RobinsonCat

Robinson schoenen

Het lijkt ons een leuk idee om op deze 'Robinsonpagina' alles te verzamelen wat met de wandelclub en schoenenfabriek te maken heeft. Bezit u foto's of andere aandenkens van deze wandelvereniging of de fabriek aan de Groesbeekseweg 261? Wij plaatsen het graag op deze gastredactiepagina. Ook al uw herinneringen zijn zeer welkom!

Klik hier voor een bedrijfshistorisch artikel over o.a. de Robinson Schoenfabriek

Klik hier voor de pagina over Swift en de harmonie van dit bedrijf


foto's wandelclub

advertenties

bordje 1936

brief 1945

spel kaarten

boekje

bord email

medaille

ontslag

startbewijs

enveloppe

Robinson Mars

medaille

gelukstelegram

dia

dias

lepeltje

prijsvraag

penning

boekje

standaard

kalender

neonreclame

terug naar Gastredactie of naar Webmuseum

Reactie 1:

Dick Bertens, 21-04-2008: Ik ben van 1943 en kan me de na-oorlogse activiteiten van Robinson en Swift nog goed herinneren. Niet alleen op wandelgebied tijdens de Vierdaagse maar ook met kleine wandelevenementen. Op muziek gebied lieten, voor zover ik me herinner, beide schoenfabrieken zich eveneens gelden. Later rende ik menigmaal het huis uit als ik in de verte reeds het geluid van de Swift-harmonie in het Willemskwartier waarnam. Ik ging dan letterlijk en figuurlijk 'met de muziek mee'. De Swift-hond, een ranke hazewindhond, liep met het muziekkorps mee.
En u mag het geloven of niet, maar tijdens het bekijken van enkele foto's kreeg ik een echte leerlucht in de neus. Alsof ik weer met mijn moeder op de hoek van de Willemsweg en de Groenestraat in de winkel stond voor een paar nieuwe schoenen. En die waren destijds geheid van Robinson vanwege de duurzaamheid.
Een aantal van de getoonde foto's zijn echt prachtig en vast door een professional gemaakt. Bedankt voor de mooie herinneringen!
Dick Bertens (Boxmeer / NL)

Reactie 2:

Henk Walner, 01-05-2008: Mijn schoonvader W. van Hest heeft ook op de Robinson gewerkt, net als zijn zoon Rob, en Trudy v. Hest. Zowel op de Groesbeekseweg als Muntweg. Je had er ook een mannenkoor vertelde ze mijn vrouw Trudy v. Hest.

Reactie 3:

Henk Leenders, 29-05-2008: Ik heb net als mijn vader gewerkt bij Robinson. Samen speelden we bij de Robinson-harmonie, mijn vader trombone en ik trompet.
We hebben heel wat jaren op vrijdag van de vierdaagse de wandelvereniging met de harmonie ingehaald vanaf de Scheidingsweg, en met de vierdaagsemars ging het dan naar (toen nog) de Vereeniging.
Wie heeft er nog foto's van de Robinson-harmonie????

Reactie 4:

Johan van Uden, 30-05-2008: Hallo, mijn broer heeft ook bij de Robinson gewerkt. Hij dacht in 1946 of 1947. Hij speelde trompet en hij moest oefenen op de Goffert maar hij heeft geen foto. Ik heb hem wat foto's verstuurd via de computer en hij noemde nog een naam "van der heuvel". Hijzelf heet Kees van Uden en hij woont in Australië. Ik hoop dat er mensen zijn die zijn naam nog kennen. Als dat zo kan ik het aan hem doorgeven. Alvast bedankt! Johan van Uden uit het mooie Nijmegen.

Reactie 5:

Dhr. P. de Wit: In de jaren '50 werkte mijn overbuurman bij Swift-schoenen Robinson. Het was Theo v Rijswijk. Ik woonde toen in Oost Nijmegen en wel op de Elzenstraat. Hij had een bestelbus en ik mocht dan mee bestellingen wegbrengen naar de winkeliers.Ik was toen in de leeftijd van 6-8 jaar. Ik zat dan achter in de bestelbus tussen de schoenendozen.Theo v.Rijswijk was altijd vrolijk, floot altijd zijn deuntje zowel thuis als op straat en in de bestelbus. Hij was tevens duivenmelker. Zijn zoon heeft nog jaren gespeeld in het eerste van Quick-Nijmegen. Ik meen dat zijn voornaam Wim was.
m.vr.gr. P. de Wit.

Reactie 6:

Nelly van Rijswijck, 24-12-2014: Dag meheer de Wit, wat leuk te lezen over mijn vader.
De naam van zijn zoon is inderdaad Wim. Ik ben zijn dochter Nelly van Rijswijck.
Theo is 1979 overleden en zijn vrouw Mien in 2011.
Ik woon nog steeds in Nijmegen Oost.
Reactie 7:

Piet de Wit, 08-02-2015: Dag Nelly, (zeg maar Piet) leuk je reactie te lezen en je woont nog steeds in Nijmegen Oost!! Ik hoop dat je me nog kan herinneren. Wij waren met vier jongens en ik was de jongste. Ik woon inmiddels 43 jaar in brabant en wel in Boxtel.
Ps: Je vader werkte natuurlijk niet bij Swift maar bij Robinson. Ik zie nu dat je vader op redelijk vroege leeftijd is overleden, terwijl je moeder op een naar mijn mening respectabele leeftijd is overleden. Mijn vader is overleden in 1986 en mijn moeder in 2008 respectievelijk 84 en 94 jaar.
Het ga je bijzonder goed in Nijmegen Oost. Het blijft een prachtige stad!!

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.