009

009.jpg
Personeel en materiaal van Van Gend & Loos.

Reactie 1:

Gerrit JM Paas, 30-04-2022: Dit plaatje roept bij mij vele mooie momenten op.
Ik woonde aan de Schoolstraat 123, vlakbij Van Gend & Loos. Als jongetje van ik schat 10 jaar was ik vaak bij de loods van dit bedrijf te vinden. Met name voor de paarden. Ik was dan bezig de stal schoon te maken, en de paarden te roskammen. De stal lag achter de grote loods. Om daar te komen moest je over een pad, dat pad liep langs het spoor. Dat pad lag, als je voor de loods stond aan de rechterzijde. En dan naar achteren aan de linkerkant daar was de stal.
Ook weet ik nog dat ik daar mijn lievelingspaard had. Dat was Bets, een grote Belgische knol met lange manen en een dikke kont. Dat paard was enorm lief. En had als vaste voerman Wim, de achternaam weet ik niet meer. Wel weet ik nog dat Wim in verhouding tot het paard maar een klein mannetje was. Met altijd een platte pet op, en een zwart ribjasje aan.
Ik mocht een keer naast hem op de bok zitten. Met een klak van zijn tong zette hij het paard in beweging, Bets reageerde er meteen op. Ook mocht ik de haverzakken vullen. Die werden om de hals van het paard gehangen als de voerman ergens spullen moest afleveren. Terwijl de voerman de spullen ging brengen, kon het paard van de haver eten. De haverzak was helemaal van jute gemaakt.
Nogmaals, dat was een prachtige tijd.
Gerrit Paas, geboren op 25 november 1949.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.