102-1938-B-22.jpg

<- Back | Index | Next ->

102-1938-B-22.jpg

Nijmegen ca. 1939 Groesbeekseweg 102 Jo en Bep Beukering vanaf balkon. Ikzelf, Tineke Toussaint, ben getrouwd geweest met Can Beukering (overleden Maart 2004 aan multiple sclerose). De naam Beukering zal u denk ik wel bekend voorkomen. Vader Beukering heeft een Electrotechnisch Installatie Bureau gehad en had o.a. het Canisius College als klant. Tevens was zijn broer Wim daar conrector. Ma Beukering had een zaak in electrische apparaten, zoals lampen en dergelijke, op de Daalseweg. Ik geloof op no.28. Bovenstaande foto is hun ouderlijk huis dat staat aan de Groesbeekseweg 102 naast de kerk.

Weet u iets te vertellen over bovenstaand item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactiepagina
Reactie 1:

Dick Jacobs, 03-04-2016: Een winkel in het pand Daalseweg 28 (oude nummering) lijkt me niet mogelijk. Dit was namelijk EEN BOVENHUIS, waarin ik 14 van mijn jeugdjaren (1940-1950) heb doorgebracht. Toen ik er woonde was beneden ons de schoenmakerij Hol (nummer 30?). De gevel van Daalseweg 30 was veranderd door de voorganger van Hol, sigarenmagazijn Strijbos.
Deze sigarenwinkel is daarna verhuisd naar de overkant van de straat, de nieuwe huurder van de winkel (Hol dus) moest door de gemaakte verbouwingskosten aan de verhuurder wel een hogere huur afdragen!
Ik herinner mij dat mijn ouders ooit voor nummer 28 een huur van 5 gulden per week betaalden.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: