canisius022.jpg

<- Back | Index | Next ->

canisius022.jpg

Reactie 1:

Judith Berger, 21-08-2017: Ohh heb nog een tijdje op de kinderafdeling gelegen, in de barakken.
Het enige wat ik me ervan kan herinneren is dat ik in zo'n spijlenbed lag. Heb er nog ergens een fotootje van. Als het mooi weer was ging je met bed en al de tuin in en aan de overkant lagen volwassen patienten waar je als kind naar binnen keek.
Reactie 2:

Sante Brun, 05-11-2017: Van 4 juni tot de laatste week van augustus 1947 lag ik op de kinderafdeling van het ziekenhuis, met een gebroken linkerbovenbeen. Ik was 8 jaar en het been was gebroken bij een fietsongeval op de Sint Annastraat. De lange duur van de opname was met name te wijten aan het feit dat het been moest worden 'opgehangen' aan een installatie die het been 'op lengte' moest houden door middel van een stuk parachutekoord, een katrol en een gewicht. Het koord sleet door de bewegingen van de patiŽnt en begaf het uiteindelijk tweemaal, waarbij het been opnieuw brak. Ik kreeg er, ocherm, zelf de schuld van toegeschoven... Uiteindelijk was het been toch twee centimeter te kort.
Reactie 3:

Wilma v. L., 29-12-2021: In 1963, ik was toen 6 jaar oud, heb ik op deze afdeling gelegen en is mijn blinde darm verwijderd. Ik herinner me er nog alles van. Vooral het liedje "Catootje" van Wim Sonneveld. Voor mijn gevoel werd dit liedje de hele dag gedraaid en alle zusters zongen mee. Van het gedeelte "zal je pakken, zal je pakken zei de toverheks" heb ik nog maanden nachtmerries gehad.
Reactie 4:

Leonka, 21-02-2022: Ik lag hier ook, met een hersenvliesontsteking, toen ik net 3 was, in 1978.
De kamer(ramen) en ook de laagbouw herinner ik me. Ik ben benieuwd naar verhalen over deze periode. Van mensen die hier gewerkt hebben wellicht. Ik ben heel benieuwd naar hoe mijn dagen er toen uitzagen. En ook hoe andere kleine patiŽnten de opname ervaren hebben.
Reactie 5:

Hans van den Heuvel, 22-02-2022: Ik heb hier ook gelegen voor een blindedarmoperatie. Het zal ongeveer 1968 zijn geweest, ik was toen een jaar of 7.
Ik weet me niet zo heel veel meer te herinneren maar nog wel dat mijn tante toen voor een fijt-ontsteking in het ziekenhuis lag en kort na de operatie bij mij op bezoek kwam. Mijn nichtjes die later die dag kwamen moesten buiten voor de ramen naar mij kijken maar mochten niet naar binnen.
Inmiddels heb ik vaker in het CWZ gelegen en dat zullen ook wel niet de laatste keren zijn, ouderdom komt met gebreken hŤ. Toch voel ik me in dit ziekenhuis altijd op mijn gemak en ondanks dat ik ook in andere ziekenhuizen kom, blijft dit toch mijn ziekenhuis.
Reactie 6:

Jos van Reen, 04-03-2022: Ik heb van september 1951 tot maart 1952 op de gesloten kinderafdeling van het Canisiusziekenhuis gelegen, omdat er bij mij TBC was vastgesteld.
Aansluitend heb ik vier jaar (tot 17 april 1956) gekuurd in het sanatorium St. Jozefsheil in Bakel.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: