Ecard

ga terug naar Ecardformulier 

Reactie 1:

Louise Hoogenboom, 09-09-2014: het Kronenburgerpark met zijn Kruittoren doet mij herinneren aan onze school-juffrouw Schuller die met haar broer aan de Parkstraat woonde. Zij gaf les aan de Bethelschool aan de Pastoor Zeegerstraat waar ik en mijn zusjes op school zaten. Was je ondeugend geweest dan dreigde zij altijd dat ze je dan in de Kruittoren zou stoppen....
Reactie 2:

Cor van den Hoff, 05-05-2015: Ook ik heb het plezier ondervonden van Juffrouw Schuller als leerares op de Bethelschool van 1942 to 1949 en natuurlijk ook de andere leeraren/(ressen), Juffrouw Hiddink, de heren Kok, Vermeulen en Hartemink.
Heb nog steeds mijn schoolboekje met resultaten en handtekeningen. Leren schrijven in een schrift met een voorbeeld boekje langs de bovenkant van de bladzijde, eerst met potlood later met inkt uit het potje in de bank.
Het Kronenburgerpark met de vogelkooi, hertepark en grot was een genot.
Reactie 3:

Ton Lagarde, 07-01-2019: Het Kronenburgerpark werd in ons gezin in de jaren 50 "het Eendjespark" genoemd. Dat kwam omdat wij haast iedere zondagmiddag wandelend met mijn moeder en 2 zusjes vanaf de Groesbeeksedwarsweg met wat oud brood de eendjes gingen voeren. Heel af en toe zat er in de zomerdag een ijsje aan wat dan gekocht werd bij ijsboer "Krommetje" die dan met zijn ijskar op zondagmiddag op de hoek van de Parkweg/Hezelstraat stond.
Reactie 4:

Hans van den Heuvel, 07-01-2019: hallo Ton, wij noemden het in de jaren 60 nog steeds zo, en nu af en toe tegen mijn kleinzoon van 5 zeggen we dat nog, Eendjespark klinkt voor zo'n kind toch leuker dan Kronenburgerpark.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: