1954-09-14

<- Back | Index | Next ->

1954-09-14.jpg

1954-09-14 Plein 44 met Carolus Theater

Reactie 1:

Hardy Damen: Als zoon van een lid (EDAH) van de winkeliersvereniging Plein 1944 e.o. heb ik, op de binnenplaats van het grote flatgebouw tussen Houtstraat en Doddendaal, uren de masten en bloemenbakken van deze feestelijke versiering staan te schilderen. Ik herinner me dat het zeker geen feestelijke klus was......

Reactie 2:

Dick Bertens: Het Carolus theater was míjn bioscoop. De mooiste van de stad met prachtig beeld en geluid, vond ik destijds rond 1955. Films als The Glenn Miller story en Roman Holiday zag ik vele malen tot ze niet meer geprolongeerd werden. Mijn eerste grote liefde was Audry Hepburn die in de vitrine van Carolus woonde. Kilometers ben ik dagelijks van en naar school omgefietst om Audry even te kunnen zien. Op een dag was ze zomaar vertrokken. Dát heeft pijn gedaan... maar ik ben er overheen gekomen.

 
Reactie 3:

Marcel Degen, 13-02-2018: De feestelijke verlichting op het Plein 1944 was ter gelegenheid van de in 1954 georganiseerde Taptoe. Zie foto RAN GN13923.
Reactie 4:

Hardy (E.A.W.) Damen, 15-02-2018: De versiering was ter gelegenheid van tien jaar bevrijding. De taptoe zal zeker met dit jubileum te maken hebben gehad. De bakken waarin de vlaggenmasten staan werden o.a. gemaakt in de kelder van de EDAH op Plein 1944. Mijn vader was daar bedrijfsleider en ik mocht (toen 13 jaar) helpen met schilderen van die bakken.
De Luchtmachtkapel, soms met het exercitiepeloton, gaf in die jaren vaker een taptoe op het Plein. En in de Vierdaagsetijd ook wel eens een buitenlands militair orkest, zoals de Grenadier Guards e.d. Altijd mooi te zien vanaf ons balkon.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: