007

007.jpg
Een voor die tijd hypermoderne trailer, die bakken kon bezorgen en later weer ophalen. Een soort containervervoer. De man bij de auto is de heer Slomp, destijds garagechef.

Reactie 1:

Rob Wolf, 26-05-2022: Beste Jan Groen, ik heb een aanvulling bij deze interessante fotoserie. Ik woon aan de andere kant van de St. Annastraat en ben hier duizenden keren langsgekomen, maar ik heb nooit geweten dat dit de garage / paardenstal van Van Gend & Loos was. (nu zit er een motorhandel).
Het interesseert me omdat mijn opa Gerard Dekkers in de jaren veertig regiodirecteur Nijmegen van dat bedrijf was. Hij woonde met zijn gezin aan de Kannenmarkt. Mijn moeder Wies Dekkers vertelde dat zij na het bombardement van Nijmegen op 22 februari 1944 een tijdlang naar dit Van Gend & Loospand aan de Dr. Jan Berendsstraat zijn geëvacueerd- met nog een hoop mensen uit het centrum / Benedenstad.
Mijn vader die in 1922 is geboren op Jan van Galenstraat 62 en daar tot 1929 heeft gewoond, herinnerde zich dat achter hun huis een stalhouderij was. Als hij als kind 's nachts in bed lag, hoorde hij het gehinnik van de paarden en geluid van kettingen. Volgens mijn moeder moeten dat de stallen van Van Gend & Loos zijn geweest.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.