canisius018

<- Back | Index | Next ->

canisius018.jpg
Reactie 1:

Andre Kersten, 21-06-2014: Mevr. Cuypers Bouman uit de Van den Havestraat heeft nog een hele juridische strijd gevoerd voor behoud van deze kapel. Maar ja, zoals zovele kapellen en kerken in Nijmegen was ook deze gedoemd te verdwijnen.
Reactie 2:

Aad Hendriks, 18-04-2016: Hebben jullie deze ansichtkaart uit 1959 al? Daarop is de hele muurschildering te zien.

Redactie: Dank je, we hebben je kaart toegevoegd als vergroting bij de foto. Zou de klok links er speciaal opgehangen zijn om bezoekers eraan te herinneren op tijd weer bij de dokter te zijn?
Reactie 3:

JAM.Willems, 09-10-2017: De muurschilderingen zijn gemaakt door Joan Collette en met de sloop van de kapel in 1992 geheel verloren gegaan.
Reactie 4:

Piet Hein de Bok, 22-01-2019: Schuin rechtsboven de klok is het oproepsysteem voor de artsen nog te zien. Door kleurcombinaties die voor iedere arts anders waren, kon deze zien of er een oproep was. Dit systeem hing overigens in het hele ziekenhuis.

Redactie: Hoe werkte dat systeem? Met 3 lampjes zijn toch niet zo veel combinaties mogelijk?
Piet Hein: je kunt enorm veel combinaties maken. Let wel: het waren drie kleuren. Met lampen aan, lamp niet aan, knipperend, etc. zijn heel veel combinaties mogelijk. Bijvoorbeeld alleen bovenste rode aan, rest uit. Of bovenste rode knipperend, middelste gele uit en onderste groene aan. Je ziet, er zijn heel veel mogelijkheden.
Ik ken het systeem vrij goed omdat ik zes jaar misdienaar ben geweest in de kapel van het ziekenhuis.
Reactie 5:

Arjen W. Kuiken, 23-01-2019: Een dergelijk oproepsysteem (reactie 4) bestond ook in de Centrale Gelderland 1. Een rechthoekige horizontale doos met 4 vensters (geen kleur). Door het combineren van wel- of niet verlichte vensters, kon men 15 verschillende leidinggevenden snel oproepen. Uiterst simpel en efficiënt.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.