Oud Nijmegen in 3D

Boekje "Oud Nijmegen in 3D"

De vrijwilligers van Stichting Noviomagus.nl zijn afgelopen tijd druk in de weer geweest met het maken van het boekje

"Oud Nijmegen in 3D"

Stereofoto's 1860 - 1910

Het is het derde boekje dat we hebben gemaakt sinds de lancering van de website in 2000. Eind 2002 verscheen Archiefbeelden Nijmegen, een door Hylke Roodenburg geschreven boek met onder andere een architectuurbeschrijving en een rondje langs de stadswallen. Een kleine drie jaar later kwamen we met Nijmegen 1892. Anna Simon beschreef daarin een wandeling door de 19de-eeuwse stadsuitleg. Bij het boekje was een mooie plattegrond gevoegd. En in 2010 willen we het tienjarig bestaan van de website van Stichting Noviomagus.nl graag met u vieren door de uitgave van dit 3D-fotoboekje. U maakt kennis met de 3D-fotografie die aan het eind van de 19de eeuw ongekend populair was. 15 originele opnamen of uitvergrotingen daarvan bieden u een bijzonder beeld van het historische Nijmegen en haar inwoners. De bijgevoegde 3D-bril geeft u letterlijk een dieper inzicht in ons mooie verleden!

Donateurs en gastredacteuren van Stichting Noviomagus.nl kregen het boekje inmiddels gratis thuisgestuurd!

Uiteraard is het boekje ook te koop, en wel voor slechts € 6,95.

Vanaf eind november 2010 ligt het boekje bij de volgende boekhandels:

 Selexyz-Dekker vd Vegt, Marikenstraat Nijmegen

Roelants-Oude Mol, Lux en Van Broeckhuijsenstraat Nijmegen

Van Hoorn, Houtstraat Nijmegen (uitverkocht)

Neerbosch, Symfoniestraat Nijmegen

Bruna Molenweg-Fuchsiastraat Nijmegen

Augustinus, Groesbeekseweg Nijmegen

Wito-Bruna, Daalseweg Nijmegen

Wito-Bruna, Julianaplein Beuningen

Plantage-De Kleijn, Burchtstraat Wijchen.

Bestelling via onze website is ook mogelijk: stuur een email naar info@noviomagus.nl met uw naam en adres. Na betaling van € 8,00 (inclusief bijdrage in de verzendkosten) op giro 9441156 t.n.v. Stichting Noviomagus.nl te Nijmegen, onder vermelding van "3D", wordt het boekje u binnen een week toegezonden.

Reacties

Sjaak Rutten, 04-12-10: Ik wil je bedanken voor het mooie stereofotoboekje. Weer zo’n leuk initiatief van jou en je companen. Niet mee stoppen hoor!

Marianne Kokke, 04-12-10: Bedankt voor het mooie boekje: Oud Nijmegen in 3D. Erg leuk om te hebben. Zelfs de kleinkinderen vinden het fantastisch.

Geer Plones, 03-12-10: Dank je hartelijk voor het prachtige boekje 'Oud Nijmegen in 3D.' dat ik heb mogen ontvangen. Dit boekje gaat nu al mijn hele familie- en kennissenkring rond.

Pierre R.H. Ramakers, 02-12-10: Eerstens van harte gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan van Uw website, U doet er ontzettend veel mensen een plezier mee!
Mij(Ons) in het bijzonder zo was ik blij en verrast met de ontvangst van het boekje, Oud Nijmegen in 3 D... Hartelijk dank ervoor.
U zult zich wellicht wel eens afvragen, wat U site bezoekers met Nijmegen hebben. Ook als ze er niet (meer)wonen?
Wel in het kort ik woonde in een klein midden Limburgs dorp, en liep in de vijftiger jaren de vierdaagse mee. Daar trof ik een meisje dat inmiddels al meer dan vijftig jaar mijn vrouw is. Na mijn diensttijd bij de Kon. Marine, Waarbij ik veel landen bezocht, werd mijn dorp te klein, en verhuisde naar Nijmegen. We trouwden in 1959, en woonde tot 1967 op Plein 1944, en waar we in 1964 een dochter kregen, We verhuisden daarna naar Neerbosch Oost, Maar niet voor lang ik maakte promotie en werd overgeplaatst naar Maastricht. Tot ongenoegen van mijn echte Nimweegse schoonouders... Zij leven helaas niet meer, en in onze familie leeftijds genoten vallen ook steeds meer mensen weg. Maar we komen nog af en toe in Nijmegen,zo waren we afgelopen zomer nog in het huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Thema plein 1944, en dat deed ons nog heel veel.
En zo is Uw web site een belangrijke schakel voor ons waar we regelmatig op rond surfen.

Jan Th.A.E. Roelofs, 01-12-10: Hartelijk dank voor het mooie 3-D fotoboek.

Herman Stal, 01-12-10: Mijn hartelijke dank voor: Oud Nijmegen in 3D. Prachtige foto's en prima tekst bij deze foto's.Wat je als team al niet kunt, maar ik ben er blij mee, dus nogmaals bedankt.

Martin Berghuis, 01-12-10: Hartelijk dank voor het boekje in 3 D. Ik heb er van genoten. Het bracht weer leuke herinneringen bij mij op. Vooral de foto van de Lindenberg, waar ik in 1937 mijn H. Communie heb gehad. Ik kan me dat goed herinneren, want we hadden die winter erg veel sneeuw. We gingen toen vaak naar de Boterberg om er af te sleeën. In het boek staat dat het van de Duitse Ursulinen was, maar wat ik mij kan herinneren waren dat Franse zuster in zwarte kleding, dat waren hele lieve zusters.

Marja van Beersum, 29-11-10: Afgelopen weekend het boek "Oud Nijmegen in 3D" ontvangen, waarvoor zeer veel dank. Heel erg leuk om te lezen en bekijken, om te hebben.

Willem Pelser, 29-11-10: Hartelijk dank voor de toezending van het boekje "Oud-Nijmegen in 3D". Ik heb ervan genoten. Veel foto's zijn ook bekend als prentbriefkaart of als foto in een boek, maar het is nu des te meer genieten om ze in 3D te kunnen bewonderen. Nogmaals mijn dank voor al het werk.

Wim van Megen, 29-11-10: Bedankt voor je “ verjaarsdag” kado en nog vele leuke en fijne Noviomagus dagen. Natuurlijk gaat de dank ook uit naar: Jacqueline Halderit, Jan lagendijk, Mark van Loon en Hylke Roodenburg

Maichel Beerden, 29-11-10: Via deze weg wil ik jou en Stichting Noviomagus natuurlijk, bedanken voor het 3D - boekje. Mijn complimenten! Leuk idee en zeker een mooi boekje. Hartelijk dank.

Th.H.A. Willems (Theo), 28-11-10: Ter attentie van de initiatiefnemers en de samenstellers van het prachtige 3D boekje. Heel hartelijk dank, ik ben er ontzettend blij mee.

Theo Leether, 27-11-10: Mijn complimenten voor het leuke boekje. Geweldig mooi gemaakt. Veel groetjes uut Ubbergen.

Frans van Kuppeveld, 27-11-10: Hartelijk dank voor het fraaie boekje 'Oud Nijmegen in 3D'. Een erg leuk cadeau ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van jullie mooie website, waarmee ik jou en alle medewerkers van harte feliciteer. Blijf vooral zo doorgaan!

Henny Orth, 27-11-10: Aangenaam verrast. Degelijke uitgave mijn compliment.

Rokus Verdoorn, 26-11-10: Bedankt voor het prachtige boekje Oud Nijmegen in 3D 

Jan A.G.G. Duifhuizen, 26-11-10: Voor dit boekje met de stereofoto’s wil ik u graag hartelijk bedanken. Wat ziet het er mooi uit! En wat geeft die 3e dimensie een letterlijke diepte, aan die toch al zo betekenisvolle beelden. Mijn partner en ik zijn van plan om -ergens volgend jaar- te emigreren naar Perth, Western Australia. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart. Voor mij een reden temeer, om uw website te koesteren. Alle goeds voor u en uw teamgenoten.

Theo Phoelich, 26-11-10: Ik heb het boekje ontvangen. Een mooie aanwinst in de boekenverzameling. Hulde aan de samenstellers. Bedankt.

W. Tiellemans, 26-11-10: Hartelijk dank voor het aangeboden boekje en veel succes voor de komende 10 jaar.

Harry Janssen, 26-11-10: Ik wil je bedanken voor het toesturen van het boekje Oud Nijmegen ik 3D. Het ziet er geweldig uit, ik heb er van genoten. Leuk dat je aan mij gedacht hebt.

Paul van der Heijden, 26-11-10: Wat een fijn Sinterklaaskadootje hebben jullie ons bezorgd! Wat een prachtig prachtig boekje met stereofoto's. Hoe wonderlijk dat dit fenomeen al anderhalve eeuw oud is, en nu pas eindelijk ook zijn intrede doet in de moderne technologie. Als je zo door het boekje bladert, heb je echt het gevoel dat je letterlijk het verleden in kijkt. Heel spannend en ontroerend. Nogmaals dank en de complimenten aan iedereen die eraan heeft meegewerkt!

Ron Fiege, 26-11-10: Bij deze wil ik hartelijk dank zeggen voor het boekje Nijmegen 3D dat ik gisteren ontving. Ik ben hier bijzonder blij mee en complimenteer jullie met de opzet en uitvoering.

John Buiskool, 25-11-10: Ik heb hedenmorgen uw geschenk ontvangen en was blij verrast. Wat een leuk kado en wat een leuk idee. Hartelijk dank. 

Rieki Nas-Willems, 25-11-10: Wat een leuke verrassing gisteren bij de post! Hartelijk dank!

Herman ter Stege, 25-11-10: Hartelijk dank voor het zojuist ontvangen boekje 'Oud Nijmegen in 3D'. Het werkje ziet er fraai uit.

Margriet Derksen, 24-11-10: Hallo Henk, Allereerst gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan van de website. We hebben al vele uren doorgebracht op de site, hiervoor dank. Reuze bedankt dat we het boekje Nijmegen in 3D in onze brievenbus hebben gekregen. Bedankt voor dit leuke kado. Ook bedankt Jacqueline, Jan, Mark en Hylke voor de realisatie van dit derde boek.

Marianne Cobussen, 24-11-10: Gefeliciteerd met het idee om zo’n prachtig 3D boekje uit te brengen. He-le-maal TOP! Een geweldig mooie aanwinst.

Dina Nicolasen, 24-11-10: Vandaag heb ik het boek Oud Nijmegen in 3D ontvangen en ik vind het prachtig! Hartelijk bedankt.

Martin Klaassen, 24-11-10: Nog gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan van de site Noviomagus.nl Met veel plezier bekijk en lees ik al de ontwikkelingen die deze site te bieden heeft.

Anje van Buuren-Meinardi, 24-11-10: Hierbij mijn dank aan allen die bijgedragen hebben aan de totstandkoming van het 3D boekje.

Reactie 1:

Wim Hoppenbrouwers, 08-01-2018: Prachtig. Houd 3d alive!
Nieuwe opnames van Nijmegen op het web: https://flic.kr/s/aHsjEFCx63

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
onthoud dit (1 uur)