82-kalender

<- Back | Index


Robinson Ruimtevaartkalender 1960

Afgelopen vrijdag 9 januari 2015 vond ik in een kringloopwinkel de Robinson Ruimtevaartkalender 1960 en heb deze gekocht.
Mijn oog viel meteen op de naam en beeldmerk van Robinson omdat ik in mijn jeugd een keer aan een prijsvraag van deze schoenenfabriek heb meegedaan en daarmee een fotocamera (Agfa Synchro Box) won. Het zal begin jaren 50 geweest zijn. Ik was toen een jaar of 10/12 en was mijn eerste fotocamera. Deze kreeg ik toen via de Zaanlandsche Schoen-handel (De Vries) in Zaandam en is nog steeds in mijn bezit.

Collectie: Henny Dijkstra (toegevoegd 14-01-2015)

Reactie 0:

Henny Dijkstra, 14-01-2015: Robinson Ruimtevaartkalender
Reactie 1:

M.A. de Ligt, 26-10-2016: In 1935 won mijn broer een prijs die inhield dat hij een gratis rondvlucht boven Amsterdam mocht maken. Omdat hij dat niet durfde, droeg hij die aan mij over als hij het K.L.M. speldje maar kreeg. Hoewel ik toen 10 jaar was, heb ik dat aanbod gretig geaccepteerd en zo vloog ik met nog 499 toen boven onze hoofdstad, een onvergetelijke sensatie toenmaals. Een van de vliegtuigen maakte nog een noodlanding op een aardappelveld en na met een bus weer naar Schiphol gebracht zijnde, stapten de jongens weer in voor een nieuwe vlucht! Het hele verhaal met foto's is te vinden elders op Noviomagus.nl.
Reactie 2:

Koos Zieltjens, 14-02-2021: Ook ik deed in 1959 mee aan de prijsvraag behorende bij de jaarkalender 1959 en won eveneens zo'n AGFA box camera. Zowel camera als brief van Robinson Schoenfabriek dat ik prijswinnaar was, zijn in mijn bezit.

Met de camera zijn naar mijn weten nooit foto’s genomen, omdat dat in die tijd zeer waarschijnlijk toch te duur was voor ons gezin.
Daarentegen kan ik me nog wel redelijk goed herinneren dat ik indertijd bij die plaatselijke schoenenwinkel Robinson schoenen heb gekocht samen met mijn moeder. Zij vond namelijk dat ik goed en degelijk schoeisel  moest dragen, een compliment dus voor Robinson.

Ik ben nog steeds op zoek naar jaarkalender 1959, maar een (digitale) kopie zou ik natuurlijk ook graag in mijn bezit hebben. Wie oh wie kan me daaraan helpen?
Reactie 3:

F. Herlaar, 03-01-2023: Als nu 97-jarige heb ik op 10-jarige leeftijd de rondvlucht boven Amsterdam gemaakt als mede winnaar van de Robinson schoenfabriek prijsvraag. Ik woonde toen in IJsselmonde en maakte de treinreis naar Amsterdam. Ik herinner me nog dat er veel gelachen werd tijdens de vlucht (van angst ?).
Ook herinner ik me het bericht van de noodlanding van één van de vluchten.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: