82-kalender

<- Back | Index


Robinson Ruimtevaartkalender 1960

Afgelopen vrijdag 9 januari 2015 vond ik in een kringloopwinkel de Robinson Ruimtevaartkalender 1960 en heb deze gekocht.
Mijn oog viel meteen op de naam en beeldmerk van Robinson omdat ik in mijn jeugd een keer aan een prijsvraag van deze schoenenfabriek heb meegedaan en daarmee een fotocamera (Agfa Synchro Box) won. Het zal begin jaren 50 geweest zijn. Ik was toen een jaar of 10/12 en was mijn eerste fotocamera. Deze kreeg ik toen via de Zaanlandsche Schoen-handel (De Vries) in Zaandam en is nog steeds in mijn bezit.

Collectie: Henny Dijkstra (toegevoegd 14-01-2015)

Reactiepagina
Reactie 0:

Henny Dijkstra, 14-01-2015: Robinson Ruimtevaartkalender
Reactie 1:

M.A. de Ligt, 26-10-2016: In 1935 won mijn broer een prijs die inhield dat hij een gratis rondvlucht boven Amsterdam mocht maken. Omdat hij dat niet durfde, droeg hij die aan mij over als hij het K.L.M. speldje maar kreeg. Hoewel ik toen 10 jaar was, heb ik dat aanbod gretig geaccepteerd en zo vloog ik met nog 499 toen boven onze hoofdstad, een onvergetelijke sensatie toenmaals. Een van de vliegtuigen maakte nog een noodlanding op een aardappelveld en na met een bus weer naar Schiphol gebracht zijnde, stapten de jongens weer in voor een nieuwe vlucht! Het hele verhaal met foto's is te vinden elders op Noviomagus.nl.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: