canisius030

<- Back | Index | Next ->

canisius030.jpg
ST.CANISIUS ZIEKENHUIS N IJ M E G E N Tuin afdeeling Verpleegsters

Reactie 0:

Hessel, 14-10-2020: 3 ansichtkaarten Canisiusziekenhuis
Reactie 1:

Gerrit JM Paas, 27-12-2021: In dit Ziekenhuis het CWZ was ik kind in huis. Omdat ik een wildbras was gebeurde het dat ik regelmatig naar dit Ziekenhuis moest. Was het niet voor een gat in m'n kop, dan was het een diepe snee in mijn wijsvinger die gehecht moest worden.
Vele jaren daarvoor ben ik door kokend water op anderhalf jarige leeftijd ernstig verbrand. Dat was aan mijn rechterarm (3e graad). Dat gebeurde bij ons thuis, aan de Schoolstraat 123. Ik kroop als klein manneke over de keukenvloer. Mijn moeder was bezig met een ketel heet water, waaraan mijn moeder zich brandde en als reactie de ketel los liet, en ik die achter haar zat de volle laag kreeg. Ik heb als kind toen 3 maanden in het Ziekenhuis gelegen. Ik had als klein kind lange blonde krullen, mijn moeder vertelde mij later dat ik de haren uit mijn hoofd trok. Dit waarschijnlijk van de pijn, er was toen nog geen brandwondencentrum (Beverwijk).
Op latere leeftijd, ik zal ongeveer 10 jaar zijn geweest, hadden mijn broer en mijn neef een afspraakje met meisjes. En ik wilde ook mee maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. Ik sprong achterop de fiets van mijn neef die rare bewegingen met het stuur maakte. Met de bedoeling dat ik er dan wel af ging. Maar dat gebeurde niet. Wat wel gebeurde was dat ik mijn evenwicht verloor, en er toch afdonderde. Ik kwam met mijn rechtervoet tussen de spaken. En in plaats dat ze het wiel draaiden gingen ze aan mijn rechterbeen trekken. En dat terwijl de hiel los hing, dus trokken ze de hiel steeds verder open. Je zou het kunnen vergelijken met een schoen waarvan de zool helemaal los zit. Ook toen moest ik hals over kop naar he CWZ. Mijn oudste broer Dirk heeft aan iemand met een auto gevraagd die bij ons om de hoek woonde, aan de Dr. Jan Berendsstraat. Ik bloedde als een rund! De thee- en handdoeken waren doordrenkt van het bloed. Toen ik ontslagen werd uit het Ziekenhuis kreeg ik loopgips. Maar omdat de school helemaal aan de Prins Hendrikstraat was moest er een alternatief worden gezocht. Want de afstand van de Schoolstraat naar de Prins Hendrikstraat was veel te ver. En als tussenoplossing werd het de School bij ons aan de Schoolstraat. Waar ik vaak en veel werd gepest met mijn gipsenbeen. Maar al die gastjes heb ik teruggepakt toen het gips eraf was. (dit krijgt nog een triest vervolg.)

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: