Vermeulen

Annie Vermeulen, Florida, USA

Herman J. Vermeulen, caféhouder, dochter Annie, zoon Willy and Frans en Theresia Vermeulen/Arts. 

Myn ouders, Herman en Threes en broer Willy zijn helaas al gestorven. De baby, Frans is nu 65 jaar en woont in Shakopee, Minnesota, USA. Met zijn vrouw Judy, hebben drie kinderen en 6 kleinkinderen. Willy had ook drie kinderen, dus de Familie naam gaat voort.

Ik, Annie, ben al 51 jaar getrouwd met Roger Wendlandt, geen kinderen en ben nu gepensioneerd van North West Airlines, na 27 Jaar, en woonen momenteel in Florida. Vermeulen's waren in 1950 geimigreerd naar de Verenigde Staten, waar mijn vaders broer woonden in Minnesota. De eerste jaren waren erg moeilijk..
Veel immigranten, denk ik zo, als ze het hadden over kunnen doen, waren beter af geweest om in Nijmegen te blijven.

Ik was geboren op de Burchtstraat in 1932. Mijn ouders hadden het cafe, wat later OLD DUTCH was genoemd. Hadden ook voor een tijd Hech's Proeflokaal in de Broerstraat en een slijtery in de Hezelstraat, dicht waar toen de Gelderlander was. Kan mij nog de bewaarschool herinneringen, die was op de Markt op de hoek van de Broerstraat, achter de winkels. Heb nog een foto van de klas met de Zusters. ca 1936. 
Mijn broer Willy, was in 1935 geboren in de Vondelstraat, en Fransje in 1939, toen wij op de Tooropstraat 217 woonden. Jongens gingen naar de bewaarschool bij de Christus Koning Kerk en Annie bij de Zusters achter de St.Stefanus Kerk. Vraag me wel eens af of mijn vriendinnetjes van toen nog in Nijmegen wonen.

Nellie Jansen uit de Plataanstraat, wij waren te samen naar Mater Dei naast St.Stefanus Kerk gegaan en zeiden dat wij ook Zusters wilde worden. Nadat wij binnen rond gekeken hadden, waren wij maar van plannen verandert. Dat was in de eerste klas. En Trudy Nas van de slager, hoek Broerdijk, Elizabeth Slagman van de sigaren winkel. Miepje Mulder, Broerdijk. Vrienden van mijn ouders woonden toen ook op de Broerdijk, Fam. Piet Michels.

In de Tooropstraat, bovenhuis, als wij achter het raam uit keken zagen wij OUDVORST's Bakkerij, van wie wij huurden. Neven ons Fam. Kersten, sigarenwinkel. Tegenover ons, Kuypers, Groetenzaak, Drogistery, De Groot, Melkhandel en op de Hoek, Piet Hendriks de slager. Na de oorlog trokken wij naar Lent, woonden aan de Waal, kon de brug zien vanuit mijn slaapkamer en de Waalkade. Mijn vader werkte toen op het Distributie kantoor en wij woonde boven. 

Vlak voor dat wij naar Amerika gingen hadden mijn ouders weer een café. In het cafe De Viersprong, binnenkom in Wijchen, waar mijn Moeder was geboren. Wij waren in de jaren daarna, nog wel eens naar Nederland geweest. Onze beste hedrinneringen in ons leven was wel zeker onze vroegere jaren in Nijmegen , Lent en Wijchen en Druten waar mijn vader was geboren, café De Gouden Leeuw.

Wij vinden het zo schitterend dat wij nu kun neuzen in het webside Noviomagus.

Onze Hartelijke Dank. Groeten van ons alle, 

Annie Wendlandt /Vermeulen, 371 Club Manor Drive , Sun City Center FLorida 33573 usa

Joannewendlandt@aol.com

Mijn Broer Frans . e-mail javfpv@aol.com

Update 1:

Sept. 2005: Nog een note van Annie Wendlandt (Vermeulen) Mijn Broer Frans is ook in de Noviomagus Webb page. Oud Nijmegenaar. De 28st Sept.2005 geeft zij dochter Cathy ,een van haar kidneys aan haar Vader. Cathy, is de Moeder van drie kinderen en haar man is zo juist opgeroepen om naar Iraq te gaan. Frans had al een long transplant en een van zijn arteries is 95% geblokeerd. Dus veel risico.
Frans zijn vrouw (Judy) vraagd voor beste wensen aan de onder genoemde web side. Voor haar man Frans en dochter Cathy.
Groeten uit Minnesota, usa

Update 2:

Okt. 2005: Mijn Broer Frans en zijn dochter zijn weer thuis. En het zal nog wel even duren voor dat ze weer helemaal opgeknapt zijn. In Ieder geval de operatie van de nieren transplantatie was goed verlopen. De webside van het ziekenhuis over Frank is er nu afgenomen. Ruimte voor de volgende patient.
Mijn man en ik zijn ondertussen ook weer eens verhuisd van Florida weer terug naar Minnesota, na 13 jaar. Nogmaals onze dank, hadden verschillende goede wensen van uit Nijmegen. Frank is daar erg dankbaar voor en natuurlijk ook Cathy. Haar man is ondertussen naar Iraq, wat erg voor haar en haar drie kinderen is. 
Vele groeten van Annie Wendlandt/ Vermeulen

Update 3:

Apr. 2007: Vlak voor dat wij naar Amerika gingen hadden mijn ouders weer een café. In het cafe De Viersprong, binnenkom in Wijchen, waar mijn Moeder was geboren. Wij waren in de jaren daarna, nog wel eens naar Nederland geweest. Onze beste herinneringen in ons leven was wel zeker onze vroegere jaren in Nijmegen , Lent en Wijchen en Druten waar mijn vader was geboren, café De Gouden Leeuw.

Wij vinden het zo schitterend dat wij nu kun neuzen in het webside Noviomagus.

Update 4:

Mei 2010: Vermeulen, Frank 70, of Shakopee, a ten year lung transplant survivor, died peacefully May 5th surrounded by his wife and children. He is survived by the love of his life and wife of 48 years, Judy; his children, Mike Vermeulen (Sandi), Bob Vermeulen (Beth) and Cathy White (Lou); his sister, Annie Wendlandt (Roger); brother, Bill Vermeulen (Deceased); his grandchildren, Alex White, Josh White, Aleesa White, Bobby Vermeulen, Jessie Vermeulen, and Anna Vermeulen; brothers-in-law, Art Gendreau (Sherry) and Jim Gendreau; sisters-in-law, Jean Podzimek, June Gephart (Len), Jackie Patton (Al), and Janet Gendreau. Frank immigrated to Minneapolis from Wychen, Holland, with his parents Herman and Teresa Vermeulen (Deceased) and siblings in 1950 and lived in Bloomington for 35 years.

Update 5:

Annie Wendlandt/Vermeulen, 01-06-2010: Mijnheer Kersten, nog bedankt om het overlijdens van mijn Broer in de Emigranten te plaatsen. Verschillende mensen uit de Tooropstraat hebben met ons contact opgenomen. Hier boven de foto, net iets links van de boom 217 Tooropstraat waar Frans was geboren. Onze dank voor de Nieuws brief. Groeten van Annie Wendlandt/Vermeulen.

terug

Reactie 1:

Annie Wendlandt/Vermeulen, 08-05-2014: Nu in 2014, ben de enigste die nog leefd (82 Jaar) En woon nu in een gebouw voor oudere, Kingsway, 815 West Main Street Apt 124, Belle Plaine, Minnesota 56011 usa joannewendlandt@aol.com
Ben ook op Face Book, for up to date photo's etc.
Reactie 2:

Henk Kersten, 08-05-2014: Beste Annie Wendlandt-Vermeulen, bij deze wil ik graag even zeggen dat ik het geweldig vind dat u via Noviomagus en Facebook contact houdt met Nijmegen. Het doet mij goed om te horen dat u er nog steeds plezier aan beleeft en hoop dat we nog vaak reacties van u mogen ontvangen. Nijmegen zit in uw hart, dat is wel duidelijk! Vriendelijke groeten vanuit onze mooie stad.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: