Benedenstad58
Ferkiesinge

Det de tiet fliegt da witte we wel, so is ut winter en so sitte we wer ien ut feurjuir. En met ut feurjuir sien er wer allerlei dinge aon de hand. We beginne dan met stemme fur de Gemeenteraodsferkiesinge.

Feur die ferkiesinge denke de politieke minse aller hande dinge uut om ons wies te maoke det we op hun motte stemme. De erste ien de rij da was de VVD. Die begon met un ferkiesingsavond op de Mississippie te houwe. Se wilde wel us wa leuks en, seide se, witje wa as de avond afgelope is, dan faore we met de Missie Queen naor de nieuwe aonlegsteiger. Daor sou ut opperhoofd van de VVD, Joris, as erste ofer de nieuwe steiger lope. Mar hij had buite de Nimwegenaore gerekent, want die wouwe natuurlijk eiges as erste ofer die steiger lopen. Mar toen was opins de sleutel kwiet en ging dé fees nie deur en most Joris wer gewoon terug faore met de Missie. En so was ut goed. Mar de steiger is uuteindelijk 3 weke laoter geopend. De flag hangt uut en de sleutel is wer terug en Nimwege ging as erste ofer de steiger.

Wa oek klaor is gekomme da is de boom op de Priemstraot. Die staot daor mooi en ik bin dur blij mee. Wa gruun is mooi meegenome. En onder aon de Grotestraot is nouw oek alles klaor, ut is un deftige boel gewurde daor bij ons. De Grotestraot sellef mot nouw un bietje aongepast wurde en daor sien se dus oek mee begonne. Alles bij mekaor un heel werrek en drukte en laote we hope det ut mooi wurd. Mar ien un paor weke is dur wel so ut een en ander gebeurt. Want ik bin sellef un paor weke ien ut siekehuus gewist en als je dan thuus komt dan denk ik, wa is dur wer feul ferandert. Wa hebbe se wer feul gedaon ien die paor weke.

Mar ja, da is un goeie saok fur de Benejestad. Die mot ien beweging bliefe, da is goed fur de minse mar feural is ut goed feur Marieke.

© Cor Lubbers - Nimweegs Plat - Kroniek van de Benedenstad p58

REAGEER

terug

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: