47.jpg

<- Back | Index | Next ->

47.jpg

Olievaten aan de Waalkade nabij de St. Anthonispoort. Wie weet de naam van de olie-handelaar?

Fotograaf: Dhr. Joh. H. Eilander. Collectie Mark van Loon.

Reageer

Reactie 1:

Piet van Berne, 13-02-2009: De Shell vaten zijn waarschijnlijk de kade- of buitenopslag van de Fa. van Pelt als depothouder van Shell. Verder was de Fa. van Pelt depothouder van industriële gassen en zuurstof. De cilinders (gasflessen) staan op de foto achteraan uiterst rechts.
De Fa. van Pelt was niet de enigste met kade- of buitenopslag. Expeditiebedrijf Te Winkel en Oomes sloeg de aan haar toevertrouwde goederen, die met schepen werden aangevoerd, ook op in de openlucht van de kade, al dan niet afgedekt met een dekzeil. Destijds was Te winkel en Oomes gevestigd met haar kantoor op de hoek van de Priemstraat en de Lage Markt.

Reactie 2:

Arnold Geutjes, 21-01-2011: Aan de Waalkade lag een bunkerschip van Shell ongeveer van de keermuur aan de Achter de Vismarkt. Hier bunkerden binnenvaartschepen hun brandstof (dieselolie) en kochten daar ook andere scheepsbenodigdheden, waaronder vaten smeerolie.
De beheerder had zijn voorraad vaten opgeslagen aan de achterzijde van de huizen van de Lage Markt. Ivm hoog water werden de vaten alvast hoog opgeslagen.

Reactie 3:

Theo Phoelich, 22-01-2011: Het bunkerschip voor olie was van de fam Geutjes, misschien wel familie van de vorige inzender? Ze hadden ook parlevinkers: kleine bootjes die langs de varende schepen aanlegden om eten en aanverwante artikelen te verkopen. Ze hadden ook een winkeltje op de Vismarkt.

Reactie 4:

Arnold Geutjes, 04-02-2011: Ik ben inderdaad familie van parlevinker Geutjes (mijn vader en later broer Jos). We woonden aan de Lage Markt (vroeger nr 63 en 67) en hadden daar een winkeltje naast de parlevinker.
Met het Shell bunkerschip hadden we zakelijk niets mee te maken. De beheerder, dhr van der Giessen was overigens wel een goede kennis van ons.

Reactie 5:

Jos Geutjes, 21-04-2013: De eigenaar van het bunkerschip was C. de Ruiter.

REAGEER


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.