scan119.jpg

<- Back | Index | Next ->

scan119.jpg

 Schouwburg in aanbouw.

Fotograaf: Dhr. Joh. H. Eilander. Collectie Th. Janssen.

Reactie 1:

Gerrit Jansen, 22-02-09: Jammer dat er niet meer foto's worden getoond van deze schouwburg.
De aannemer was GJ TIEMSTRA welke meer gebouwen in Nijmegen gebouwd heeft. Hij wordt eigenlijk helemaal nergens vernoemd.

Bij de schouwburg aan de voorzijde steken een paar staketsels uit de gevel, hier hebben 2 hele grote bloembakken op gestaan, maar door het dreunende verkeer op de rotonde zijn deze bakken verwijderd, weet iemand waar die nu staan of zijn ze vernietigd?
De familie Tiemstra had jaren geleden nog een hele film over de bouw van de schouwburg.

Tiemstra heeft onder andere gebouwd; de Hema, verschillende panden op het plein, woningen en winkels Augustijnenstraat, de Centrale in 1958, Ziekenfondskantoor en het frontaanzicht van het station, de weesinrichtingen, papierfabriek Gelderland-Tielens aan de Energieweg, 2 maal kantoor aan de Energieweg, Radboudpanden, de aula van de Radboud, de panden waar nu de HAN in zit, front van het kasteeltje op St. Annastraat, panden bij het gesloopte Canisiusziekenhuis, bejaardenoord op de Kwakkenberg, het Hoogovengebouw waar nu Haskoning in zit, het Nijmeegse Raadshuis, de grote lantaarn op de Grote Markt en nog veel meer

De grote overspanning van de spoorbrug is gebouwd door hun dochterbedrijf 'BBM' en dat weten weinig mensen, hij was ook in het verzet.

Reactie 2:

Ineke Martin (Stichting Nijmegen Blijft in Beeld), 16-09-2011: De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld die al sinds 1984 bewegend beeld verzamelt over Nijmegen en omstreken, heeft in 2009 van de heer Tiemstra het filmarchief van de familie en het aannemersbedrijf Tiemstra geschonken gekregen. Daarbij was ook de film met de bouwactiviteiten van de Stadsschouwburg.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: