93-Leraar-vdBerg.jpg

<- Back | Index | Next ->

93-Leraar-vdBerg.jpg

Dhr. van den Berg

Reactie 1:

Harry Delsink, 24-08-2021: Dit was op de speelplaats van de grote afdeling, tussen de school en de gymzaal. Ik denk in de winter 1963-64. Links achter schaatst ondergetekende. Hoofd van de school Jan van den Berg woonde op het schoolterrein vlak bij deze speelplaats aan de andere kant van de weg. Wij waren jaloers op de mooie slagen die van den Berg maakte, maar dat kon ook niet anders daar hij een echte Fries was van huis uit.
Reactie 2:

Rob Ontrop, 22-09-2021: Toen wij na de kerstvakantie in 1963 terugkwamen op de Westerhelling lag er op de grote speelplaats tussen internaat en school een enorm pak sneeuw en is er op deze speelplaats direct begonnen om een schaatsbaan aan te leggen. Het was de strenge winter van 1963, waar Reinier Paping op 18 januari 1963 de Elfstedentocht won.
Iedere avond kon er volop geschaatst worden en om 21.00 uur werd de baan schoongemaakt en de scheuren met lauw water besproeid zodat de volgende dag tijdens de pauzes en vrije uurtjes er weer op een fantastische ijsbaan geschaatst kon gaan worden. Later werd ook nog een ijsbaan aangelegd op de kleine speelplaats bij de gymzaal. Tot eind februari kon er geschaatst blijven worden.

Redactie: Dan was dit dus een jaar eerder dan Harry Delsink zich herinnerde, of is er twee jaar op rij een ijsbaan geweest?
Rob: Het was inderdaad minimaal 2 jaar op rij. Zover ik het kan herinneren was er door de vele sneeuwval op de speelplaats waar ik het over had een soort "300 meter-baan" aangelegd en op de speelplaats waar Harry het over heeft was een ijsbaan gecreërd. Als ik het me goed herinner is er zelfs later ook nog een ijsbaan geecreërd op een geasfalteerd terreintje bij de Westerhelling, links bij de inrit aan de Sophiaweg waar ook de buurt kwam schaatsen.
Reactie 3:

Harry Delsink, 29-09-2021: Rob, ik denk dat ik me vergist heb. Na het nogmaals goed bekijken van de foto is die genomen op het door jou vermelde geasfalteerde terreintje achter het houten recreatie gebouwtje van de grote afdeling. Normaal was dit de tennisbaan indertijd. Maar dan was het links van de inrit bij de gymzaal aan de Kwakkenbergweg.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.