61102903.jpg

<- Back | Index | Next ->

61102903.jpg

29 oktober 1961: Gelukkig was er toentertijd nog geen APK. Deze zwaar overbeladen Bedford zakt enigszins door zijn veren. Deze bedrijfswagen is óf van Betonfabriek "de HAMER " aan het Maas&Waal kanaal óf het is de wagen van Swinkels, ook een Betonfabriek aan het kanaal in Malden.  Op de achtergrond een mooi zicht op het tramwachthuisje met daarachter een openbaar toilet. Ook het Poortwachtershuis aan het Kelfkensbos is te zien.
Reactie 1:

Hennie van Wees, 22-02-2014: De vrachtwagen op de foto vervoert stoeptegels, volgens mij fabriceerde alleen de Hamer stoeptegels en beton fabriek Swinkels niet.
De auto hangt zo scheef omdat de linker kant al gelost is en de rechter kant nog niet.
Reactie 2:

Hennie van Wees, 31-03-2014: De auto stond ook jaren lang op het terrein van betonfabriek "de Hamer" in de jaren '60 - '70, uitgerangeerd zoals dat heet. De Hamer was dus de eigenaar van deze toen nog bijna in "nieuw staat" verkerende vrachtauto.
Reactie 3:

Eddy Waltman, 01-04-2014: dit lijkt me een omgebouwde legertruck, die na de 2de wereld oorlog bij bossen te koop werden aangeboden voor erg lage prijzen.
Reactie 4:

Teuwsen, 12-04-2014: Dit is de vrachtwagen van de Hamer, de chauffeur is mijn vader Jan Teuwsen. Het was een engelse dumpwagen met het stuur rechts (bedford). Hij heeft er ongeveer 5 jaar mee gereden.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.