Marielle Eykemans-Hubers

Marielle Eykemans-Hubers, Port Angeles, Washington, USA

Mijn naam is Marielle Eykemans-Hubers. Ik woon in de prachtige Northwest van de USA, in Port Angeles, de staat Washington.
Ben in 1975 getrouwd met Bart Eijkemans, ook uit Nijmegen, hij is opgegroeid op de Van Peltlaan. Hij woonde al in Seattle, en kwam vaak naar Nijmegen om zijn ouders op te zoeken. Hij heeft twee broers die in Nijmegen en Cuyck wonen. We hebben elkaar via een vriendin van mij (nu mijn schoonzus) leren kennen.
Ik ben in 1975 naar Seattle geemigreerd, waar we bijna drie jaar gewoond hebben. Daarna verhuisd naar Port Angeles, dichter bij de bergen, Pacific Ocean en rivieren, waar mijn man graag vist op zalm.
Ik ben zelf geboren op de Berg en Dalseweg 77, een huis van het Canisius College, waar mijn vader Lex Hubers werkte als administrateur. Nu een parkinglot, schuin tegenover de banket bakker Koper Rups, een bloemenzaak op de andere hoek, Smit geloof ik. Hij heeft 25 jaar op het Canisius College gewerkt en is daarna 12 jaar wethouder van Nijmegen geweest. Toen ik tien jaar was, zijn we verhuisd naar de Museum Kamstraat. Ik heb vier zussen en een broer, die allemaal in en rondom Nijmegen wonen. Ik zat op de Angela School (Lagere School) op de Ubbergseveldweg, en liep altijd naar school met kinderen uit de buurt, vervolgens Middelbare School MMS Marienbosch. Geslaagd in 1967. Daarna de bibliotheek opleiding. Ik werkte op de Openbare Bilbliotheek op de Nassausingel, later verhuisd naar de Lindenbergh, ook een jaar bij de KCVL op de St Annastraat. Als ik in Nijmegen ben, zoek ik als het even kan, oud collega's op die nog op de bieb werken. Ik heb ook twee jaar in Malden gewerkt, geholpen de bibliotheek daar op te zetten met veel vrijwilligers.
Mijn man heeft een tandtechnisch laboratorium, en ik heb de nodige jaren met hem meegewerkt. Ik werk nu op de High School hier in de stad. Ben na dertig plus jaar nog bevriend met een vriendin van Marienbosch (Lucie Albers (Weimar), wij liepen samen de Vierdaagse vijf keer. Ondanks de blaren en vaak regen op de eerste dag, toch altijd even leuk. We hadden een heel actief gezin. Mijn vader was bij veel organisaties betrokken, en was mede oprichter van de carnavals vereniging "Het Swerte Schoap". Het hele gezin werkte mee met dit carnavals gedoe. Dansgroep, pages, mijn moeder zong in het koor, mijn vader schreef carnavals liedjes, die nu nog gezongen worden. Repetities bij ons thuis, de hele kamer uitruimen voor de dansgroep en daarna koor repetities. Altijd gezelligheid. Uitverkochte avonden in de Vereeniging, het grootste Swerte Schaop, butereedners(?) en ga zo maar door.
We hebben er allemaal erg fijne herinneringen aan. Mijn jongste zus en haar gezin zijn nu, na 44 jaar, nog betrokken bij het Swerte Schaop. Goede vriendschappen aan overgehouden. Mijn ouders kwamen regelmatig deze kant op en wij ook om de zoveel jaar naar Nijmegen. We hebben twee zonen Tom (27) woont in Seattle, heeft zijn eigen small graphic design business sinds een paar jaar, en Peter (24) woont in Los Angeles, werkt tijdelijk voor een filmcompany, is eigenlijk een screenwriter. De jongens zijn regelmatig in Nijmegen geweest en kunnen over weg in het Nederlands. Hebben goed contact met neven, nichten, ooms en tantes. Nijmegen trekt altijd. Er is veel veranderd over de jaren, maar het is altijd gezellig op een terrasje aan de Waal te zitten, de Vierdaagse te zien
en lekker in de Ooy te fietsen. Volgend jaar staat Nijmegen weer op het program.
Bedankt voor de leuke website. Ik check het regelmatig en vindt steeds weer nieuwe dingen.

Marielle Eykemans-Hubers
Port Angeles, WA USA

terug

Reactie 1:

Hannie Velderman, 14-08-2022: Hallo Marielle, wat leuk om zo over een oud klasgenootje te lezen. Ik heb samen met jou op de Angelaschool gezeten, ik woonde zelf in het rode-dorp (Esdoornstraat). Ik heb nog een versje van jou in mijn poŽzie album staan en weet ook nog van de voorbereidingen voor onze 1e Communie, dat de hostie toen aan je verhemelte bleef plakken en jij begon te huilen, wat ik heel zielig vond. Ik ben ooit ook mee geweest voor een bezoekje bij jullie in de Museum Kamstraat. Ik zie nog weinig klasgenootjes, maar kan me Carine Hengst, de tweeling van Verhammen ook nog goed herinneren, zij kwamen ook bij jou uit de buurt. Zelf woon ik sinds 9 jaar niet meer in Nijmegen, maar draag het net als jij nog steeds een warm hart toe en kom er nog regelmatig.
Reactie 2:

Marielle Eykemans-Hubers, 16-08-2022: Hallo Hannie,
Wat leuk een berichtje van je te ontvangen. Jij hebt ook in mijn poezie album geschreven. Ik was inderdaad bevriend met Lidwien en Maria Verhamme, twee van een drieling. Ze hadden ook een broer, plus oudere zussen.
Goede katholieke familie. Wat apart dat je het voorbereiden van de eerste communie kunt herinneren. Dat was erg traumatisch voor mij en ik herinner het me nog precies. Weet ook nog dat ze ons vertelden dat we de hostie niet aan mochten raken. Paniek, toen de hostie aan mijn gehemelte bleef plakken!
Mijn man moest erom lachen, ik had het hem ooit verteld. Hij was zelf misdienaar.
Woon je in Nederland? Mijn man is ook uit Nijmegen (van Peltlaan) en wij wonen al meer dan 47 jaar in Amerika, aan de west kust.
Wij komen regelmatig naar Nederland en hebben twee zonen.
Groetjes, Marielle

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: