Benedenstad01
Voorwoord

Nijmegen zou Nijmegen niet zijn zonder Marieke.

Toen ik in de Benedenstad kwam wonen en werken, las ik (als nieuwkomer geinteresseerd in het buurtleven) met belangstelling wijkblad. Daarin trof ik in iedere editie de column 'Nimweegs plat' van Marieke.

Door het lezen van deze artikelen vond ik een handreiking om, de al van vroeger bekende sociale bewogenheid, vanuit een oprecht "Nimweegs hert" ook nu nog te kunnen volgen. Groeide ik mee met wat er in de buurt leefde en voelde ik het "houwe fan die ouwe stad" met haar vrijheidslievende karakter.

Door later zelf mijn medewerking te gaan verlenen aan het wijkblad leerde ik de persoon achter Marieke kennen, Cor Lubbers.

Een levenslustige en openhartige vrouw, geboren in de Benedenstad uit een rood (-harig) nest. Tijdens vergaderingen en bij akties opvallend door haar kritische houding t.o.v. 'de gevestigde orde' en door haar opkomen voor de gewone mensen.

Als buurtbewoonster, door haar hartelijkheid en haar gastvrijheid, een opmerkelijk figuur.

Ondanks al haar bezigheden, weet Cor toch weer elke maand een artikel te schrijven voor het wijkblad en tracht zij op deze wijze de Nimweegse mentaliteit over te brengen en de Nimweegse taol te behouden.

Redaktielid Benedenstadnieuws.

© Cor Lubbers - Nimweegs Plat - Kroniek van de Benedenstad p01

REAGEER

terug

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: