpelveld. Waarom daar? Misschien werkte mijn stiefopa daar in de mijnen? Hij is twee jaar daarna met mijn oma (een weduwe met toen vier kinderen) getrouwd in het Duitse Uedem, waar en hoe ze elkaar hebben leren kennen weet ik ook niet. Als je opa meer weet over mijn stiefopa, hoor ik het graag!

Ik heb vroeger in de Hulststraat gewoond. Achter ons, in de Duindoornstraat, woonde ook een familie Nicolasen, dat was geloof ik ook familie.
Hartelijk dank nogmaals voor je reactie,
met groeten,
Ben Verfürden
Reactie 6:

Rita Nicolasen, 25-11-2014: Ik woonde met mijn ouders inderdaad vroeger in de Duindoornstraat 21.
De familie Nicolasen in heel Nijmegen en verre omgeving is familie.
Mijn opa en oma woonden op de Dennenstraat, en vele broers en zussen van hun ook of in nabije omgeving.
De voorouders kwamen destijds uit de omgeving rond het tegenwoordige Hatert.
De naam Verfurden komt mij inderdaad ook bekend voor.
Ik heb zelf van 1965/1970 op de Immeldaschool gezeten, achter de kerk in de Kaaplandstraat.
Waren voor mij hele goede tijden.
Reactie 7:

Riet Walraven Ockers, 17-05-2015: Wij hebben vroeger in de Hulststraat gewoond mijn vader is Wim Ockers en staat op de foto 2e rechtsonder zittend. Wat leuk om deze foto te zien.
Reactie 8:

Ineke Schrier Frederiks, 26-10-2015: Ik geloof dat ik mijn vader herken (Theo Frederiks, heeft later iets met Annie Jansen gehad, daar ben ik de dochter van) zou dat kunnen?

Redactie: Volgens het onderschrift staat Theo Frederiks rechts op de foto, de man met de helm. Bedoel je hem?
Ineke: Nee, de knappe man met sigaret is zijn mond, de bovenste rij en dan de tweede van rechts, naast de man met de hoed. Ik zie nu dat iemand anders mijn vader voor zijn vader aan ziet, maar ik heb foto's en kan heel goed zien dat het echt Theo Frederiks is.
Heeft iemand nog iets te melden over mijn vader? Zou ik erg leuk vinden.
Ik weet dat hij bij Smits of Smit heeft gewerkt, daarna zijn we naar Zeeland verhuisd. Mijn vader is in 2000 overleden op 72 jarige leeftijd.
Ik heb nooit geweten dat hij iets met voetbal had. Gr Ineke
Reactie 9:

Wout Nicolasen, 05-01-2016: is er misschien iemand die deze naam kan herinneren? ik ben vernoemd naar mijn grootvader die in de engelenlaan woonde! ik zelf heb tot mijn trouwen op de graafseweg gewoond, niet ver van het maas en waalkanaal. ik ben getrouwd in mei 1954 en heb al die tijd in nijmegen gewoond! ik heb 2 kinderen, mijn dochter is met een duitser getrouwd en mij zoon met een ned. meisje en is na de huwelijks voltrekking naar australia gegaan. ik woon sinds 2001 in bayern, duitsland! mijn vrouw is in november 2012 hier overleden. ikzelf ben nu 87 jaar en ga eind januari naar australia voor twee en een halve maand, wie kent mij?

antwoord op reactie nr 6 van rita nicolasen. volgens mij heet jouw grootvader Martien, je oma kwam inderdaad uit het Haterse deel hulst!
ik denk dat jouw vader ook Wout heette en woonde vroeger op de Paddenpoelseweg in Nijmegen en is later naar ik dacht naar Beunigen verhuisd! klopt dit alles? ohja mijn vader was de broer van jouw vader!
Reactie 10:

Wout Nicolasen, 28-10-2016: het antwoord op reactie 6: deze Martien is de broer van mijn vader wiens naam Piet was. De vrouw van Martien heette ook Nicolasen en kwam inderdaad uit het Hatertse, het was een huwelijk tussen neef en nicht.
Mijn vader had 4 zoons waarvan er drie overleden zijn, ik ben de enige die nog leeft! Ben echter nu 88 jaar! en woon in Duitsland. Ik kan niet meer naar Nederland want die reis met mijn auto naar Nijmegen is toch wel een beetje te ver, de afstand is tenslotte ook bijna 700 km!
Reactie 11:

Peter Geurts, 30-10-2016: Martien Nicolasen genoot o.a. in Nijmegen en omgeving bekendheid als keurmeester binnen de vogelverenigingen, m.n. als keurmeester zangkanaries. Hij kwam regelmatig bij mijn opa, Piet Geurts aan de Bredestraat in Hees. Hij was lid van een of twee vogelverenigingen en hij had zeer goede zangkanaries. Enkele vogelverenigingen die ik mij nog kan herinneren zijn: "De Vriendschap" en "Ons Ideaal". Dit herinner ik me m.n. uit de 50er jaren.
Reactie 12:

Ben Verfürden, 08-11-2016: Beste Wout,
Mijn stiefopa (de tweede man van mijn oma) was Bernardus Hendrikus (Bernd) Nicolasen. Hij was een neef van je vader. Ik heb van de familie Nicolasen een uitgebreide stamboom. Ik kan je die mailen als je me je mailadres laat weten, dat kun je ook naar mijn mailadres sturen (b.verfurden@planet.nl). Ik heb ook een foto van je grootouders.
Hier alvast de mij bekende informatie over je directe voorouders in de familie Nicolasen: je grootvader was Wouter Jacobus Nicolasen, geboren op 18 november 1859 in Hernen en overleden in 1935 in Nijmegen. Hij was spoorwegarbeider (spoorlegger, seinwachter) en trouwde in 1885 met Elisabeth Johanna Pauls/Pauwels (geboren in 1860 in Hees, overleden in 1940 in Nijmegen). Je overgrootvader was Bernardus Nicolasen, geboren in 1827 in Hernen en aldaar overleden in 1892, hij was arbeider van beroep en trouwde in 1859 in Wijchen met Johanna Maria Broens (geboren in 1838 in Nijmegen en aldaar overleden in 1901). Je betovergrootvader heette Wouter Nicolasen (achternaam ook vermeld als Klaassen), geboren in 1772 in Hernen en daar overleden in 1846). Hij was in 1812 in Wijchen getrouwd met Maria Berends (geboren in 1788 in Wijchen, overleden in 1863 in Hernen). Je betovergrootvader was de eerste generatie die de achternaam Nicolasen droeg. Dat was afgeleid van de voornaam van zijn vader, die Nicolaas Huijbers heette. Nicolaaszoon/Klaaszoon werd verkort tot Nicolasen/Klaassen. Nicolaas Huijbers is de 'stamvader' van deze familie (de oudste bekende generatie). Als je meer informatie wilt (ook over andere kinderen van de genoemde personen), dan stuur ik je dat toe.
Met hartelijke groet, Ben Verfürden
Reactie 13:

Mariette Nicolasen, 02-01-2017: Dag Ben,
Ik ben geinteresseerd in de stamboom Nicolasen. Mijn vader heette Wouter en was een zoon van Gradus. Mijn vader is van 1917 en geboren in Nijmegen Heesch en verhuisd naar Malden. Waarschijnlijk weer een andere tak. Alvast dank.
Groet Mariette
Reactie 14:

Gerda Crouwers, 29-01-2017: wat leuk om zomaar iets te lezen over de fam Nicolaas-Verfurden,
ik zelf ben bevriend geweest met Annie Nicolaas,
mijn schoonzoon heet Mauries Verfurden en is de zoon van Hent Verfurden,
de wonderen zijn de wereld nog niet uit
groetjes gerda
Reactie 15:

Ben Verfürden, 15-02-2017: Beste Mariette,
Als je me je mailadres stuurt zal ik je een document sturen met de Nicolasen-stamboom. Stuur je adres maar naar b.verfurden@planet.nl.

Beste Gerda,
Dank voor je reactie. Leuk. Annie Nicolasen is mijn peettante. Hent was inderdaad een broer van mijn vader, ze leken uiterlijk veel op elkaar en waren allebei vroeger fanatieke voetballers en zijn altijd voetbalgek gebleven. Helaas leven ze allebei niet meer. Maurice heb ik alleen als kind gekend, net als zijn zus Dorie, die is dacht ik wat ouder dan Maurice. Er is al heel lang nauwelijks meer contact binnen de familie. Maar doe Maurice de hartelijke groeten.
Gr Ben Verfürden
Reactie 16:

Gerard W.Ch. Lemmens, 15-06-2017: Beste Ben en Nicolasen familie leden,
Door het huwelijk van jullie voorvader - Cornelius Nicolasen - zijn wij familie want hij trouwde (voor de 2e keer) Nijmegen 19 mei 1900 met Anna Hermina Lemmens, het zusje van mijn Opa - Johannes Gerardus Lemmens ! Via Lemmens en dan van de Poel stammen jullie dan ook uit de hugenoten familie Lucas, bekende boekdrukkers, schrijvers, play wrights en boekverkopers in Rouen, Normandie die vluchten naar Nederland en London !
Mijn manuscript over de familie Lucas (in 't Engels geschreven) is bijna klaar voor de drukker en daar komt de tak Nicolasen dus ook in voor !
Ik ga je e-mailen Ben!, zou graag meer over jouw Nicolasen info horen !!
Groetjes uit het zonnige en prachtige East Sussex, waar ik nu over 50 jaar al woon, Gerard Lemmens
Reactie 17:

Mary Nicolasen, 20-04-2019: leuk om te lezen, Gerard. Ben benieuwd naar de stamboom. Mijn vader (nu 80) heet ook Cornelis Nicolasen. Hij noemt Lemmens zijn opoe.
Reactie 18:

Gerard Lemmens, 22-02-2021: Dag Mary, Misschien vind je het volgende interessant: ??

VIId. Gerardus (Gradus) Lemmens, ged. Beugen (N.B.) 29 sept. 1795, get. Gijsbertus Keijzers en Wilhelmina Lemmes, zn.v. Joannes Franciscus Lemmens en gertrudis Smitz, Hij is Mr.smid te Beugen en sinds 1821 te Hatert (Gem. Nijmegen), overl. Hatert (Gld.) 29 sept. 1854, tr. Beugen 20 mei 1821 Hermina Janssen (Aen gen Hey), ged. Beugen 16 jan. 1797, overl. Hatert (Gem. Nijmegen), 28 dec. 1879. (Bidprentje) Zij vestigen zich vanuit Beugen 30 mei 1821 te Hatert (Gem. Nijmegen).(Bron Zoeklicht Kwartier van Nijmegen, pg.62).

Uit dit huwelijk (Lemmens-Janssen) al deze kinderen werden bij de geboorte ingeschreven in de burgerlijke stand van de Gemeente Nijmegen als Lemmers:
1. Johanna Lemmens, geb. Hatert (Gem. Nijmegen) 27 mrt. 1822, tr. ald. 16 juni 1853 Henricus Welle(n), geb. Nijmegen 10 aug. 1818, Volgt VIII..
2. N.N. Lemmens, levenloos geb. meisje, geb. en overl. Hatert 20 sept. 1823. (Bron: Luc Boumans)
3. Maria Lemmens, geb. Hatert 2 febr. 1826, overl. Beugen 22 apr. 1902, tr. Nijmegen 15 mei 1856 Martinus Martens, geb.Beugen en Rijkevoort 8 mrt. 1814, overl. Beugen en Rijkevoort 10 febr. 1879, zn.v. Cornelis Martens en Cornelia Thomassen, Timmerman (1856), Bakker. Hij tr. 1e Beugen en Rijkevoort 12 mei 1848 Anna van Dijk, geb. Mill en St. Hubert 2 nov. 1821, overl. Beugen en Rijkevoort 26 okt. 1852, dr.v. Johannes van Dijk en Catharina van Tienen. Beide huwelijken bleven kinderloos. Martinus Lemmens de broer van Maria Lemmens werkte een tijd in hun bakkerij.
4. Gerardus Lemmens, geb. Hatert 3 mei 1827, smid, ongeh. overl. ald. 23 mei 1892.
5. Catharina Lemmens, geb. Hatert 16 jan. 1830, ongeh. overl. ald. 2 sept.1907.
6. Martinus Lemmens, geb. Hatert 19 okt. 1831, smid, bakker, ongeh. overl. Beugen 12 sept. 1903.
7. Johannes Lemmens, geb. Hatert 1 aug. 1834, landbouwer, tr. Linden 4 mei 1863 Francina Keijzers, geb. Linden 12 aug. 1831, 31 jaar oud, overl. Cuijk 07-01-1906 op 74-jarige leeftijd. van Gerardus Keijzers en Johanna Willems, Volgt VIIIb.
8. Petronella Lemmens, geb. Hatert 24 mrt. 1836, ongeh. overl. ald. 5 jan. 1909.
9. Antoon Lemmens, geb. Hatert 15 juni 1838, tr. Anna Clementina van de Poel, Volgt VIII.
10. Jacoba Lemmens, geb. Hatert 22 mrt. 1840, landbouwster, overl. Hatert (gem. Nijmegen) 3 juni 1904, oud 64 jaar, tr. ald. 24 aug. 1882 Willem Koster, geb. Ambt Doetichem 27 sept. 1833, Landbouwer, overl. Hatert (Gem. Nijmegen) 25 okt. 1897, oud 64 jaar, zn.v. Frederik Koster en Hendrieka Rijzewijk.

VIIIc. Antoon Lemmens, geb. Hatert (Gem. Nijmegen) 15 juni 1838, mr. smid te Hatert, overl. ald. 31 mei 1900, tr. ald. 20 apr. 1871 Anna Clementina van de Poel, geb. Utrecht (Utr.) 14 juni 1837, overl. Hatert 11 okt. 1896, dr.v. Johannes Franciscus van de Poel, mr. Smid te Utrecht, Werktuigkundige, en Anna Clementina Lacais (Luca(s) (Lakais, Lakee).
Bij de Militie zijn de volgend aantekeningen van hem gemaakt:
Aangezigt – ovaal
Voorhoofd - kort
Ogen – blauw
Neus - gewoon
Mond – id
Kin – rond
Haar – bruin
Wenkbrauwen – id
Merkbare teekenen – geen

Uit dit huwelijk (Lemmens-vande Poel):
1. Johannes Gerardus Lemmens, geb. Hatert 26 febr. 1872, Volgt IXd.
2. Anna Hermina Lemmens, geb. Hatert 23 apr. 1873, overleden op 02-11-1954 te Hatert (Nijmegen) op 81-jarige leeftijd, tr. 1e Nijmegen 18 juni 1891 Henricus Bernardus Facon, geb. Houthem (Belg.) 13 jan. 1851, overl. Hatert (Gem. Nijmegen) 13 mei 1899, 48 jaar oud, zn.v. Ludovicus Josephus Facon en Amelia Sophia Lapon, tr. 2e Nijmegen 19 mei 1900 Cornelius Nicolasen, arbeider (1892) te Hernen, landarbeider (1928) te Hatert, geboren op 23-02-1862 te Bergharen, overleden op 10 nov. 1933 te Nijmegen op 71-jarige leeftijd, zoon van Bernardus Nicolasen en Johanna Maria Broens. Gehuwd (1) op 24-jarige leeftijd op 26-02-1886 te Bergharen met Theodora Reijnen, 21 jaar oud, geboren op 16-10-1864 te Hernen,overl. Hernen (Bergharen) 14 dec. 1895, oud 31 jaar, dr.v. Reinerus Reijnen en Adina van Wees. Uit zijn eerste huwelijk met Theodra Reijnen werden verschillende kinderen geboren te Bergharen (Hernen).
Uit het 1e huwelijk: (Bron: Jo Heisen; Genlias)
a. Antonius Henricus Johannes Facon, geb. Hatert 25 aug. 1891, Landbouwer te Hatert, overl. Nijmegen ca. 1964, tr. 1e Nijmegen 31 dec. 1914 Geertruida Jansen, geb. Hatert 3 okt. 1893, overl. Nijmegen 14 juli 1930, 36 jaar oud, Dienstbode bij Schonbergen v. 1900 tot 1910, dr.v. Hermanus (Manus) Jansen en Johanna Jansen Burgers. Hij tr. 2e Nijmegen 26 jan. 1933 Anna Maria (Mietske) Peters, geb. Hatert 6 jan. 1894, overl. ald. ca. 1966.
Uit dit huwelijk: (Bron: Jo Heisen web site; Genlias)
a.a. Johanna (Anne) Facon, geboren op 07-11-1915 te Hatert (Nijmegen), tr. Nijmegen, 23-jarige leeftijd, 3 nov. 1939 Wilhelmus Peters, Eigenaar Transportbedrijk a/d Waalkade.
a.b. Henricus (Harrie) Facon, geboren op 28-10-1916 te Hatert (Nijmegen), tr. Maria Wilhelmina (Marie) Albers van het Hoogland, geb. Neerbosch 16 aug. 1911, overl. Hatert ca. 1987, dr.v. Johannes Henricus Albers, Landbouwer en Maria Geutjes.
a.c. Marinus Facon, geboren op 02-03-1918 te Hatert (Nijmegen), overleden op 05-01-1919 te Hatert (Nijmegen), 309 dagen oud.
a.d. Marinus Facon, geb. Hatert dec. 1919, overl. Hatert 29 febr. 1920, 3 mnd. oud.
a.e. Hermina Anna (Mient) Facon, geboren op 26-12-1920 te Hatert (Nijmegen). Gehuwd met N.N. Politieagent Den Haag
a.f. Geertruida Petronella Paula (Truus) Facon, geboren op 29-06-1922 te Hatert (Nijmegen). Gehuwd op 21-jarige leeftijd op 13-08-1943 te Nijmegen met Lambertus (Bartje) Krebbers, geb. Hatert ca. 1921, Metselaar, "profvoetballer" SV-Hatert, overl. Hatert ca. 1998, zn.v. Hent Krebbers, Metselaar, en Bet de Schouwer.
a.g. Antonia Francina Facon, geb. Hatert (Nijmegen) 31 aug. 1923, overl. Nijmegen 17 mrt. 1926, 2-jarige leeftijd.
a.h.Gerardus Marinus Facon, geb. Hatert (Nijmegen) 23 okt. 1925, overl. Nijmegen 1 jan. 1936 op 10-jarige leeftijd.
Uit het tweede huwelijk (Facon x Peters):
a.i. Petronella Johanna (Nel) Facon, geb. Hatert (Nijmegen) 5 nov. 1933, tr. Marinus de Leeuw, geb. ca. 1931, overl. ca. 1979.
Uit het tweede huwelijk (Nicolasen x Lemmens): (Bron: Jo Heisen; Genlias)
g. Johan Theodorus (Thé) Nicolasen, fabrieksarbeider (1928), grondwerker, houtbewerker timmerfabriek te Nijmegen, geboren op 09-07-1900 te Hatert, overleden circa 1991, z.b. (1900, 1928) te Hatert, tr. op 28-jarige leeftijd op 13-09-1928 te Nijmegen met Wilhelmina Maria (Mies) STEURES, 24 jaar oud, z.b. (1928) te Nijmegen, geboren op 01-10-1903 te Hatert, dochter van Wilhelmus Theodorus (Willem) STEURES, kleermaker (1895, 1920, 1928) te Hatert, en Hendrina KERSTENS, dienstbode (1895), z.b. (1920, 1928) te Hatert.
Uit dit huwelijk:
g.a. Theodorus Gerardus Nicolasen, geboren op 17-12-1929 te Nijmegen.
g.b. Wilhelmina Maria Nicolasen, geboren op 19-09-1931 te Nijmegen.
g.c. Cornelis Wilhelmus (Cor) Nicolasen, geboren op 12-04-1936 te Nijmegen, tuinder, voetballer SV-Hatert, overleden circa 1998.Gehuwd op 35-jarige leeftijd op 27-08-1971 te Nijmegen met Antonia Maria (Tonny) HERMSEN, 39 jaar oud, geboren op 06-03-1932 te Hatert, dochter van Hendrikus (Hent) HERMSEN (rooie Hent) en Elisabeth (Bet) KERSTENS.
h. Anna Clementina Nicolasen, geb. Hatert 23 sept. 1901, overl. ald. 22 mrt. 1902, 5 maanden oud.
i. Cornelis Antonius Nicolasen, geb. Hatert ca. okt. 1902, overl. ald. 21 apr. 1903.
i. Anna Clementina Nicolasen, geboren op 27-04-1904 te Hatert, overleden op 03-11-1978 te Alverna op 74-jarige leeftijd, begraven op 06-11-1978 te Alverna.
Gehuwd op 18-jarige leeftijd op 26-10-1922 te Nijmegen met Francis(cus) RUTTEN, 23 jaar oud, geboren op 16-08-1899 te Alverna, Landbouwer (1922), losarbeider (1941) te Wijchen, overleden op 20-08-1983 te Alverna op 84-jarige leeftijd, begraven te Alverna, zoon van Wouter RUTTEN, (land)arbeider (1897, 1904, 1905), landbouwer (1910, 1921, 1922, 1939), en Henrica VAN THIEL, z.b. (1897).
Uit dit huwelijk o.a.: (Tweestromenland mrt, 2012)
a. Hendrika Jacoba (Riek) Rutten, z.b. (1941), geboren circa 1923 te Wijchen.
Gehuwd op 11-07-1941 te Wijchen met Albertus (Albert) SPANJAARD, 22 jaar oud, losarbeider (1941) te Wijchen, geboren op 22-08-1918 te Bergharen, zoon van Theodorus SPANJAARD, landarbeider (1916, 1941, 1943), en Arnolda STRATEN, z.b. (1916, 1941, 1943).
b. Anna Hermina Rutten, geb. Wijchen 15 apr. 1924, overl. Alverna 5 aug. 2012, begr. Ald., tr. Gerardus Hermanus Aarts, geb. Wijchen 25 jan. 1920, overl. Alverna 6 dec. 1998, zn.v. gerardus (Gradus) Aarts (Grad de Snoek), Metselaar (1905,1931), en Jacoba van Dreumel.
c. Wouter Cornelis Rutten, geb. Wijchen 8 mrt. 1926, upperman, overl. Alverna 17 juni 1977, tr. Wijchen 28 dec. 1945 Anna Maria Hofman, geb. Wijchen 10 sept. 1922, overl. Alverna 18 okt. 2000, dr.v. Petrus Gerardus Hofman, Winkelier en Willemina Ariaans.
Uit dit huwelijk: (Bron: http://www.gennet.nl/genealogie/html/rutten/rutten/rutten.htm)
b.a. Fredericus Petrus Rutten, geb. Alverna 21 okt. 1950, tr. Mill en St. Hubert 15 juli 1971 Josephina Maria Albers, geb. Mill en St. Hubert 25 jan. 1951, dr.v. Antonius Hendrikus Albers en Hendrika van Nuland.
b.b. Fredericus (Fred) Jacobus Rutten, geb. Wijchen 5 dec. 1962, voetbaltrainer PSV.
i. Cornelis Nicolasen, geboren op 09-09-1905 te Hatert.
j. Theodora Nicolasen, geboren op 10-10-1908 te Hatert.
k. Henricus (Harrie) Nicolasen, geboren op 18-09-1911 te Hatert, loodgieter, voetballer, geboren op 18-09-1911 te Hatert, overleden circa 1986, z.b. (1900, 1928) te Hatert.
Gehuwd met Theodora Geertruida (Truus) VAN DE WATER, geboren op 12-02-1912 te Malden, overleden circa 1992, dochter van Wilhelmus (Wim) VAN DE WATER, arbeider (1911), mollenvanger, en Geertruida (Trui) GIESBERS, z.b. (1911).
Uit dit huwelijk:
k.a. Wilhelmus (Willie) Nicolasen geboren circa 1939, tr. Dien SCHUURMAN, geboren circa 1941.
k.b. Johannes (Jo) Nicolasen, geboren circa 1941, tr. Bettie VAN RENSCH, geboren circa 1941, overleden circa 1996.
l. Antonetta Margaretha Nicolasen, geboren op 29-06-1913 te Hatert.
m. Wilhelmus Bernardus Josephus Nicolasen, geb. Hatert 06-10-1914.
n. Gradus Antonius Nicolasen, geboren op 17-10-1918 te Hatert.
3. Antonius Hubertus Josephus Lemmens, geb. Hatert 7 nov. 1874, overl. ald. 21 dec. 1874.
4. Antonius Hubertus Josephus Lemmens, geb. Hatert 4 juli 1876, overl. ald. 9 febr. 1877.
5. N.N. Lemmens, levenloos geb. meisje, geb. en overl. Hatert 1 jan. 1878.
6. Antonius Hubertus Josephus Lemmens, geb. Hatert 4 dec. 1878, tr. Voorburg 13 nov. 1908 Grietje van Herwerden, geb. Twisk 23 febr. 1881, Volgt IXe.

IX. Johannes Gerardus Lemmens, geb. Hatert (Gem. Nijmegen) 26 febr. 1872, Landbouwer, Hotellier, Smid, caféhouder, pakhuisknecht, overl. Nijmegen 14 mrt.1942, oud 70 jaar, tr. 1e Nijmegen 7 juni 1894, Regina Gerrits, geb. Nijmegen 21 nov. 1868, overl. ald. 20 febr. 1899, dr.v. Pieter Gerrits en Gertruij Lamers, tr. 2e Hatert (Gem. Nijmegen) 20 sept. 1900 Catharina Maria Manders, geb. Overasselt (Nederasselt) 28 okt. 1871, overl. Nijmegen 9 apr. 1943, oud 71 jaar, dr.v. Arnoldus Manders en Johanna Verbruggen. Zij tr. 1e Nijmegen 15 mei 1896 Johannes Peters, geb. Wijchen 1 sept. 1874, Spoorweg beambte, overl. Roosendaal-Nispen 2 febr. 1899, Wisselwachter, zn.v. Jacobus Peters en (tr. Wijchen 30 sept. 1854) Petronella Toonen. Uit het huwelijk Peters-Manders werden twee zoons geboren:
a. Jacobus (Kobus) Johannes Peters, geb. Vught 7 okt. 1896, tr. Wijchen 13 mei 1921 Geertruida Cornelia Driessen, geb. Nijmegen 28 febr. 1900, dr.v. Johannes Hubertus Driessen en Geertruida Cornelia van der Sande.
b. Johannes (Jan) Jacobus Petrus Peters, geb. posthuum ’s-Hertogenbosch 5 apr. 1899, vroedvr. Maria Theresia de Mol geeft de geb. aan op 8 apr., machinist, tr. Nijmegen 30 mei 1918 (echtsch. Arnhem 14 juni 1934) Margaretha Maria Coenders, geb. Nijmegen 7 febr. 1901, dr.v. Wilhelmus Coenders, Koopman, en Margaretha Aalbers. Uit dit huwelijk o.a. Theodoor Reginald Peters, overl. Nijmegen 29 nov. 1927, 2 mnd. oud.

Het echtpaar Lemmens-Manders woonden in ca. 1912 Priemstraat 3 of 31 te Nijmegen en ca. 1929 op de Ganzenheuvel 69 te Nijmegen.[FOTO] Oma Lemmens (C.M. Lemmens-Manders) met Jan Lemmens (zwarte pakje), Karin Lemmens en Opa (J.G.) Lemmens ca. 1936 te Nijmegen


Johannes Gerardus Lemmens
ca. 1900
Uit het 1e huwelijk (Lemmens-Gerrits):
1. Anna Geertruida Lemmens, geb.Neerbosch (Gem. Nijmegen) 30 dec. 1894, overl. Utrecht, tr. Nijmegen 18 okt. 1917 Adrianus van Benthem, geb. Utrecht 23 juni 1892, bij zijn huwelijk staat hij vermeld als militair, later hoofdadministrateur Lands Algemene Pakhuizen te Batavia en later Surabaya, overl. Utrecht 7 okt. 1965, zn.v. Cornelis van Benthem, metselaar (geb. Utrecht 25 dec.1862 - overl. Zeist 21 febr.1944, zn.v. Willem Hendrik van Benthem en Elisabeth Terbruggen) en Adriana Elisabeth Enkelaar (geb. Utrecht 16 juli 1862).
Zij gingen met hun 2 kinderen op 23 juni 1936 met de m.s. “Sibajak” van Batavia op verlof naar Rotterdam en komen zonder hun zoon Kees terug als zij Amsterdam 24 febr. 1937 verlaten met de m.s. ”Johan van Oldenbarnevelt”.
Zij vestigden zich na de 2e wereld oorlog eerst tijdelijk te Born (L) Kapelweg 65 en 23 apr. 1947 Leidseweg 64 Abis te Utrecht.

[FOTO] Kees van Benthem met zijn moeder (Tanta Anna), G.C. Lemmens-Geutjes en haar dochter Karin, en Beppie van Benthem voor het mooie huis der van Benthems in ca. 1931 in Batavia

Uit dit huwelijk:
a. Cornelis (Kees) Johannes van Benthem, geb. Surabaya 3 aug. 1918, hij gaat met zijn ouders en zusje op 23 juni 1936 met de m.s. “Sibajak” van Batavia op verlof naar Rotterdam maar hij keert 13 okt. 1937 met de m.s. “Chr. Huygens” alleen van Amsterdam terug naar Ned. Indie (zie Soerbaijasch Handelsblad 26 okt.1937). Bij het uitbreken van de oorlog werd hij in 1942 opgeroepen voor militaire dienst bij het KNIL No. 92916, Infanterie XIIIe Bat., overl. in Japanse gevangschap aan boord van het Japanse schip Haruyoshi Maru en in zee begraven 18 nov. 1944 op 26 jarige leeftijd, juist 5 dagen voordat het schip in Surabaya zou terug keren vanuit de Molukken, waar zij dwangarbeid hadden moeten verrichten voor het leggen van een vliegveld. Op de interneringskaart zegt het dat de doodsoorzaak was – Hart aanval! en malaria – de Japanners verzonnen vaak de doodsoorzaak om zich “vrij te spreken”. Andere bronnen zeggen dat het Japanse schip getorpodeerd was door de geallieerden, maar dat blijkt onjuist te zijn, dat was echter het verhaal dat het Rode Kruis aan zijn ouders doorgaf na de oorlog! Mijn moeder vertelde altijd dat Kees van Benthem in karakter precies een Lemmens was en een heel fijn karakter had. Zij verhaalde ook dat zij het zo zielig voor hem vond dat zijn vader hem zo slecht behandelde. Hier volgt zijn interneringskaart.
Uit wikipedia NL:
De Maros Maru (600 ton, ook aangeduid als Haruyoshi Maru) vertrok op 17-9-1944 met ongeveer 500 krijgsgevangenen (Engelsen en Nederlanders) uit Ambon naar Soerabaja. In verband met de vele geallieerde onderzeeërs in dit gebied werd een route gekozen langs de zuidkust van Celebes. Op 21-9-1944 bereikte het schip het eiland Moena (ten zuiden van Celebes): hier werden nog eens 150 man meegenomen, die in het kamp Raha verbleven. Op 9-10-1944 werd Makassar bereikt: hier moest een motorstoring worden gerepareerd, die uiteindelijk 40 dagen duurde. Inmiddels verbleven de krijgsgevangenen aan boord onder erbarmelijke omstandigheden, onder andere door de hitte in de ruimen. Hier overleden 159 mannen (zij kregen een zeemansgraf in de haven van Makassar). Op 26-11-1944 kwam het schip met nog 327 krijgsgevangenen aan in Soerabaja; zij werden per trein overgebracht naar het kamp Kampong Makassar in Batavia (Meester Cornelis), aankomst 28 nov.1944.


b. Elizabeth (Bep) Adriana van Benthem, geb. Surabaya 28 juli 1921, overl. Culemborg 8 dec. 2001, tr. Utrecht 6 juni 1972 Jacques Alfons Giesberts, geb. Maasniel 1 febr. 1919, overl. Utrecht 11 febr. 2000. Hij tr. 1e N.N., waaruit een zoon Wim H. Giesberts, wonend te Eindhoven – Florapark 53, 5644BW Eindhoven – tel: 040-2115514

[FOTO] v.l.n.r. Bep (Elizabeth) van Benthem, G.C. Lemmens-Geutjes met dochter Karin Lemmens op schoot, Oom Adriaan van Benthem, Tante Anna (van Benthem-Lemmens) en Kees van Benthem - Batavia ca. 1931

2. Petrus Antonius Lemmens, geb. Hatert (Gem. Nijmegen) 9 nov. 1895, overl. ald. 14 jan. 1903.
3. Antonius Theodorus Lemmens, geb. Hatert (Gem. Nijmegen) 1 mrt. 1897, tr. Nijmegen 17 nov. 1921 Maria Gertruida van Orsouw, geb. Oss 14 okt. 1896, Volgt Xe.
4. Henricus Lemmens, geb. Hatert (Gem. Nijmegen) 17 apr. 1898, overl. ald. 3 mrt. 1899.
Uit het 2e huwelijk (Lemmens-Manders):
5. Regina Catharina Lemmens, geb. Hees (Gem. Nijmegen) 1 juni 1901, overl. Beuningen 23 jan. 1989, tr. 1e Langsa (N.I.) 16 jan. 1925 Theodorus Johannes van Gent, geb. Nijmegen 24 juli 1896, onderofficier KNIL, werd vermoord te Blang Kedjiren (Blankedjeran) in de Gajoelanden (Ned. Indie) 7 dec. 1926, zoon van Bern(h)ardus van Gent en Johanna Straatman (Bernardus van Gent, zn.v. Joannes van Gent, landbouwer, tr. Bergharen 27 juli 1872 Theodora Zoetekouw, tr. Nijmegen 1 febr. 1894 Johanna Straatman, dr.v. Jan Straatman en Geertruida Poelen) (Bron De Indische Courant, Medan 11 december 1926; Genlias; Nijmeegs Archief). Zij heeft 2e verb. met Wilhelmus de Kuijper, geb. Nijmegen 4 mrt. 1900 (Akte no. 264), zn.v. Wilhelmus de Kuijper, smid, en Maria Frederika Bisschop.
6. Adrianus Johannes Lemmens, geb. Hatert (Gem. Nijmegen) 24 mrt. 1904, Volgt Xf.
7. Christina Lemmens, geb. Hatert (Gem. Nijmegen) 14 sept. 1907, overl. ald. 9 nov. 1907, 8 weken oud.
8. Gerardus Lemmens, geb. Hatert (Gem. Nijmegen) 14 sept.1907, overl. ald. 25 nov. 1925, 18 jaar oud.
9. Geertruida Henrica Lemmens, geb. Hatert (Gem. Nijmegen) 21 mrt. 1911, overl. ald. 25 juli 1911, 4 maanden oud.
10. Geertruida Henrica Lemmens, geb. Hatert (Gem. Nijmegen) 6 aug. 1912, overl. Mook ?, tr. Nijmegen 29 aug. 1929 Johannes Hubertus Antonius Smits, geb. Rotterdam 9 okt. 1902, reiziger (1931), kelner, overl. Mook 30 nov. 1978, zn.v. Karel Hendrik Joseph Smits (geb. Ginneken 10 mrt. 1875, zn.v. Martinus Hendrikus Petrus Smits en Maria Antonia van den Speulhof) en Maria Catharina Vos (geb. Nijmegen 16 dec. 1878, dr.v. Johannes Hubertus Vos en Maria Cathrina Heijster). Zij woonden Groesbeek B 212, L. Hezelstraat 25, Nijmegen, Dobbelmannweg 134, Nijmegen, Roukenstraat 29, Nijmegen en laatstelijk Kon. Julianastraat 15, Mook.
X. Adrianus Johannes Lemmens (OHK), geb. Hatert (Gem. Nijmegen, Gld.) 24 mrt. 1904, bezocht de zeevaartschool te Leeuwarden, hij werd hoofdwerktuigkundige der K.P.M. (Koninklijke Paketvaart Maatschappij), ontving na de tweede wereldoorlog in 1950 de Koninklijke Onderscheiding van Koningin Wilhelmina het Oorlogsherinneringkruis met twee gespen voor zijn moedig gedrag bij de slag in de Java zee aan boord van de m.s. Janssens, een K.P.M. schip dat gedurende de tweede wereldoorlog door de Koninklijke Marine werd gehuurd van de K.P.M., overl. Hengelo (O) 27 juni 1990, begr. ald. 2 juli 1990, tr. 1e Soerabaja 6 febr. 1929 (door echtsch. ontbonden Batavia 17 sept. 1929) Dolly Gerarda Bogaardt, geb. Modjokerto (bij Surabaya) 3 apr. 1904, dr.v. Ernest Theodoor Bogaardt en de Inlandse vrouw Kassirah. tr. 2e Nijmegen (Gld.) 7 nov. 1929 Gertruda Catharina Geutjes, geb. Millingen a/d Rijn (Gld.) 28 aug. 1909, overl. Hengelo (O) 4 mrt. 1996, bijgez. 9 mrt. 1996, dr.v. Gerardus (Piet) Geutjes en Anna Katharina Zimmermann.In het Soerabaijasch Handelsblad van 26 mrt. 1931 wordt vermeld de passagierslijst v.h. ss “Prins der Nederlanden”, welke 24 febr. 1931 van Amsterdam is vertrokken en 28 mrt. 1931 wordt verwacht in Tandjong Priok met Mevr. A.J. Lemmens en kind. In het Algemeen Handelsblad van 28 apr. 1936, worden vader en moeder met twee kinderen vermeld aan boord van m.s. “Dempo” welke Batavia 22 apr. 1936 heeft verlaten voor Nederland. De Sumatra post vermeld vervolgens 30 sept. 1937 dat zij aan boord van de “Marnix van St. Aldegonda” terug reizen naar Ned. Indie.

Dit was een bijzonder goed en veel bewogen huwelijk dat zestig en een half jaar heeft geduurd en toen overleed vader helaas en was moeder de volgende 5 jaar ontroosbaar want zij miste hem enorm, hetgeen niemand eigenlijk verwacht had want zij leek altijd zo zelfstandig.
Mijn vader had een zeer rustig karakter, hij was nooit luidruchtig ook niet wanneer hij sprak. Hij had altijd veel over om anderen te helpen. Hij kon dan ook pijn bij anderen weghalen maar dat nam veel van zijn inspanning en mijn moeder wilde niet dat hij dat te veel deed, zij was dan bang dat hij zijn hart teveel inspande.
Hij las veel boeken en kon daardoor meepraten over vele onderwerpen en zaken meestal werd dan daarin een mopje of twee verwerkt, die soms wel een beetje (te) schuin waren! Hij heeft erg veel gedurende de tweede wereld oorlog in Indonesie meegemaakt maar sprak daar zeer weinig over. Wel verhaalde hij over zijn vriend – Ben Groenewegen – tijdens hun verblijf in Changi gevangenis in Singapore, voor wie hij zijn goud gekroonde tanden zelf uit zijn mond trok en die verkocht (gedekken heette dat) voor eten voor Ben want Ben was te mager geworden en zodoende redde hij het leven van Ben. Wij als kinderen vonden dat verhaal wel erg – uit de duim gezogen – maar waren erg blij verrast toen Ben onverwachts bij ons in 1947 langs kwam in Nijmegen en datzelfde verhaal met zijn eigen woorden vertelde – toen was onze Vader ineens onze grote Held!
Vader kon ook zonder muziek te lezen verschillende muziekale instrumenten spelen. Hij was ook heel erg handig met zijn handen, kon allerlei dingen repareren en werd dan ook geregeld door buren gevraagd iets voor hen te repareren. Hij was een hele goeie vader die altijd bezorgd was wanneer zijn kinderen ziek waren. In mijn tiens had ik nog wel een geregeld bronchitis en dan kwam hij altijd met warme drankjes aanzetten bij mijn bed.
Onze moeder, een geboren Millingse was heel anders dan onze vader. Zij was erg sociaal, hield van praten en verhalen vertellen. Ze wilde altijd bezig zijn met iets, naaien, borduren of breien en niettevergeten bridge spelen, want dat kon ze als de beste maar wel een beetje veel. Zij winkelde graag (mijn vader ging dan meestal met haar mee!) en kocht mooie kleren en zag er altijd erg charmant uit. Ze was een hele goede moeder, complimenteerde haar kinderen zoveel mogelijk en ze adoreerde hen. Op latere leeftijd kreeg ze diabetes en verloor veel gewicht waardoor ze er eigenlijk nog charmanter eruit ging zien. Ook weer zo typisch, ze hield zich meedogenloos aan het dieet voor diabetes. Ze las nooit een boek zoals mijn vader dat wel deed maar wel tijdschriften en de krant, de Telegraaf. Het enige boek dat ze altijd binnen haar bereik had – was mijn eerste Lemmens boek! Ze nam het altijd met haar mee als ze smiddags een dutje ging doen. Ze had humor en daardoor kon je vaak erg met haar lachen.
Zie http://kranten.kb.nl/view/article/id/ddd%3A010646079%3Ampeg21%3Ap008%3Aa0554 en interneringskaart
Voordat de oorlog uitbrak verhuisde de familie van Soerabaja naar Malang, Samaanweg 3. Toen de oorlog uitbrak werd moeder en kinderen Lemmens eerst in kamp Malang, Lawoestraat 3 met verschillende andere familie ondergebracht om te eindigen in de vreselijke gevangenis Banjoe Biroe in het midden van Java. Moeder Lemmens overleefde het maar net, want ze woog 65 pond in Augustus 1945.
Uit het 2e huwelijk (Lemmens-Geutjes):
1. Catharina Gertruda Maria Lemmens, geb. Millingen 2 dec. 1930, secretaresse Ministerie van Buitenlandse zaken, attachee H.M. Ambassade te Lagos, tr. Hengelo (O) 20 mrt. 1965 Patrick Gerard McCleester Sydney Conway, geb. Mhow (India) 1 mei 1937, directeur en verzekeringsagent, zn. van Clement William Walter Sydney Conway en Joan Marian Sanders. Wonen Benenden, Kent, Engeland, Volgt XI.
2. Jan Gerard Adriaan Lemmens, geb. Soerabaja (N.I.) 7 jan. 1933, Inkoper bij Hazemeijer, overl. ald. 1 jan. 2009, tr. Hengelo (O) 6 sept. 1958 Martha Wilhelmina Leiting, geb. Enschede 4 juni 1935, dr. van Egbert Leiting en Johanna Willemina Maters. Wonen Hengelo (O), Volgt XI.
3. Gerard Willem Charles Lemmens, geb. Soerabaja (N.I.) 24 apr. 1940, tr. Magdalen Chapel, Edinburgh (Schotland) 7 dec. 1968 Gillian Lesley Macleod (R.N.), geb. Edinburgh (Schotland) 18 okt. 1945, dr.v. John George MacLeod en Nancy Elisabeth Clark. Wonen Wadhurst, East Sussex, Volgt XI.  
Reactie 19:

Peter van Iersel, 03-03-2022: Wat leuk om de informatie van de familie Nicolasen te lezen! Ik heb mijn oudoom Martien Nicolasen van de Dennenstraat gekend als kind. Hij was de broer van mijn opa Carel Nicolasen geboren in 1901. Hij woonde lange tijd op de Hengstdalseweg in Nijmegen. Zijn dochter, mijn moeder, heet Annie Nicolasen. Ze is geboren in 1925 en mocht 95 jaar worden. Als kind heeft ze vaak bij ome Martien en tante Lien op de Dennenstraat gelogeerd. Ze had daar goede herinneringen aan. Als kind kwam ik ook regelmatig bij hen. Ze hadden een grote tuin achter het huis waar ze groente verbouwden. Ome Martien en Tante Lien verhuisden later naar bejaardenhuis Honinghoeve, het zelfde tehuis waar mijn moeder Annie Nicolasen een tijd verbleef. Mijn moeder, waarmee ik een fijne warme band had, is vorig jaar overleden. Alle informatie over de familie is welkom!
Reactie 20:

Peter van Iersel, 04-03-2022: De in Reactie 10 genoemde Martien was een broer van mijn opa Pieter Carel. Martien had een zoon die ook Martien heette. Mijn opa noemde hem altijd 'jonge Martien' om verwarring te voorkomen. 'Jonge Martien' had een broer die Wout heette. Hij was zeer muzikaal en heeft mijn moeder (Annie Nicolasen, dochter van Pieter Carel) vioolles gegeven toen ze een kind was. Wout was gemeenteraadslid, dirigent van een orkest en speelde diverse instrumenten. Als kind kwamen mijn moeder en ik hem vaak tegen als we een rondje door de stad liepen. Hij was dan altijd uitermate vriendelijk en galant. Toen hij al wat ouder was heeft hij een auto ongeluk gehad waardoor hij een van zijn armen moest missen. Ik kwam hem en zijn vrouw vaak tegen in Sportfondsenbad West. Hij zwom met een arm en zijn vrouw zwom beschermend naast hem. Hij leek te lijden onder de gevolgen van het ongeluk en zijn vrouw was erg zorgzaam voor hem.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: