042-1929-T-30.jpg

<- Back | Index | Next ->

Nijmegen 14 juli 1929 Johannes Wouterus Toussaint, mijn grootvader. Ik dacht dat het de Burchtstraat was. Kan het zijn dat daar een bios is geweest. Wie weet de precieze locatie?

Weet u iets te vertellen over bovenstaand item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactie 1:

Herman ter Stege: Foto nr. 042-1928 van Johannes Wouterus Touissant op de interessante bijdrage van Tineke Beukering-Toussaint is vrijwel zeker genomen in de vroegere Lange Burchtstraat en wel bij het hek en ingang van de voormalige 'St. Louis' monteressorischool van de zusters van J.M.J. 
De lokatie is te vinden op nr. 133 als vermeld op de plattegrond (1:10.000) van reclame bureau Deckers uit 1938. Ik heb zelf een oude familiefoto uit 1926 die op ongeveer dezelfde plaats is genomen en net als die van grootvader Toussaint waarschijnlijk door een klussende straatfotograaf.

Reactie 2:

Anneke Lourens: De lokatie klopt beslist. Ik heb daar op de montessorieschool van de zusters van J.M.J. gezeten van 1933 tot en met 1935 en heb ongeveer op dezelfde plaats een foto, samen met mijn moeder en mijn broer. Ik kan me nog heel goed herinneren dat de straatfotograaf er meestal stond te fotograferen. Trouwens mijn man heeft een foto met zijn vader die ook daar gemaakt is. Menige Nijmegenaar moet er eentje in zijn bezit hebben uit die jaren.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: