61112202.jpg

<- Back | Index | Next ->

61112202.jpg

22 november 1961: Een MAN trekker met oplegger op het Keizer Traianusplein.
Reactie 1:

Eddy Waltman, 18-02-2014: Op deze foto een veewagen denkelijk op weg maar het slachthuis bij de haven, Anton Hunnink was een groot vleesverwerkend bedrijf; de rookworsten was het parade paardje van dit bedrijf. Naast de vrachtauto rijdt een Ford Anglia met schuine achterruit. In zo'n wagen heb ik mijn eerste rijlessen gehad. In Leeuwarden vervolgde ik mijn rijlessen in een VW kever. In 1963 had ik het fel begeerde document in mijn bezit. Dezelfde dag huurde ik een nieuwe Opel Kadet en ben met de bewoners van mijn kosthus via Harderwijk richting Maastricht gereden in de omgeving van Luik had ik er 250 km opzitten en zijn we terug gekeerd richting Nijmegen waar mijn zus en zwager een cafe/cafetaria hadden.
Reactie 2:

Paul Maassen, 21-02-2014: Het lijkt me niet dat er in deze wagen vee wordt vervoerd, door gebrek aan ventilatie is dat verre van gezond voor die dieren. Het was in de 50er jaren de gewoonte om 's morgens vee naar het slachthuis te vervoeren, daarna de laadruimte goed uit te spoelen om daarna met dezelfde wagen het geslachte vlees uit te venten. Later is dit bij wet verboden en kwamen er specifieke vleeswagens op de weg. Het lijkt mij in dit geval een voormalige veewagen die omgebouwd is als vleeswagen.
Reactie 3:

Boy van Pelt, 22-02-2014: Dhr Eddy Waltman vergist zich in het type auto. Het is wel een Engelse Ford, maar het grote broertje van de Anglia, nl de Consul. De Anglia had enkele koplampen.
Reactie 4:

Jan van Ooijen, 22-02-2014: Wil geen muggenzifter zijn maar de personenwagen op de foto naast de vrachtwagen is geen Ford Anglia maar een Ford Consul 315 bouwjaar 1958.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.