07-AMvDriel_0006

<= vorige |  index  |  volgende =>

Foto 7: Benedenstadhuis

Collectie: Patrick Aben (toegevoegd 9-4-2012)

Het ‘Benedenstadhuis‘ op de hoek van de Lange Brouwerstraat en de Priemstraat, maar genummerd aan de Ganzenheuvel. Nu is in het markante pand een winkel gevestigd.
Heeft u herinneringen bij deze foto? REAGEER, wij maken graag gebruik van uw verhaal.
Reactie 1:

Truus van Leeuwen Roos, 06-06-2015: ik kan dit als een mooie groente winkel, dat was in de jaren 1946 a 7. Links ging je op de Ganzenheuvel, en recht na de Waal.
Reactie 2:

Rob Essers, 06-06-2015: De hoek Lange Brouwerstraat - Priemstraat bestaat niet. Het hoekpand ligt op de hoek van de Ganzenheuvel, Smidstraat en Priemstraat. Het pand op de foto heeft al sinds 1890 het adres Priemstraat 1. De andere helft van het hoekpand waarvan alleen de ingang op de foto staat, heeft het adres Ganzenheuvel 73. Links daarvan ligt Ganzenheuvel 71 (Spijshuis Uylenspieghel); zie Google Streetview.

De adressen Lange Brouwerstraat 55 t/m 57 bevinden zich in hetzelfde pand als Ganzenheuvel 71. De grens tussen de Lange Brouwerstraat en de Ganzenheuvel ligt op de plaats waar het verkeersbord C2 staat. De Lange Brouwerstraat is vanaf de Ganzenheuvel gesloten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: