133-Vermeerstraat-1940.jpg

<- Back | Index | Next ->

133-Vermeerstraat-1940.jpg

Vermeerstraat 26 Nijmegen 1940
Achtertuin met Norbert van Geuns en Tineke Toussaint.
Aan het eind van de tuin waren twee "gangetjes ". Een gangetje was voor de bewoners van Vermeerstraat nr, 26 t/m 32
Het tweede gangetje was voor de achtertuinen van de Rembrandtstraat.

Reactiepagina
Reactie 1:

Dick Jacobs, 29-06-2017: Eind veertiger jaren zat ik op de Openbare MULO in de Gerard Noodtstraat naast Norbert van Geuns. Ik was met hem bevriend. Helaas werd hij ernstig ziek en kwam hij in het ziekenhuis terecht. Namens de klasgenoten uit de eerste klas heb ik hem bezocht met een grote fruitmand. Helaas overleed hij. Ondanks het feit dat hij al ongeveer zeventig jaar geleden is overleden, denk ik toch nog vaak aan hem terug.
Reactie 2:

Marie-Josť Russchen, 01-07-2017: Via mijn tante, Els Nas, heb ik het bidprentje van Norbert van Geuns. Mijn familie woonde op nummer 2 in de Vermeerstraat.

Reactie 3:

Dick Jacobs, 02-07-2017: Dank voor het bidprentje. Het geboortejaar zou kunnen kloppen, maar de overlijdensdatum van de Norbert van Geuns die ik heb gekend (ook een Indonesische jongen) zou naar mijn herinnering niet in 1954 maar eerder moeten zijn. Ik ben nl. op 1 februari 1952 gaan werken.
Het gezicht op het prentje komt me na al die jaren toch wel bekend voor. Mogelijk vergis ik me dat hij niet is overleden terwijl ik nog op de MULO zat, maar door ziekte lange tijd niet naar school is gegaan. Ik herinner me zijn ziek-worden en in het ziekenhuis liggen erg goed, maar van zijn overlijden herinner ik me eigenlijk niets meer.
Weet u misschien of hij na zijn ziekenhuisopname wellicht niet meer naar school is gegaan?
In ieder geval zeer bedankt voor uw moeite.
Reactie 4:

Rob Essers, 02-07-2017: In de overlijdensadvertentie in De Gelderlander van 21 juni 1954 staat het adres Vermeerstraat 30. Op dat adres woonde zijn moeder, de weduwe Josephine Louise van Geuns-Bromm. Zijn vader Ernest George van Geuns was op 21 juli 1944 als represaille voor aanslagen op Duitse militairen gefusilleerd op de Leusderheide; zie Oorlogsdoden Nijmegen.

Redactie: meer over deze omgebrachte verzetsmensen leest u in het verhaal over Chris Toussaint.
Reactie 5:

Marie-Josť Russchen, 03-07-2017: Ik kan uw vraag helaas niet meer stellen over het eventueel nog naar school gaan na de ziekenhuisopname. En daar is dus geen antwoord op.
Reactie 6:

Dick Jacobs, 03-07-2017: Ik ben tot de conclusie gekomen dat het inderdaad gaat om de Norbert van Geuns die ik kende en dat ik inderdaad pas na het verlaten van de MULO van zijn overlijden heb gehoord. Tijdens onze vriendschap was het contact met hem altijd heel plezierig en ontspannen. We waren er voor elkaar.
Hoe dubbel het ook klinkt: ik heb aan hetgeen hierboven over hem geschreven staat een fijn gevoel overgehouden. Het heeft bij mij veel mooie herinneringen naar boven gehaald en hij leeft door deze publicatie n.m.m. voort.
Ik wil daarom iedereen die hieraan op de een of andere manier heeft bijgedragen, uit de grond van mijn hart danken!
Reactie 7:

Tineke Luiten Toussaint, 07-08-2017: Dag Allemaal, ik heb Norbert van Geuns heel goed gekend. Hij woonde in de Vermeerstraat 30 en ik woonde op nr. 26. Wij waren dikke vriendjes, scheelden drie jaar in leeftijd. Zijn ouders zijn voor de twee andere kinderen uit dit gezin naar Nederland gekomen om hier te kunnen studeren (Puck en Ilse). Norbert was het nakomelingetje, helaas met een zware hartkwaal waardoor hij veel moest hoesten en het altijd erg benauwd had. De vader van Norbert is gelijk met mijn vader in Juli 1944 door de Duitsers gefusilleerd voor "ondergronds" werk tijdens WO2. Ik vraag mij af of Puck en Ilse nog leven. Ik weet alleen nog dat Ilse destijds met een militair was getrouwd.
Hartelijke groet,
Tineke Luiten (voorheen Beukering)-Toussaint, Petruspark Kaakstraat 84, 5623 AC Eindhoven
Reactie 8:

Dick Jacobs, 08-05-2019: Jean van Geuns, een oudere broer van Norbert, blijkt nog in New York te wonen volgens een interessant artikel in Historiek over zijn verzetsactiviteiten.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: