Martin Berghuis

Martin Berghuis, Exeter, CaliforniŽ, USA

Ik ben Martin(Tinus) Berghuis. Ik ben in 1927 in Bandoeng, IndiŽ geboren, maar ik heb Nijmegen altijd beschouwd als mijn hometown, daar ik zowat de hele Lagere Schooltijd in Nijmegen heb gewoond en dat waren de mooiste jeugdjaren. 
Wij woonden in de Jozef Israelstraat 12. Ik zat op de openbare school aan de van Nispenstraat "De Leerschool". 

Onze Leerschool stond in de Van Nispenstraat, 1937

Jan Botma, ook een oud-Nijmegenaar heeft op zijn website vele informaties en foto's en ook schoolfoto's. Ik was verguld toen ik een schoolfoto zag van 1937 waar ik ook op stond en mijn favoriete onderwijzer, meneer (van) Neerbos.

Wij zijn in 1960 naar CaliforniŽ geŽmigreerd. Wij hebben nooit spijt van onze grote stap gehad, ofschoon het wel moeilijk was in het begin. We hadden al twee jongetjes van 4 en 2 jaar oud. Na onze pensionering hadden we genoeg van het drukke leven in Zuid CaliforniŽ en het drukke verkeer en 12 jaar geleden zijn we naar de San Joaquin Valley verhuisd op 2 HA grond in de heuvelachtige foothills van het Sierra Gebergte. We wonen aan de hoofdweg 198, 20 mijl van de zuidingang van het beroemde Sequoia National Park. 

We hebben hier een hobbykwekerijtje van bamboe, citrus, waterplanten en andere exotische fruitbomen. We hebben echt plezier in deze hobby, waarmee je vele interessante mensen ontmoet. Wij gaan nog geregeld naar Nederland met vakantie en slaan Nijmegen nooit over. We zijn dit jaar nog op Donjon geweest en we hebben genoten van het prachtige uitzicht.Martin Berghuis
Exeter, CaliforniŽ USA

De heer Martin Berghuis heeft ook een gastredactiepagina op Noviomagus.nl (redactie)

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.