29

<- Back | Index | Next ->

29.jpg

S.C.H seizoen zondag 9 mei 1948.

Spelers en donateurs aan de Weurtseweg.
Staand van links naar rechts; J. de Wijs, Janus Kanselaar, Nol Reijnen, H. Kraayeveld, Frans Vos, Gerrit Enning, Richard van Thiel, W. Tax, onbekend, Theo Frederiks.
Zittend van links naar rechts; Theo Jansen (genaamd de Laban), Frans van Embden, Frans Plamont, Janus Koot, Jo Jansen, Wim Ockers en Jo Kuhnen.

Wilt u reageren op deze foto? Klik op het S.C.H. logo!

Reactie 1:

Sylvia Jordt, 17-06-2010: Ik see op May,1948, daar staat my Ome Frans Plamont, my moeder’s oudste broer. 
Wat mooi om zo en foto te zien.

Thanks
Sylvia Jordt
Delta BC

Reactie 2:

Annemieke Jansen, 08-02-2014: Wat leuk mijn vader Theo Jansen (De Laban). Geweldig om dit te zien! En veel bekende mensen en namen.
Ik weet niet hoe mijn vader aan de naam De Laban kwam! Maar iedereen kende mijn vader als The De Laban of ook wel Jansen De Sleeper uit de Biezen Geboren 1920. Getogen en overleden in de Biezenstraat 153.

Reactiepagina
Reactie 3:

Ben Verfürden, 03-03-2014: Ik ben er vrijwel 100% zeker van dat de tweede persoon van rechts op de staande rij mijn vader is, Joep Verfürden.
Hij is in 1947 vanuit Duitsland naar Nijmegen gekomen, hij woonde toen de foto is gemaakt (1948) met zijn moeder, stiefvader, twee broers en een zus bij een neef van zijn stiefvader (Gradus Nicolasen) in huis aan de Heyestraat in het Willemskwartier. Niet echt dicht bij het voetbalveld van SCH dus, ik weet ook niet of hij daar zelf gevoetbald heeft, misschien was hij met een vriend meegekomen. Ik heb nooit van hem gehoord dat hij bij SCH heeft gevoetbald, wel jaren lang bij Buitenzorg. Het gezin is eind jaren ’40 naar een noodwoning in de Gouverneursbuurt verhuisd, de jongens voetbalden toen meestal bij Buitenzorg.
Maar ik twijfel niet, ik herken hem uit duizenden. Hij is in 2004 overleden.
Hartelijke groet, Ben Verfürden
Reactie 4:

Mary Nicolasen, 19-09-2014: Gradus Nicolasen die in de Heyestraat woonde was mijn opa. Mijn vader Cor Nicolasen de oudste zoon van Gradus, geboren 1938, weet het nog wel: volgens mijn vader woonden ze in de voorkamer.
Mijn vader is bevriend geweest met Hennike en Wernerd, broers van jouw vader. Deze waren jonger als jouw vader en werkten op de Honig en bij schoenfabrieken. Jouw vader Joep werkte volgens mijn vader bij Succes ..... en een zoon van Joep was de baas van Succes en woonde op de Dennenstraat. Mijn neefje heeft even verkering gehad met een dochter daarvan, weet niet of jij dit bent.
Reactie 5:

Ben Verfürden, 20-09-2014: Beste Mary,
Wat ontzettend leuk, deze onverwachte reactie. Tja, het is wat, met zo'n heel gezin in de voorkamer van een toch al niet al te groot huis. Mijn vader had inderdaad twee broers, Hent en Werner, en een zus (Wilma) die naar Australië emigreerde en later weer terug gekomen is, en nog een halfbroer, Appie en een halfzus Annie, die waren destijds nog heel jong. Werner werkte inderdaad bij de Honig en Hent bij de Robinson schoenfabriek, daar heeft mijn vader ook lang gewerkt tot hij naar de Swift aan de Muntweg ging en later naar Succes. Je bent goed geïnformeerd, mijn broer Jos zit daar inderdaad in de directie, hij woont aan de Kerkstraat, bijna op de hoek met de Dennenstraat. Zijn dochter Lisa is nu met Jeffrey, zijn achternaam weet ik zo niet.

Ik heb heel veel informatie over de familie Nicolasen, een uitgebreide stamboom. Als je daarin geïnteresseerd bent, kan ik je daar het een en ander van sturen, geef me dan je emailadres even.

Leeft jouw vader Cor nog? Ik heb me altijd afgevraagd wanneer precies en waarom mijn stiefvader en oma met hun gezin naar Nederland zijn gekomen. Mijn vader is er in 1947 ingeschreven, maar die is een stuk later gekomen dan de rest, hij heeft eerst nog een hele tijd meegereisd met Canadese soldaten. Misschien weet je vader daar nog iets over? Ik ben er later achtergekomen dat mijn stiefopa (ik ben naar hem vernoemd, Bernardus Hendrikus) al eerder getrouwd was, maar dat zijn nog heel jonge vrouw in het kraambed overleed. Hun zoontje, ook Bernardus Hendrikus geheten, is maar twee jaar oud geworden, hij is, vreemd genoeg, gestorven in het Zuidlimburgse Simpelveld. Waarom daar? Misschien werkte mijn stiefopa daar in de mijnen? Hij is twee jaar daarna met mijn oma (een weduwe met toen vier kinderen) getrouwd in het Duitse Uedem, waar en hoe ze elkaar hebben leren kennen weet ik ook niet. Als je opa meer weet over mijn stiefopa, hoor ik het graag!

Ik heb vroeger in de Hulststraat gewoond. Achter ons, in de Duindoornstraat, woonde ook een familie Nicolasen, dat was geloof ik ook familie.
Hartelijk dank nogmaals voor je reactie,
met groeten,
Ben Verfürden
Reactie 6:

Rita Nicolasen, 25-11-2014: Ik woonde met mijn ouders inderdaad vroeger in de Duindoornstraat 21.
De familie Nicolasen in heel Nijmegen en verre omgeving is familie.
Mijn opa en oma woonden op de Dennenstraat, en vele broers en zussen van hun ook of in nabije omgeving.
De voorouders kwamen destijds uit de omgeving rond het tegenwoordige Hatert.
De naam Verfurden komt mij inderdaad ook bekend voor.
Ik heb zelf van 1965/1970 op de Immeldaschool gezeten, achter de kerk in de Kaaplandstraat.
Waren voor mij hele goede tijden.
Reactie 7:

Riet Walraven Ockers, 17-05-2015: Wij hebben vroeger in de Hulststraat gewoond mijn vader is Wim Ockers en staat op de foto 2e rechtsonder zittend. Wat leuk om deze foto te zien.
Reactie 8:

Ineke Schrier Frederiks, 26-10-2015: Ik geloof dat ik mijn vader herken (Theo Frederiks, heeft later iets met Annie Jansen gehad, daar ben ik de dochter van) zou dat kunnen?

Redactie: Volgens het onderschrift staat Theo Frederiks rechts op de foto, de man met de helm. Bedoel je hem?
Ineke: Nee, de knappe man met sigaret is zijn mond, de bovenste rij en dan de tweede van rechts, naast de man met de hoed. Ik zie nu dat iemand anders mijn vader voor zijn vader aan ziet, maar ik heb foto's en kan heel goed zien dat het echt Theo Frederiks is.
Heeft iemand nog iets te melden over mijn vader? Zou ik erg leuk vinden.
Ik weet dat hij bij Smits of Smit heeft gewerkt, daarna zijn we naar Zeeland verhuisd. Mijn vader is in 2000 overleden op 72 jarige leeftijd.
Ik heb nooit geweten dat hij iets met voetbal had. Gr Ineke
Reactie 9:

Wout Nicolasen, 05-01-2016: is er misschien iemand die deze naam kan herinneren? ik ben vernoemd naar mijn grootvader die in de engelenlaan woonde! ik zelf heb tot mijn trouwen op de graafseweg gewoond, niet ver van het maas en waalkanaal. ik ben getrouwd in mei 1954 en heb al die tijd in nijmegen gewoond! ik heb 2 kinderen, mijn dochter is met een duitser getrouwd en mij zoon met een ned. meisje en is na de huwelijks voltrekking naar australia gegaan. ik woon sinds 2001 in bayern, duitsland! mijn vrouw is in november 2012 hier overleden. ikzelf ben nu 87 jaar en ga eind januari naar australia voor twee en een halve maand, wie kent mij?

antwoord op reactie nr 6 van rita nicolasen. volgens mij heet jouw grootvader Martien, je oma kwam inderdaad uit het Haterse deel hulst!
ik denk dat jouw vader ook Wout heette en woonde vroeger op de Paddenpoelseweg in Nijmegen en is later naar ik dacht naar Beunigen verhuisd! klopt dit alles? ohja mijn vader was de broer van jouw vader!
Reactie 10:

Wout Nicolasen, 28-10-2016: het antwoord op reactie 6: deze Martien is de broer van mijn vader wiens naam Piet was. De vrouw van Martien heette ook Nicolasen en kwam inderdaad uit het Hatertse, het was een huwelijk tussen neef en nicht.
Mijn vader had 4 zoons waarvan er drie overleden zijn, ik ben de enige die nog leeft! Ben echter nu 88 jaar! en woon in Duitsland. Ik kan niet meer naar Nederland want die reis met mijn auto naar Nijmegen is toch wel een beetje te ver, de afstand is tenslotte ook bijna 700 km!
Reactie 11:

Peter Geurts, 30-10-2016: Martien Nicolasen genoot o.a. in Nijmegen en omgeving bekendheid als keurmeester binnen de vogelverenigingen, m.n. als keurmeester zangkanaries. Hij kwam regelmatig bij mijn opa, Piet Geurts aan de Bredestraat in Hees. Hij was lid van een of twee vogelverenigingen en hij had zeer goede zangkanaries. Enkele vogelverenigingen die ik mij nog kan herinneren zijn: "De Vriendschap" en "Ons Ideaal". Dit herinner ik me m.n. uit de 50er jaren.
Reactie 12:

Ben Verfürden, 08-11-2016: Beste Wout,
Mijn stiefopa (de tweede man van mijn oma) was Bernardus Hendrikus (Bernd) Nicolasen. Hij was een neef van je vader. Ik heb van de familie Nicolasen een uitgebreide stamboom. Ik kan je die mailen als je me je mailadres laat weten, dat kun je ook naar mijn mailadres sturen (b.verfurden@planet.nl). Ik heb ook een foto van je grootouders.
Hier alvast de mij bekende informatie over je directe voorouders in de familie Nicolasen: je grootvader was Wouter Jacobus Nicolasen, geboren op 18 november 1859 in Hernen en overleden in 1935 in Nijmegen. Hij was spoorwegarbeider (spoorlegger, seinwachter) en trouwde in 1885 met Elisabeth Johanna Pauls/Pauwels (geboren in 1860 in Hees, overleden in 1940 in Nijmegen). Je overgrootvader was Bernardus Nicolasen, geboren in 1827 in Hernen en aldaar overleden in 1892, hij was arbeider van beroep en trouwde in 1859 in Wijchen met Johanna Maria Broens (geboren in 1838 in Nijmegen en aldaar overleden in 1901). Je betovergrootvader heette Wouter Nicolasen (achternaam ook vermeld als Klaassen), geboren in 1772 in Hernen en daar overleden in 1846). Hij was in 1812 in Wijchen getrouwd met Maria Berends (geboren in 1788 in Wijchen, overleden in 1863 in Hernen). Je betovergrootvader was de eerste generatie die de achternaam Nicolasen droeg. Dat was afgeleid van de voornaam van zijn vader, die Nicolaas Huijbers heette. Nicolaaszoon/Klaaszoon werd verkort tot Nicolasen/Klaassen. Nicolaas Huijbers is de 'stamvader' van deze familie (de oudste bekende generatie). Als je meer informatie wilt (ook over andere kinderen van de genoemde personen), dan stuur ik je dat toe.
Met hartelijke groet, Ben Verfürden
Reactie 13:

Mariette Nicolasen, 02-01-2017: Dag Ben,
Ik ben geinteresseerd in de stamboom Nicolasen. Mijn vader heette Wouter en was een zoon van Gradus. Mijn vader is van 1917 en geboren in Nijmegen Heesch en verhuisd naar Malden. Waarschijnlijk weer een andere tak. Alvast dank.
Groet Mariette
Reactie 14:

Gerda Crouwers, 29-01-2017: wat leuk om zomaar iets te lezen over de fam Nicolaas-Verfurden,
ik zelf ben bevriend geweest met Annie Nicolaas,
mijn schoonzoon heet Mauries Verfurden en is de zoon van Hent Verfurden,
de wonderen zijn de wereld nog niet uit
groetjes gerda
Reactie 15:

Ben Verfürden, 15-02-2017: Beste Mariette,
Als je me je mailadres stuurt zal ik je een document sturen met de Nicolasen-stamboom. Stuur je adres maar naar b.verfurden@planet.nl.

Beste Gerda,
Dank voor je reactie. Leuk. Annie Nicolasen is mijn peettante. Hent was inderdaad een broer van mijn vader, ze leken uiterlijk veel op elkaar en waren allebei vroeger fanatieke voetballers en zijn altijd voetbalgek gebleven. Helaas leven ze allebei niet meer. Maurice heb ik alleen als kind gekend, net als zijn zus Dorie, die is dacht ik wat ouder dan Maurice. Er is al heel lang nauwelijks meer contact binnen de familie. Maar doe Maurice de hartelijke groeten.
Gr Ben Verfürden
Reactie 16:

Gerard W.Ch. Lemmens, 15-06-2017: Beste Ben en Nicolasen familie leden,
Door het huwelijk van jullie voorvader - Cornelius Nicolasen - zijn wij familie want hij trouwde (voor de 2e keer) Nijmegen 19 mei 1900 met Anna Hermina Lemmens, het zusje van mijn Opa - Johannes Gerardus Lemmens ! Via Lemmens en dan van de Poel stammen jullie dan ook uit de hugenoten familie Lucas, bekende boekdrukkers, schrijvers, play wrights en boekverkopers in Rouen, Normandie die vluchten naar Nederland en London !
Mijn manuscript over de familie Lucas (in 't Engels geschreven) is bijna klaar voor de drukker en daar komt de tak Nicolasen dus ook in voor !
Ik ga je e-mailen Ben!, zou graag meer over jouw Nicolasen info horen !!
Groetjes uit het zonnige en prachtige East Sussex, waar ik nu over 50 jaar al woon, Gerard Lemmens
Reactie 17:

Mary Nicolasen, 20-04-2019: leuk om te lezen, Gerard. Ben benieuwd naar de stamboom. Mijn vader (nu 80) heet ook Cornelis Nicolasen. Hij noemt Lemmens zijn opoe.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: