02-AMvDriel_0001

<= vorige |  index  |  volgende =>

Foto 2: De Zeemeermin

Collectie: Patrick Aben (toegevoegd 9-4-2012)

De 18de-eeuwse patriciërswoning De Zeemeermin aan de Oude Haven verkeerde in de jaren ’70 in een erbarmelijke staat. Op de begane grond was een garagedeur aangebracht en nadat bewoners het pand hadden verlaten viel het ten prooi aan vandalisme. Het pand werd in 1983 gerestaureerd, waarbij de begane grond een meer passende pui kreeg.
Heeft u herinneringen bij deze foto? REAGEER, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactie 1:

H.van Gessel, 22-04-2012: Het huis met de zeemeermin !!
Hier een van Rijksmonumenten aan de Oude Haven, maar op dat moment wel in uitermate slechte staat; ik schat zo anno 1980. Dit is een groot pand waarbij in de opvallende versiering rondom het middenvenster op de 1e verdieping, een zeenimf zichtbaar is. Elke ‘grote vakantie’ namen wij vroeger met wat vriendjes vanuit een buienwijk de stand van het verval in de benedenstad weer even op. Eigenlijk nogal deprimerend. Ooit zelfs concreet meegemaakt dat een curieuze bouwvondst -een zgn. vluchttorentje- ’s avonds in de krant besproken, de dag tevoren toch nog snel even vóór het verspreiden van de krant door de sloper afgebroken was. De deur links past natuurlijk in het geheel niet in dit pand -dat tot werkplaats en opslag verworden was- en het geheel is -weliswaar nu als appartementenbouw-, maar nu qua uiterlijk weer veel dichter bij de oorspronkelijke bouw teruggebracht. Gelukkig !

Reactie 2:

W.v.Maassen, 25-04-2012: In het pand de Zeemeermin werkte vroeger smid Valks. Ik herinner me dat ik met mijn Opa ging kijken en er een paard werd beslagen. Dat was ergens in de tweede helft jaren vijftig.
Mijn Opa en zijn gezin hebben er trouwens vroeger boven gewoond, begin dertiger jaren.
Hier een foto van het pand in 1970:


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.