Noviomagus Gastenboek

Schrijf een berichtje in het Gastenboek
De makers van NOVIOMAGUS stellen het zeer op prijs als u een bericht achterlaat in dit gastenboek.
Het gastenboek is bedoeld voor uw oordeel over de website.
Voor vragen over Nijmegen, zoekopdrachten e.d. kunt u een berichtje kwijt op ons Prikbord.
 
Naam:
Woonplaats:
Land:
E-mail: Verberg mijn mailadres voor anderen.
Berichtje:
Alle berichtjes: 001-100 101-200 201-300 301-400 401-500 501-600 nieuwste
Frank Doolaard
Voorburg. bijk Den Haag
Nederland
ftdoolaard@hotmail.com
20-04-2003 om 18:29:05
Hee iedereen ! Mooie site is dit... !
Ik moet een werkstuk maken over Nijmegen in de middeleeuwen voor geschiedenis... De hoofdvraag is: "welke economische, politieke en geografische oorzaken waren het gevolg van de economische bloei." Ik zou willen weten of iemand mij hiermee kan helpen of anders een site weet waar ik informatie hierover kan vinden.. Graag reacties op mijn emailadres ( ftdoolaard@hotmail.com ) ! Groeten en alvast bedankt... Frank
Clemens Krom
Nijmegen
Nederland
tbk_@msn.com
16-04-2003 om 20:56:39
Prachtige side nijmegen is mijn stad en dit is precies de side waar ik van alles en nog wat (vooral de historie) kan vinden.
Ik kan alleen maar zeggen geweldig gedaan en vooral doorgaan.
hans
vijfhuizen
Nederland
hans_meel@msn.com
www.noviomagus.nl
16-04-2003 om 12:01:11
Ik heb zelf ook in de oorlog gevochten en ik weet dus hoe moeilijk het is na de oorlog.

Succes Hans
Stephan
Bergen op Zoom
Nederland
s.breugelmans@home.nl
auto.clubs.nl/NovioNijmegen
08-04-2003 om 20:03:50
Hoihoi,

Een onmwijs mooie site is dit. Mijn grote liefde woont in Nijmegen, ieder weekend breng ik hier door en laat zij mij de allermooiste plekjes zien

Een ontzettende indrukwekkende en mooie stad, en nog even geduld voor we tot samenwonen overgaan, maar dan zeker in Nijmegen

Mooie site nogmaals, vooral doorgaan
Patrick van Melis
Overasselt
Nederland
patje_81@hotmail.com
08-04-2003 om 10:56:33
Ten eerste wil ik even kwijt dat het een practige site is, mooie foto's en veel informatie over Nijmegen.
Maar niet de informatie die ik zoek. Ik zoek specifieke informatie over een gebouw aan de heyendaalseweg, de motesori school om precies te zijn. Ik wil graag weten wat er met dat gebouw in de tweedewereldoorlog is gebeurd en wie er tijdens de bevrijding gebruik van heeft gemaakt. Maar wat ik erg graag wil weten waar voor het gebruikt werd.

Ik hoop dat er iemand reageert want het is erg om dit soort informatie te vinden.( mail )

B.v.d. Patrick
Th Phoelich
Nijmegen
Nederland
theo.phoelich@wxs.nl
05-04-2003 om 21:56:37
Ik ben als Nijmegenaar zeer geintereseerd in oud Nijmegen en ben bij toeval op deze site terecht gekomen en zal hem bij bekenden zeer aanbevelen want wat er op deze site te bekijken valt is echt de moeite waard ook voor niet stadgenoten wat ik ook wel eens mooi zou vinden zijn foto's van toen met die van nu ernaast.Ga zo door want het wordt gewaardeerd.
claudia
nijmegen
Nederland
02-04-2003 om 15:07:10
hoi
ik vindt het een hele mooie site, ik wou alleen vragen of je ook een plattegrond van nijmegen van nu op je site wou plaatsen. Dan is jou site helemaal toppie.
groetjes
Ger Bongers
Wijchen
Nederland

home.planet.nl/~gbo00000
27-03-2003 om 20:59:18
Beste Henk;

Mooi initiatief, prachtige site; als geboren Nijmegenaar ( en getogen van 1951 tot 1980) ben ik al een paar jaar op zoek naar Nijmeegse historie, inclusief mijn voorouders ( die al bijna 300 jaar uit Nijmegen blijken te komen).
In het Nijmeegs archief heb ik al een paar mooie foto's opgespoord van mijn geboorteplek, maar ik wil nog meer. Tot mijn verdriet vond ik niets op deze site, en tot mijn grote verbazing en vreugde vind ik in dit gastenboek wel een inzending van mijn buurtgenoot Bill van Gulück. Graag meer fotoos op de site van Oud-Nijmegen.
Verder zo doorgaan!

groeten
Ger Bongers
Roos
Koog aan de Zaan
Nederland
R_Middeldorp@hotmail.com
25-03-2003 om 19:38:18
Bah, ik mis Nijmegen toch wel.......
loes Theunissen- ...
Whitby.
Canada
theunissen@rogers.com
22-03-2003 om 01:15:28
Ben per ongeluk op deze site terechtgekomen
Woon al 42 jaar in Canada,maar ben heel veel in Nijmegen gekomen. Mijn Vader had een broer die in Nijmegen woonde, op de Hatertseweg en later de Riekstraat.Nijmegen heeft altijd een speciale plek in mijn hart gehad,en het heeft me goed gedaan deze site te bezoeken.
Blijf zo doorgaan,het is de moeite waard.
groeten. Loes.
Susan Rossouw
Zuid-Afrika
19-03-2003 om 10:40:34
Dankie vir 'n heel mooi website. In Suid-Afrika weet ons min van Nederland, en dit is goed om sulke inligting te kan bekom. Dit gee my heimwee na my besoek aan Nederland 'n paar jaar gelede. Ek sou julle graag weer wil besoek.
Truus
nijmegen
Nederland
t.muller3@challo.nl
18-03-2003 om 23:27:08
Met heel veel plezier heb ik deze site bekeken
En ben erg onder de ondruk geraakt
Ik woon me hele leven al in nijmegen en dankzij deze site ben ik er achter gekomen dat ik nog meer van me stadje aan de waal ben gaan houden En zo als het liedje van Gradus van Nimwegen al zegt.Geldzeker voor mijn
Al ,ot ik krupen op blote voeeeten gaon
Mark Brekelmans
Nijmegen
Nederland
12-03-2003 om 23:34:43
Hoi,

Het is bijna frustrerend om te beseffen dat Nijmegen zo mooi is geweest. Plein 44, de Broerstraat en enkele panden in de Burchstraat zijn echt de lelijkste stukken in Nijmegen.

Kleine suggestie: zouden er foto's van de huigige situatie en de vroegere (vooroorlogse) situatie geplaatst kunnen worden. Dit prikkelt nogal mijn interesse.

Gr. Mark
Koen Maas
Nijmegen
Nederland
koen@goffert-site.com
GOFFERT-SITE.COM
11-03-2003 om 13:40:00
Hallo,

Ik wilde even kwijt dat ik deze site best aardig vind alleen niet echt overzichtelijk... Er is teveel te vinden ze maar... En om te zeggen dat ik een plaatje van het wapen van Nijmegen zoek en juist deze niet kan vinden... Verders hebben jullie ERG mooie foto's!!! Bezoekers bezoek ook eens mijn website gaande over de enige echte voetbalclub van Nijmegen.... WWW.GOFFERT-SITE.COM

Groeten Koen.
Helen Antonides
njmegen
Nederland
helenantonides@hotmail.com
08-03-2003 om 18:56:05
Hallo,
Ik ben sinds 1998 bewoner van deze prachtige stad. ik heb bijna met tranen in mijn ogen gekeken naar de oorlogsfoto's. Zijn er ook zo uitgebreid foto's van de binnenstad van voor de oorlog? Daar ben ik juist heel benieuwd naar.
groetjes Helen
vens
nijmegen
Nederland
vens_b@hotmail.com
08-03-2003 om 13:32:04
hoi hoi.....

aller eerst complimenten over deze super mooie site.... kijk er met veel plezier iedere keer weer naar...
Maar nu even mn vraag... Ik zie op de site een pannoramafoto van de waalkade en waalbrug. Ik zou deze plaat heel graag inlijsten en aan de muur van mn woonkamer hangen... weet u hoe ik deze foto kan bemachtigen?? ik hoop eigenlijk via jullie... Het is immers ook een foto van jullie..
Ik hoop een reactie te mogen ontvangen..
groetjes Vens.
B. de Prediker
Nederland
goednieuws@hotmail.com
03-03-2003 om 23:02:31
Nijmegenaars opgelet!!!
Tijdens de caranaval zal er een geestelijke
strijd plaatsvinden die zijn weerga niet kent.
UIT zal het zijn met onreinheid!
UIT zal het zijn met spotterij naar God!
Velen zullen zich bekeren en zoeken naar Jezus!
Na de carnaval zal Nijmegen nooit meer dezelfde
zijn.
VERHEUGT U NIJMEGENAREN !!!!
want Nijmegen zal waarlijk vrij zijn.
Bobiena Hannessen
Adelaide
Australië
Bobiena57@aol.com
01-03-2003 om 12:52:40
Ik was zo blij dat ik deze site vond.Ik heb al jaren heimwee naar de mooiste stad in de hele wereld en heb het eindelijk naar 38 jaar weer mogen zien.Ik woonde vroeger op de Oude Graafse weg en in de Hulst straat.Voor die tijd ook nog in de Amstel straat.Toen ik voor het eerst na 38 jaar daar weer terug kwam heb ik zelf 300 foto's gemaakt.Mijn vriendin op de Oude Graafse weg was Lenie van Keken.Ik ging naar school op de Bethelschool.Het blijkt dat ik daar ook nog familie heb, maar ik weet niet wie of waar.Ik hoop dat ik volgend jaar weer naar Nijmegen kan komen.Ik loop altijd naar al de oude plaatsen die ik herinner en ik geniet er van.Ik werd er als kind weg gesleept maar mijn hart is er altijd gebleven Leuk dat ik nu iedere week even thuis kan gaan kijken.Niemand zal ooit weten wat dat voor mij betekent.Is er iemand die de naam herinnered? Lieve groete van een oud nijmegenaar wiens hart daar nog is.Bobiena

Reactie van Henk Kersten

Geachte Bobiena Hannesen,

Heel erg hartelijk dank voor uw bericht in dit gastenboek. Reacties zoals die van u zijn voor ons DE stimulans als het gaat om door te gaan met deze website. Het doet ons heel erg goed te horen dat ons werk zoveel voor anderen betekent, zeker van een Nijmegaar aan de andere kant van de wereld!

Vriendelijke groeten vanuit een zonovergoten Nijmegen,

Henk Kersten
Noviomagus.nl

thea hermans
arnhem
thea.hermans@worldmail.nl
22-02-2003 om 08:49:28
Bij toeval op deze pagina terecht gekomen. Als geboren nijmeegse met veel interesse gekeken. Mijn 95 jarige vader die in de binnenstad geboren en later naar Nijmegen Ooost verhuisd is verteld regelmatig over vroeger en de stad. Mijn groootouders (ouders van mijn vader en een broer en zus van hem zijn op 22 februari 1944 bij het bombardement omgekomen. Zij woonden toen in de Pauwelstraat. Mijn opa had daar een fietsenzaak. Mijn vader later op de tooropstraat.
Ik heb ook nog een bidprenten van mijn grootouders, oom en tante. Als daar interesse voor is zal ik aan mijn vader vragen of hij geen bezwaar heeft voor plublicatie op deze site.
Dirk
Nijmegen
dirklotgerink@hotmail.com
13-02-2003 om 08:24:38
Wie kan mij helpen aan afbeeldingen op het net van schilderij'en van Nijmegen en dan met name van het aanzicht op waalkade.
Ik ben voor school namelijk op zoek naar kunstenaars en hun schilderij'en over onze stad..

Bij voorbaat dank!
John Pol
Drachten
jtpol@chello.nl
mgcbilthoven.tk
12-02-2003 om 11:21:24
Wereldsite voor mensen die in Nijmegen geboren zijn en verhuisd zijn naar verre steden.
Ik ben geboren in het willemskwartier en komt niet zo vaak meer in Nijmegen.
Door deze site kan ik soms weer swijmelen en oude herinneringen ophalen.
Vooral de oude foto's vind ik mooi, omdat ik in 1988 vertrokken ben was er nog veel in de oude staat.

John.
Wim van Alst
Nijmegen
wmj.vanalst@wanadoo.nl
10-02-2003 om 16:55:33
Hallo,

Als geboren en getogen Nimwegenaar doet het mij deugd, te merken dat er binnen onze stad ook nog mensen zijn die zuinig zijn op het heden en vooral verleden van onze stad.
Er is in Nijmegen al teveel teloor gegaan.
Hulde, hulde en nogmaals hulde.

groet, Wim van Alst
Léon Jacobs
Hazerswoude-dorp
leon1.jacobs@planet.nl
06-02-2003 om 23:14:36
Hoi,
Werkelijk een zeer interesante site al vaak bezocht. Mijn voorvaderen komen er vandaan. Ik zoek zelf naar foto´s van de Ten Hoedt straat nr. 90 mijn overgrootvader heeft er een Kleermakers winkel gehad.rond 1890 tot 1917. Ook hebben zij gewoont op de korte brouwstraat 6.- Missschien weten jullie waar ik een foto van deze adresssen kan vinden.
Veel succes verder mijn complimenten!!!!!
GERRY BOR
WIJCHEN
GERRY.BOR@NUTRECO.NL
31-01-2003 om 13:40:12
HARTSTIKKE MOOIE WEBSITE. IK BEN VOOR MIJN NIJMEEGSE PARTNER OP ZOEK NAAR EEN VIDEOBAND OVER NIJMEGEN VAN NA 1940. WETEN JULLIE OF DIE ER IS? DIE VAN TOT 1940 IS AL IN ONS BEZIT.
GROETJES GERRY
inge göllner geb....
leiden
inge@planet.nl
28-01-2003 om 13:30:04
Was op zoek naar info over klooster Mariënbosch; mijn moeder (nu 86) heeft daar als 11/12-jarig meisje (Margaretha "Greti" Ledermann uit Berlijn) 1 jaar gezeten bij de nonnetjes. Leuk er iets over te vinden! Mooie site over een mooie stad! Hartelijk dank,
Inge.
Ton Leenders
Anna Paulowna
ajm.leenders@quicknet.nl
14-01-2003 om 18:02:06
Woon sinds 1970 in Noord Holland Noord, woonde vroeger in de sweelinckstraat. Ben op zoek naar de volgende personen: Andre en Fien Sunnen,Kenneth Groenedaal en Bruce Douglas.
Als iemand een van deze mensen kent, ben ik u zeer erkentelijk als u ze wilt wijzen op het feit dat ik ze zoek.
Ton Leenders.
Albert Bolink
Hengelo
webmaster@bijonsin.nl
www.bijonsin.nl/nijmegen.html
14-01-2003 om 10:52:47
U als webmaster - misschien wel een heel team -heeft een fantastische en informatieve website gemaakt over Nijmegen. Ik heb hem daarom ook vermeldt op mijn website zodat de toerist van te voren thuis kan zien wat Nijmegen te beiden heeft. Ik wens U allen veel succes met deze website!
Rinus Boers
Den Helder
boers@quicknet.nl
11-01-2003 om 10:23:38
Beste mensen,

Op 13 juli 1948 heb ik mijn opleiding voltooid van de Mulo op de Klokkenberg in Nijmegen.
Ik kan mij niet meer herinneren of de straat waar die school stond ook de Klokkenberg heette, of dat de naam van de school "Klokkenberg"was. Ik heb wel het laatste rapport nog, maar daar blijkt het niet uit. Mij oudere zus Joke was een jaar eerder van die school af. Die woont al jaren in Canada, maar die weet het ook niet meer.
Het hoofd der school was. Dhr. J.W. Tap.
Ik herinner mij nog wel enkele namen van dames, toen meisjes, dat waren: Erna Meuleman,
Fia Goedhout(?) Jeanne Baggerman (uit Lent) Corrie de Kruijff (kwam uit Oosterhout).
Wellicht kan iemand mij verder helpen.
Hartelijke groeten,
Rinus Boers.
Den Helder
G.J. Bothof
Leusden
gerritjbothof@wxs.nl
30-12-2002 om 16:56:48
Met alle anderen deel ik de lof voor de opzet van uw site. Geweldig!

Heb de prentbriefkaarten van de oorlog en Belvedere uitgeprint. Kan ik zien wat ik in ieder geval mis. Ben iets over de helft van wat u hebt. Dus nog genoeg te neuzen op beurzen.

Dank voor de tip en de moeite om het mij mogelijk te maken de kaart van circa 1900 goed uit te printen.

Ooit van het gebouwtje Paraphe tussen Beek en Berg en Dal gehoord?

Ga zo door.

Een oud-inwoner van de "mooiste stad van Nederland"
Theo Groeneveld
Nederasselt
tntgroen@kabelfoon.nl
30-12-2002 om 16:46:27
Werkelijk een prima site!
Mijn interesse gaat uit naar die gebouwen die gedurende de tweede wereldoorlog onderdak boden aan zowel Duitse als Geallieerde soldaten. Een aantal hiervan is mij natuurlijk bekend, en ik hoop informatie uit te kunnen wisselen met andere geinteresseerden?!
Doel hiervan is d.m.v. foto's en materialen een
indruk te krijgen over de leefomstandigheden van deze soldaten in de periode 1940 - 1945.
Ruud Hovenberg
Tilburg
r.hovenberg@home.nl
24-12-2002 om 19:23:27
Wat leuk om waneer ik Nijmegen mis toch weer even te kunnen neuzen naar m'n eigen oude omgeving. Als geboren Nijmegenaaris het altijd leuk om er weereens terug te keren.Zelf woon ik al sinds 1981 Niet meer in mijn geboortestad maar ik mis het nog regelmatig.
Ik vind de site zeer mooi en overzichtelijk gemaakt en geniet er vaak van.
Mijn Complimenten.
E. Euwema
Emmen
e.euwema@planet.nl
22-12-2002 om 11:37:19
In Nijmegen gewoond van 1941 tot 1956 aan de Postdwarsweg 3. Schoolgegaan in de van Nispenstraat en later op de Gem. HBS aan de Kronenburgersingel.
Nijmegen was mijn favoriete woonplaats, een grandioze jeugd heb ik er doorgebracht.
Prachtige website van jullie. Ik zoek nog een foto van de HBS aan de Kronenburgersingel.
Ronald Bergkamp
Schiphol
kmarspeurhonden@lycos.nl
home.kabelfoon.nl/~r...
22-12-2002 om 10:21:42
Hallo Henk, Mooie en informatieve website. Ben via de homepageclub van computeridee op deze website verzeild geraakt. Ook mijn homepage staat dit keer vermeld. Kijk altijd uit naar deze rubriek om te zien wat mede webmasters er van maken. In computeridee geven ze hoog op van de door jou gemaakte website. In mijn ogen een terechte aanbeveling. Veel succes verder met het onderhouden van jou website.
Fijne feestdagen, groeten Ronald
Mary Verweij-Schotman
Lelystad
mary.verweij@wxs.nl
15-12-2002 om 15:15:02
Geachte Henk Kersten.
Deze week kreeg ik het boek Archiefbeelden
NIJMEGEN.Ik vindt het geweldig evenals de website die ik al uitvoerig heb bekeken.
Ik woonde van Maart 1941 tot Juni 1949 in de Molenstraat 70-72. Heb het bombardement van febr.'44 en de nare tijd van sept.'44 tot de bevrijding in mei '45 zeer bewust meegemaakt.
Mijn vader A. Schotman was filiaalhouder van SIMON DE WIT.
Ik heb de laatste jaren vaak met m'n man, dochter, of vriendinnen een dagje Nijmegen gedaan. Met een stadswandeling en altijd even naar binnen bij Ter Horst van Geel.
Van de winkel is niets meer te herkennen.
Het woonhuis ziet er aan de buitenkant goed uit.Jammer dat het niet bewoond wordt. Ik zou er graag nog eens in willen kijken.Ik heb veel
gespeeld op de Poel bij de Bonte Os met kinderen uit de straat.Twee wil ik de naam van noemen, Ria en Henny Kersten. Zij woonden boven de electriciteitszaak Kersten Jansen in de Molenstraat. Deze zaak ziet er nog net zo uit als vijftig jaar geleden.
Gary Greven
USA
13-12-2002 om 21:55:49
Dames en Heren, wat een mooie webside van mijn geboortestad nijmegen, ik woon sinds 1959 al in the USA, maar heb mijn hart in nijmegen verloren.En ik wil U allen hierbij bedanken om mijn herinnering weer in het leven te roepen.Uitstekend! Geert Greven(vroeger dominicanestraat geboren in 1934)
Jeroen Vermeulen
Den Haag
saskiajeroen@wanadoo.nl
06-12-2002 om 11:39:43
Wat een prachtige informatieve en complete site over Nijmegen!
Geboren en getogen in Nijmegen,sinds elf jaar woonachtig in Den Haag,kom ik hier regelmatig even bijtanken!

Met vriendelijke groet,
Jeroen Vermeulen.
J. Meij
Cincinnati, OH, USA
mayclone@hotmail.com
cna.uc.edu
30-11-2002 om 20:08:58
Fantastische website!... voor wie Nederlands begrijpt.
Ik zou er graag bij vrienden en collega's in de VS en Canada mee willen opscheppen, maar wat hebben die aan informatie in het Nederlands?
Ook de rest van Europa komt er bekaaid af.
Na 1900 jaar mag het toch zeker een beetje minder kneuterig? Dit is tenslotte het "World Wide Web".

Reactie van Henk Kersten

Geachte J. Meij,

Al vaker hebben wij de vraag gekregen of deze website niet vertaald kon worden in het Engels, Duits of Frans. Helaas heeft zich tot op heden nog nooit iemand aangemeld die dit in concrete daden heeft omgezet. U zou wellicht de eerste kunnen zijn?

Vriendelijke groet

Henk Kersten (Nijmegenaar)

Jeffrey Willems
Apeldoorn
26-11-2002 om 23:32:54
Ik als geboren Nijmegenaar vond het leuk om via
deze site weer wat foto`s te bekijken.
Mijn conclussie: Een geweldige en duidelijke site en Nijmegen blijft de mooiste en gezelligste stad.
germain
Vinderhoute
www.geocities.com/dorpinbeeld
15-11-2002 om 20:12:20
Ik heb echt genoten van mijn bezoek aan uw site,bedankt dat u ons allen laat meegenieten van al uw talenten.
Groetjes uit Vinderhoute een klein dorpje in Vlaanderen.
Cock van Tol
Ooij
c.vantol@roc-nijmegen.nl
06-11-2002 om 10:07:38
Beste makers,

Ik ben werkzaam bij de sector educatie van het ROC-Nijmegen. Ik ben een cursus aan het opzetten over de geschiedenis van Nijmegen, voor laagopgeleide ouderen. Natuurlijk kwam ik al snel op jullie mooie site. Mijn vraag was eigenlijk of ik het materiaal mag gebruiken. Nu ik echter zie dat er een speciaal boekje gaat verschijnen , hoeft dit niet meer. Het boekje zal ik zeker gaan gebruiken in de cursus.
Mochten jullie nog suggesties voor me hebben, graag!

Met vriendelijke groet,
Cock van Tol
Paul Deeleman
Benidorm - Spanje
03-11-2002 om 16:40:16
Benidorm, 3 November 2002

Mijn welgemeende felicitatie en dank voor deze mooie website, en ongelooglijk mooie verzameling van foto's over Nijmegen, die het mogelijk maken om met waar plezier door de stad en zijn historische plekken te zwerven. Ik woon al 35 jaar niet meer in Nijmegen, maar ben nog steeds aan mijn stad uit mijn jeugd gehecht en heb zelden zoveel mooie foto's van mijn stad ergens aangetroffen in zo'n goed georganiseerde opzet.

Met complimenten en groeten

Paul Deeleman
Karlijn
31-10-2002 om 15:26:12
Hoi Henk,

Hartstikke fijn dat ik de bevolking van Thailand/Laos/Cambodia mijn stad kan showen!
jeannette
n-holland
jeze1959@hotmail.com
27-10-2002 om 13:32:05
ten eerste mooie site!!Maar ben hier eigenlijk op terecht gekomen omdat ik al een tijdje op zoek ben naar een vakantiekolonie wat in of om nijmegen moet liggen.Heb daar als kind gezeten.Het rare is dat ik het nergens terug kan vinden.Weet ook de naam niet meer.Is er iemand die mij hier meer over kan vertellen??
groetjes
Edwin Dennissen
Nijmegen
e.dennissen@pinkroccade.com
22-10-2002 om 16:19:33
Ik wil jullie feliciteren met deze prachtige website over Nijmegen.
Een betere promotie over onze mooie stad is er niet.
De gemeente Nijmegen en VVV moeten, als ze slim zijn, een link naar deze site vermelden om zo de stad te promoten.

Ik zal zeker ook info/ foto's aanleveren.

Ga zo door!!!!!
A.A.Otten
Nijmegen
aa.otten@tiscali.nl
www.nol.tiscaliweb.nl
20-10-2002 om 22:23:59
Geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ellen Shaw
Owings Mills
harryandellen@comcast.net
14-10-2002 om 05:45:07
Great site - whenever I get homesick I just click on "noviomagus". Left Nijmegen 33 years ago and still miss the "gezeligheid".
Bill van Gulück
Hippolytushoef
billvan_guluck@quicknet.nl
home.quicknet.nl/qn/...
13-10-2002 om 20:25:46
Jammer voor al die Limlanders, maar het is toch Nijmegen, de oudste stad van Nederland, het is enige tijd geleden zelfs in het journaal geweest. Maar Maastricht is ook mooi en oud.
Groeten en houje Bill.
Pierino
Nijmegen
www.smaniotto.net
08-10-2002 om 19:06:22
Hallo Henk,

Leuk dat je weer op mijn pagina bent geweest en hem nog steeds mooi vindt. Ik kijk ook vaak naar jouw pagina, die is heel leerzaam, ik vind steeds dingen die ik nog niet wist.
Ik hou van beelden, ik zoek heel Nijmegen hier voor af (met de fiets).
Groeten van Pierino.
Kinket
kinket@planet.nl
08-10-2002 om 14:13:27
Beste mensen,
Weten jullie waar ik oude foto's kan vinden van de voormalige lokomotief loods die in Nijmegen heeft gestaan. Ik heb alleen enkele niet zo duidelijke foto's uit het boek van de Heer Poll.
Bijvoorbaat vriendelijke dank!
Pepijn
pip@molyvos.net
05-10-2002 om 11:44:53
Met groot genoegen neem ik regelmatig een kijkje op deze fantastische site over een nog mooiere stad. De hoeveelheid aan materiaal is fantastisch, maar als nuilende nijmegenaar moet ik zeggen dat het uiterlijk van de site wel eens een opfrisser kan gebruiken. Al deze informatie verdient een mooi jasje. Maar ga verder vooral zo door!!

PS. Aan de heer/mevr. van Dongen:
Nijmegen en Maastricht strijden al jaren om de eer van oudste stad van Nederland. Een van de laatste argumenten wijzen echter in de richting van Nijmegen. In een recente publicatie van de Vrienden van Museum Het Valkhoff pleit nota bene de stadsarcheoloog van Maastricht ervoor dat Nijmegen toch de oudste stad is. Hier kun je er meer over lezen:
www.numaga.nl/signalementen.html#godenpijler

QUEM DABIS HAEC POSSIT QUI DARE CUNCTA LOCUM?

Mvgr,
Pepijn van de Geer
ronnie
boldbold@wish.nl
01-10-2002 om 21:27:55
Woon in de buurt van de Hezelpoort en ga vaak wandelen met mijn hond in het centrum.
Elke keer als onder de Hezelpoort loop(bijna iedere dag)en ik zie mijn stad met zo veel hoogteverschil,en ik zie de st Stevenstoren en het Kronenburgpark dan krijg ik een gevoel die ik tot de dag van vandaag
met niks kan vergelijken.
Als ik naar jullie site kijk weet ik dat ik niet alleen besmet ben met dit virus.
Mag dit virus nooit genezen worden
B.Sanders
bas@aalster.net
01-10-2002 om 10:44:28
Fantastische Site!!
van Dongen
26-09-2002 om 16:10:26
Hallo mensen,
Mooie saait hoor, maar er staat helaas 1 klein foutje in. Niet Nijmegen maar Maastricht is namelijk de oudste stad van Nederland. Duzz helaas voor jullie Nijmegenaren. Toch wil ik nog eve zeggen dat het een prachtige site is.
Bert Strijk
strijk@zeelandnet.nl
25-09-2002 om 20:41:10
Mijn naam is Bert Strijk , ik ben 54 jaar , mijn eerste 8 jaar ben ik op gegroeid in Berg en dal , wij verhuisde half jaren 50 naar Rotterdam , ik sprak plat gelders , en mijn leven was Stollenbergweg en omgeving mijn vriendjes waren Chris Jansen en een zoon van een kippen slachterij .Ik gaat nog elk jaar naar Berg en dal .
Nu heb ik een boekje over berg en dal en nog wat oude ansichtkaarten plus de foto's van mijn jeugd , maar nu zoek ik foto's gemaakt door de gewone man , het dal met die zand heuvel , daarboven staan nu bejaarde flats , de speel tuin erica met de motorbootjes en vooral met dat schuinehuisje , het bestaat nog wel maar het is gewoon leuk nog van uit die tijd , het kleine kleuterschooltje , en wat ik al heel lang zoekt is van het wyler meer , er was ook een soort speel tuintje er was een bad meester en een soort houten loop vlonders.
Alles plm 1952.
Gr Bertus
Wivine
24-09-2002 om 17:29:30
Ik ben nog maar net afgestudeerd en heb in een van de huizen gewoond die onder gevels staat. Ik heb op de Sprengenweg 2 gewoond en jammer genoeg heb ik geen foto's van het huis. Gelukkig kan ik op deze manier toch nog een beetje van het huis genieten. Bedankt.
Marijke Khan-Poos
ahakhan@chello.nl
18-09-2002 om 15:17:09
Beste mensen,
Hele mooie site. Ik ben geboren nijmeegse(194 en al 35 jaar weg uit Nijmegen. Vooral met de oude foto's ben ik erg blij. Maar alle andere informatie is eveneens zeer waardevol. In verband met genealogisch onderzoek ben ik nog op zoek naar foto's van het Kelfkensbos van vóór het bombardement en van de Molenstraat (oneven nrs.)van rond 1880.
hartelijk dank en vriendelijke groet,
Marijke Khan-Poos

Reactie van Henk Kersten

Marijke Kahn heeft ons laten weten dat er een fout geslopen is in het emailadres. U kunt op haar bericht reageren via emailadres: mcgpoos@yahoo.com

Germa van Os
germavanos@chello.nl
16-09-2002 om 17:32:38
Hallo
Wat een enthousiasme, energie en tijd is er in deze site gestopt, schitterend!
Groetjes van Germa
Koen Maas
koentakinte.xhale.nl
06-09-2002 om 12:05:47
Hallo mensen... Wat is dit een mooie site... Goeie informatie enzo... PERFECTOS!!! Nijmegen is voor mij de mooiste stad van Nederland!!

GROETEN
aike
03-09-2002 om 14:24:17
Mooie site, krijg er heimwee van hier in vlissingen. NMGN RULES!
Leonie Brinkhof
lbrinkhof@chello.nl
02-09-2002 om 22:00:56
Beste mensen,
Ik ben op zoek naar mijn familie verleden.
Ik ben zelf geboren in Nijmegen in 1980 en vind het interressant als ik ook informatie over mijn familie kan vinden in Nijmegen. Dalfsen ligt ook in de buurt en daar is onze familie begonnen zoveel jaren geleden.
Graag een reactie naar emailadres lbrinkhof@chello.nl

Leonie Brinkhof
M.BEERDEN
m.beerden1@chello.nl
31-08-2002 om 22:03:12
Beste makers van Novio Magus Met veel plezier bekijk ik de oude en nieuwe fotos van mijn mooie Nijmegen.Ik ben er geboren en getogen en ze kriege me met gin stok dr'uut. Gu veural zo deur. Groeten M.Beerden
Patrick vd Berg
info@nec1900.nl
www.nec1900.nl
30-08-2002 om 11:49:37
Echt toffe site dit!
Misschien wel de beste site op internet waar Nijmegen gepromoot word.
Succes verder en check ook onze nieuwe nostalgische NEC site!
WWW.NEC1900.NL
Mc (Trui)
pietje@hotmail.com
30-08-2002 om 01:11:35
Toch maar even wat research gedaan, maar Romulus heb ik gevonden . Ziet eruit als leuk werk . Hebben jullie misschien ook foto's van Oosterbeek ? Lijkt me leuk die eens te zien. Kon ons honkbalpark niet bespeuren op die foto's. Wel andere sportvelden. Leuk dat ik ook een berichtje kon achter laten op jou gastenboek. Çiao Mc
Carry Megens
webmaster@vocasa.nl
www.vocasa.nl
28-08-2002 om 01:22:52
Beste Noviomagus, Henk,
Mooie site met prachtige foto's, leuke stadswandelingen en wat al niet meer des Nijmegen is (en dat is veel).
Complimenten en suc6 met de site.
anouk kemper
anouk138@msn.com
28-08-2002 om 00:37:24
ten eerste mijn bewondering voor deze web site
Heb ook meteen een mooie wallpaper voor mijn pc op kunnen slaan!!
ik woon sinds kort in het oude pand van de belgische ambasade, en wil graag wat meer weten over dit pand!
of wat oude foto's , van hoe het vroeger van binnen en van buiten er uit zag.
Wie zou er mij aan kunnen helpen??
zou er erg blij mee zijn!!
gelieve je reacktie via het guest book
met vriendelijke groet anouk!
Peter van Leth
14-08-2002 om 15:35:00
Stadsgenoten,

Ik heb genoten van deze site. Ik ben geboren in Nijmegen en als Nijmegenaar herkende ik bijna alles. Wat mij erg aansprak waren de foto's van de Ulo en de HBS-A op de Bijleveldsingel. Ook de historische foto's zijn om te smullen!

Ik kom beslist terug op deze site want deze site staat borg voor vele uren kijkplezier.
Verder vind ik de site mooi van opbouw en dat alle foto's zijn op te slaan is werkelijk fantastisch.

Mijn bewondering voor uw werk aan deze site!!!

Peter van Leth
Purmerend
Rens Bons
bons@worldonline.nl
home-3.tiscali.nl/~b...
07-08-2002 om 00:23:13
Beste Noviomagus medewerkers,

Een fantastische site over Nijmegen. Sinds 1975 woon ik in Alphen aan den Rijn. Ik ben geboren aan de Nieuwemarktstraat en heb daar gewoond tot 1963, omdat de papier fabriek van Schuler zonodig moest uitbreiden moesten wij verhuizen. In april van 1962 zijn wij verhuisd naar Hatert. Een oproep aan de bezoekers van deze site: zijn er nog personen die foto's hebben van de Nieuwemarktstraat met op de hoek het cafe van Verker? Of van de de kleuterschool (waar nu de dames van plezier hun euros verdienen). Als iemand ze nog heeft zou ik het leuk vinden om met deze mensen in contact te komen. Drie achernamen van de bewoners weet ik nog; van Gent (jennie), Vergeer (Albert) en Verkerk (Sjaak).

Mijn homepage is in ontwikkeling en zal gaan over de scholen die ik bezocht heb, t.w. de kleuterschool aan de Nieuwemarkstraat, de Petrus Canisius School aan de Hertogstraat en de HBS aan de Kronenburgersingel.

Met zeer veel bewondering voor uw site,
Rens Bons
Chr.Seffinga
cseff@wxs.nl
29-07-2002 om 13:25:24
Beste redactie ,jullie site is prachtig en zeer informatief,compliment,
een negatief puntje is echter als je bij de foto afd. komt is er een zwarte achtergond, met in het groen geschreven de foto's dit is echt onleesbaar.zelfs in het donker is het bijna niet te lezen.jammer !
Geboren Nijmegenaar.

Reactie van Henk Kersten

Geachte mevrouw Seffinga,

omdat we deze "klacht" al vaker gehoord hebben en u ons terecht op de slechte leesbaarheid wijst, is besloten de kleuren aan te passen zodat een en ander duidelijker te lezen is.

Met dank voor uw positieve betrokkenheid,

Vriendelijke groet,

Henk Kersten
www.noviomagus.nl

marian v 't hullenaar
marian_seegers@hotmail.com
27-07-2002 om 21:46:15
Ik las net van uw noviomagus site in de zondagskrant en als geboren en getogen Nijmeegse werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en zocht gelijk de site: oude prenten van de Keizerkarelstad op.
Ik woon nu alweer 32 jaar in de Achterhoek maar... volgende week verhuis ik naar Berg en Dal en .... zonet zag ik een oude prent van Berg en Dal tot mijn verbazing heette dit vroeger Bergendaal en vraag me nu af behoorde Berg en Dal soms vroeger ook bij Nijmegen?

een super Nijmegen fan!
Theo
joris878@yahoo.com
24-07-2002 om 16:31:33
leuk zo'n site over Nijmegen. Vorige week de vierdaagse gelopen. Dat was voor mij dus de eerste en ook de laatste keer. Wat is dat tering zwaar zeg. Waarom heb je eingelijk deze site gemaakt? Uit liefde voor de mensheid?
Michel janssen
janssen63@planet.nl
members.lycos.nl/dorpshistorie
22-07-2002 om 18:51:53
Wim,

Misschien ken je me nog, mijn naam is Michel Janssen uit Nijmegen zoals je nog kunt herrineren heb ik verschillende site's op jullie webpagina staan zoals: Groesbeek het dorp der verrassingen, een engels en nederlandstalige site over een zoektocht naar een soldaat, een site over operation market garden een site over diabetes en een site over ABBA. Ik heb jou site nog eens om mijn gemak bekeken hij ziet er werkelijk prachtig uit, vooral het gedeelte met de prenten en foto's over Nijmegen, toevallig heb ik op mijn website van Groesbeek het dorp der verrassingen ook een gedeelte van Groesbeek vroeger en nu in prentvorm staan en ook een heel groot gedeelt over de spoorlijn Nijmegen - Malden - Groesbeek - Kranenburg - Kleef, ik zou zeggen je moet er maar eens een kijkje nemen in mijn site, deze is enorm uitgebreid. Succes verder met jou schitterende website.

Groetjes,

Michel Janssen
Rinus Boers
boers@quicknet.nl
18-07-2002 om 18:02:49
Beste Wim,

Ik blijf zoeken naar foto's uit de Jacob Canisstraat. Ik ben benieuwd of je die mevrouw nog hebt gesproken die tegenover de school heeft gewoond en waar jij nu naast woont.
Het is en blijft een mooie site. Ook erg leuk vind ik de berichten van mensen die vroeger in Nijmegen hebben gewoond en nu in het buitenland wonen.

Groeten vanuit een zonnig Den Helder

Rinus Boers
Bill Elzinga
welzinga@optonline.net
14-07-2002 om 20:47:52
Prachtige beshrijving en fotos. Ben een geboren Nijmegenaar Woon al 55 jaar in the USA in de staat New York. Al sinds 50 jaar genaturaliseert Amerikaan.

Het is leuk om de diversen fotos en plattegrond te bekijken waar ik in mijn jongens jaren heb "rond gezworven". Heb nog naaste familie woonachtig in Nijmegen.
tinus
13-07-2002 om 21:55:16
Heel lekker hier in Gotenburg, wel heimwee naar mn vierdaagse stad, toch nog even bekeken via jouw site.tot later novio
hans van embden
j.vanembden@wanadoo.nl
09-07-2002 om 19:58:11
allereerst mijn complimenten over jullie site. met name de ansichtkaarten.
en daar wil ik het over hebben.
Ik heb voor me een ansichtkaart van Berg en Dal met als afbeelding hotel cafe restaurant "Hamer"
ik wil daar meer info over met name waar dat hotel heeft gestaan in Berg en Dal.

m.v.g.

hans van embden
Sonja Vos
sonja.vos@swipnet.se
09-07-2002 om 15:36:44
Hoi Henk,

Zo vlak voor de Vierdaagse wilde ik toch nog eventjes in mijn oude stadje kijken. Volgende week ben ik er weer voor een weekje (Vierdaagse vieren natuurlijk!) en wilde alvast even rondneuzen. Een klein commentaartje heb ik alleen wel, zou het niet leuk zijn "Al mot ik krupe" van Gradus van Nimwegen ook op je site te zetten? (Of staat het er al op en heb ik het gemist?) Dat is toch ook wel typisch Nijmeegs, toch?
Verder zoals ik al vaker heb gezegd, een fantastische pagina!

Groetjes, Sonja
Bill van Gulück
billvan_guluck@quicknet.nl
home.quicknet.nl/qn/...
06-07-2002 om 12:30:50
Nog wat vergeten, mijn vrouw is Engels van geboorte en daardoor komen we nog al eens in Hull, in het museum daar hangt een schilderij van het Valkhof in originele staat. Als we weer die kant opgaan maak ik wel een foto van het schilderij misschien leuk voor jullie site.
Houje Bill.
Bill van Gulück
billvan_guluck@quicknet.nl
home.quicknet.nl/qn/...
06-07-2002 om 12:22:37
Wat een prachtige site van mijn geboorte stad.
Ik ben in 1947 in de Mgr. Nolenstraat later spadestraat in de houten kieten geboren, later verhuisd naar Hatert Uilenborgstraat. Door mij Marine loopbaan in '69 verhuisd naar Den Helder en sinds 8 jaar woonachtig op Wieringen (Hippolytushoef) Ik kom trouw iederjaar weer naar Nijmegen om de 4-daagse te lopen.
Verder denk ik dat ik de enige ben in de Noordkop met een N.E.C. vaantje in de auto, op mijn homepage vind je ook nog een verslag van de 4-daagse vorig jaar.
Groeten aan alle vrienden en bekenden over de hele wereld.
Bill.
Dirk
dirklotgerink@hotmail.com
www.vv-union.nl
30-06-2002 om 21:01:36
Nog steeds een schitterende site (de inhoud dan), maar wat las ik net tot mijn grote schrik: "de gehele collectie dubbele ansichtkaarten is verkocht!"
BALEN!
J. Elshout
28-06-2002 om 06:01:15
Een prachtige site, die ik met plezier regelmatig bezoek. Ik vraag me af of er ook informatie is over panden van beschermd stadsgezicht?

Reactie van Henk Kersten

Geachte J. Elshout

Allereerst hartelijk dank voor uw belangstelling in onze website. Om op uw vraag terug te komen; Op NOVIOMAGUS.NL zijn tot nu toe alleen de ruim 200 rijksmonumenten te zien. In de toekomst zou dit wellicht uitgebreid kunnen worden met de 600 gemeentelijke monumenten, wat echter een zeer tijdrovende klus is en dus nog wel enige tijd zal duren. Om daarnaast ook nog informatie over panden met beschermd stadsgezicht te plaatsen zou te ver voeren, ons ontbreekt daarvoor de tijd, mankracht en de financiën. Wilt u over een specifiek pand iets te weten komen dan verwijzen we u graag door naar het archief van de gemeente Nijmegen.

Vriendelijke groet,

Henk Kersten

Ralph

www.student.kun.nl/r.niels
10-06-2002 om 11:18:47
Hallo daar,

Mooie site! Dit is precies wat ik ooit wilde maken toen ik begon met mijn www.noviomagum.com (dat inmiddels in handen is van een bedrijf uit Australie). Groot verschil is dat ik nooit verder ben gekomen dan het plaatsen van een paar foto's, terwijl dit de meest uitgebreide Nijmegen-site is die ik tot nu toe ben tegengekomen. Leuk detail is misschien dat ik de pagina ontdekte nadat ik jullie auto zag staan, slechts een paar straten van waar ik woon... Ik zal deze pagina in elk geval nog vaker bezoeken! Veel succes ermee!
Guido
webmaster@neumagen-dhron.de
www.neumagen-dhron.de
07-06-2002 om 18:05:30
Many greetings from another noviomagus
Neumagen-Dhron at the mosel-river was known as noviomagus too in the roman time.

In the "Peutingerschen Tafel", that is a map from romans ist noviomagus (Neumagen-Dhron) signed.

Guido
Marcel Flendrie
17-05-2002 om 09:54:28
Hoi Henk,

Mooie website van een mooie stad! ps bestaat de vocasa heren 1 site nog? Ben op zoek naar oude foto's

Groeten, Marcel
Rens
suiregnoj@hotmail.com
03-05-2002 om 18:40:29
Hallo makers van deze site. Dit is echt de beste site over de mooiste stad van Nederland die er bestaat momenteel. Keep up the good work!!
Ton Hoogboom

www.familiehoogboom.myweb.nl
23-04-2002 om 20:34:39
Hallo beste makers van Noviomagus,
Bij deze reageer ik op jullie geweldige site over Nijmegen. Zelf kom ik uit Nijmegen en ben bij het onderzoek naar mijn voorouders op jullie site terecht gekomen.Geweldig al die info over Nijmegen.
Al sinds 1756 komt mijn familie uit Nijmegen en ik hoop dan ook reacties te krijgen want ik ben steeds op zoek naar meer info over de familie.
Ben zo vrij geweest om in mijn site een verwijzing te maken naar jullie site zodat er meer mensen kunnen zien hoe prachtig Nijmegen is.
Herman Gaertner
17-03-2002 om 11:15:26
Ik ben prettig verbaasd over de kwaliteit van jullie site en de grote
hoeveelheid info. Voor mijn studie Duits
aan de Hogeschool van Utrecht,
moest ik een stadrondgang hebben en als
geboren en getogen nijmegenaar (die
weliswaar daar niet meer woont) denk je dan toch het eerst aan.... precies.
Ik zag dat jullie nog iemand zoeken om de geschiedenis pagina te vertalen.
Als het mag wachten tot aanvang juni en
niet voor half september 2002 af moet zijn zou ik me daar wel op willen storten.
Kim de Hoog

www.student.kun.nl/k.dehoog
10-03-2002 om 20:22:12
Dankjewel voor het plaaten van mijn homepage. Dit berichtje ook namens Gijs van Hove, Frank van Noort en Anton Brandwijk!
Groetjes Kim
Jos Dickmann
jos@dickmann.org
www.dickmann.org
07-03-2002 om 00:54:33
Heren van Noviomagus,

Ik heb met veel bewondering gekeken naar jullie website over Nijmegen. Er is veel over deze stad te berichten. Ik woon zelf in Doetinchem maar kom regelmatig in Nijmegen.
Momenteel ben ik, samen met een goede vriend uit Nijmegen een CD-Rom aan het maken met een fotoreportage hoe Nijmegen er tegenwoordig fotografisch uitziet. Deze CD-Rom zal in totaal zo'n 2000 foto's in grootformaat bevatten en natuurlijk veel informatie over deze stad.

Groeten van Jos Dickmann en veel succes met de verdere uitbereiding van de website.
Rinus Boers

05-03-2002 om 14:16:56
Beste mensen,

Mijn complimenten voor jullie werk Het ziet er zeer verzorgd uit.Ik woon zelf sinds 1948 in den Helder, maar ik blijf Nijmegen toch heus wel volgen.
Ik heb met plezier op de pagina's gekeken. Ik ben geboren in de Duncklerstraat, daarna met mijn Ouders verhuisd naar de Sweelinckstraat.
Ik heb op de lagere school gezeten in de Jacob Canisstraat en de Mulo op de Klokkenberg. Ik werd door mijn kleinzoon attent gemaakt op deze site.
Ik zal mijn oudste zus in Canada een e-mail sturen om haar ook te wijzen op deze site.
Nogmaals mijn complimenten.
Hartelijke groeten vanuit een winderig Den Helder.
Rinus Boers Sr.
Onno Wierbos
owierbos@hotmail.com
23-02-2002 om 14:57:48
Henk,

De foto's hangen ingelijst aan de muur. Het ziet er echt goed uit. Ook heb ik veel positieve reacties op de foto's gekregen. Rogier (dat is diegene voor wie de andere helft van de foto's was) vond ze ook geweldig. Bedankt!
wim clerx
waclerx@msn.com
23-02-2002 om 09:12:53
Beste Henk, Bedank een nederlandse chatside voor kennismaking met deze website. Nijmegen.nl was voor mij de enigste band met Nijmegen. Geboren Nijmegenaar; 35 jaar inwoner(1923-57)U.S.A. ;genaturaliseerd;(1957-nu). Ik geloof dat ik nog materiaal heb waarin je geinteresserd zou kunnen zijn. Als ik het uitgezocht heb zal ik je e-mailen wat ik heb. Ben dankbaar dat je zo'n volledige beeld van Nijmegen hebt samengesteld. Hoe oud je bent en waar je verblijft je blijft toch altijd een Nimwegenoar.
Toon Basten
toonbas@home.nl
www.mariniers.2ya.com
19-02-2002 om 15:12:48
Een hele mooie site van de stad,ben geboren en getogen Nijmegenaar, maar woon reeds 52 jaar in Maastricht, maar blijf alle nieuws van Nijmegen volgen.
Ga zo door
Marian den Breejen
13-02-2002 om 21:25:34
Beste makers van deze leuke Noviamagus-website. Wat is het interessant om zo door je eigen stad te 'wandelen'.

Ik heb nog een opmerking die voor jullie misschien bruikbaar is.
Jullie hebben bij de monumenten ook Parkweg 96/100 staan. Wat ik hierbij mis is dat dit gebouw op het einde van de oorlog en/of na de oorlog dienst heeft gedaan als noodkerk ivm de gebombardeerde kerken in de binnenstad. Mijn ouders zijn daar namelijk getrouwd en als ik er langs kom met een bekende moet ik dat altijd even vertellen. Dus nu kwam ik erlangs op jullie site en voelde ik me geroepen om dit even aan jullie te melden.

Verder mijn complimenten over jullie pagina, ik zal hem regelmatig gaan bezoeken om eens rond te neuzen in mijn geboortestad. Bedankt en groetjes van
Marian den Breejen.
Jan van den Berg
jas.vandeberg@chello.nl
12-02-2002 om 22:39:00
Beste samenstellers van de website Noviomagus,

Dank zij jullie heb ik een stel prachtige foto's en kaarten kunnen downloaden.
Omdat mijn familie al meer dan 200 jaar onafgebroken in Nijmegen woont, was er veel bruikbaar materiaal voor mij.
Mijn dank daarvoor.
De website is gebruiksvriendelijk en lekker overzichtelijk. Compliment!!

Jan van den Berg
Marian Amelotte (...
11-02-2002 om 22:41:36
Hi there: I just found out about this page. I live in Canada but was born in Nijmegen. I left in 1957 I have been back to Holland quite a few times and always look up the house we lived in. It is great showing it to my kids. I will be back in Holland with my daughter in May and will of course be visiting Nijmegen. I still have some family there.
Regards
Marian

Reactie van Henk Kersten

Hello to the van Santen-family,

It´s very nice to hear something from the Nymegen-citizens abroad! With our website we hope to give you the Nymegen-feeling you left behind all those years ago and hope it brings back a lot of good memories. Thanks again for visiting Noviomagus. Spread our website all around the world to unity all Nimwegenaoren!

Greetings,

Henk Kersten

Rudie vanSanten
rudie.van@sympatico.ca
05-02-2002 om 23:01:49
Hello there
I live in Canada since 1957
I was born in Nijmegen and Ilove to visit websites about my birthplace.
Love the pictures I have homesickness at times.
Thanks again for the view of Nijmegen.
Rudie
lieke
lie_ke@hotmail.com
28-01-2002 om 15:48:42
Hee!!! Je hebt het werkstuk eg super mooi op de website gezet!!! Echt heel tof!!! Mijn complimenten!!! greetz lieke
Sonja Vos
27-01-2002 om 15:02:56
Oeps, had ik toch even vergeten de link erbij te zetten!

www.taalkabaal.nl/dialect.php?dialect_id=1

Groetjes van Sonja

Reactie van Henk Kersten

Hallo Sonjöj,

leuk weer van je te hore en dè de Nimwègenoare overszee Noviomagus wèten te vinde!

´n ontiegelijk leuke link die vertoalpaginöj. Ik hej hem geluk op de internetlinks-paginöj geszet.

Gruu.t, en tut nug ès!

Henk Kersten
NOVIOMAGUS.NL

Sonja Vos
sonja.vos@swipnet.se
27-01-2002 om 14:57:15
Beste Henk,

Nog een keer een berichtje uit Zweden. Wat is het leuk om op een saaie Zondagmiddag weer even een klein beetje in Nijmegen te zijn. Ik las in het gastenboek een berichtje met een vraag over het Nimweegs. Ik heb hier een link gevonden die ABN omzet in Nimweegs...best leuk om eens te proberen. Ik ga weer even verder kijken op deze pagina...Even een virtuele wandeling maken door de binnenstad.

Groetjes uit Göteborg van Sonja Vos
Job Ariëns
job_ariens@hotmail.com
23-01-2002 om 17:30:17
Mooie site en veel foto's mijn complimenten!!

NIJMEGEN DE STAD VAN NEDERLAND

En natuurlijk NEC 4 LIFE!!!
Nijmegen the best
Vergeet de rest!
Vooral die ***** **** ****** Arneppers
Maar meer woorden ga ik aan die Arneppers niet meer vuil maken

NIJMEGEN 4 LIFE

GROETEN AAN HEEL NIJMEGEN,
Een NEC Supporter

Reactie van Henk Kersten

Beste Job,

Hartstikke bedankt voor je enthousiaste reactie!

Noviomagus=Nijmegen=NEC!

Groet,

Henk Kersten
NOVIOMAGUS.NL

Pieter van Groenestijn
23-01-2002 om 01:26:14
Deze pagina's vormen een Nijmeegs monument op zich!!

Misschien is het een idee ook ergens in te gaan om het "Nimweegs" (de Nijmeegse taal)

Mijn complimenten aan alle medewerkers van de site!!!

Groet,

Pieter van Groenestijn

Reactie van Henk Kersten

Beste Pieter,

Een hartstikke leuk idee om aandacht te gaan besteden aan ons Nimweegs, eigenlijk mag dat niet ontbreken op Noviomagus. Helaas is het zo dat de huidige medewerkers aan deze website het al erg druk hebben dus hopen wij dat er een enthousiaste Nimwegenoar rondloopt die dit item voor zijn rekening wil gaan nemen. (net zoals mensen voor de verlangde vertalingen naar het Engels en Duits).

Bedankt voor je positieve reactie en suggestie!

Groet,

Henk Kersten
NOVIOMAGUS.NL

Henk Kersten
info@noviomagus.nl
www.noviomagus.nl
22-01-2002 om 20:37:42
Geachte lezer van dit gastenboek.

Omdat de vorige gastenboekservice is opgeheven zijn we helaas genoodzaakt een ander gastenboek te plaatsen. Dank aan al de 110 vorige schrijvers die in de periode vanaf ons ontstaan op 27 augustus 2000 tot 21 januari 2002 hun positieve berichten aan ons hebben doorgegeven via dit medium. Hopelijk wordt dit nieuwe gastenboek net zo vaak beschreven en gelezen als het vorige want niet alleen voor ons maar ook voor de bezoeker is het aardig om te lezen hoe anderen NOVIOMAGUS hebben ervaren.

Vriendelijke groet,

De makers van NOVIOMAGUS.NL
Alle berichtjes: 001-100 101-200 201-300 301-400 401-500 501-600 nieuwste

terug naar Noviomagus.nl