79-penning

<- Back | Index | Next ->

Hier een penning van de Robinson de penning heeft een diameter van 8 cm en is vastgezet op een granieten voetje. Voorop de tekst Robinson van Nijmegen, achterzijde is blanco. Lijkt mij een soort jubileumpenning maar waarvoor????
Een vergelijkbare penning vindt u in ons Webmuseum.

Collectie: Theo Phoelich (toegevoegd 06-08-2011)

Reactie 1:

Redactie, 23-08-2011: De vorige eigenaar meldde ons "Er staat geen inscriptie of dergelijke op de penning of voetstuk. Mijn opa liep destijds de Vierdaagse voor de 25e keer en heeft toen deze penning (als extra) daarvoor gekregen. En van zijn medewandelaars uit Baarn heeft toen bij de 25e keer ook deze zelfde penning ontvangen."

Reactie 2:

Hans Frijhoff, 09-02-2017: Bij het bekijken van de medailles van mijn schoonvader, vond ik zo'n penning echter met op de achter zijde de vermelding W.R daaronder 1e prijs en daaronder de datum 12-7-'47. Voor zover ons bekend was dit de 1e wandelloop van mijn schoonvader in Nijmegen. Hoe hij aan die penning is gekomen weten wij helaas niet. Hij was wel voorzitter van wandelsport­vereniging V.O.P. Dat stond voor Vrijheid ons Parool. De vereniging is al jaren niet meer actief en was gevestigd in Dordrecht.
Helaas is de voet er niet meer bij.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: