1293-Schenker

<= vorige |  index  |  volgende =>

Foto 1293: Schenker

Collectie: Henry Artz (toegevoegd 18-1-2013)

Foto van het Expeditiebedrijf Schenker en Co gevestigd op het terrein aan de Waalhaven Nijmegen. Waar ook de kolenhandel Giesberts was gevestigd. Op hetzelfde terrein stond ook het woonhuis van de havenmeester Klein-Jan. De gebouwen zijn indertijd afgebroken om plaats te maken voor de nieuwbouw van de Gelderlander. De Gelderlander aldaar is ook weer verleden tijd.
Heeft u herinneringen bij deze foto? REAGEER, we zijn benieuwd naar uw verhaal!
Reactiepagina
Reactie 1:

Pierre Detmers, 15-06-2016: Ben daar begonnen met werken in 1968 en ik stop nu na meer dan 48 jaar bij DB Schenker in Ede. Met veel plezier gewerkt.
Reactie 2:

John van Dorst, 21-06-2016: Ook ik heb ruim 14 jaar gewerkt bij Schenker aan de Waalhaven voordat ik in november 1979 ben overgestapt naar van den Berg Transporten in Grave.
Ik zeg nog steeds dat ik hier met het meeste plezier heb gewerkt, men had van hoog tot laag iets voor elkaar over.
Helaas zullen in die tijd best wel wat collega's zijn ontvallen maar kom zelf helaas bijna geen oude bekenden meer tegen.
Met vriendelijke groet, John van Dorst, Grave
Reactie 3:

Martien Derkse, 23-06-2016: Hallo lezers en ex collega,s....Ik heb bij Schenker aan de grens gewerkt als declarant (ergens rond 1974), voor die tijd vakantiewerk op de loods bij Piet Jansen onder andere nog. Later ergens rond 1979 overgeplaatst naar Schenker Nijmegen bij de Hezelpoort, ook als declarant en adm medewerker.
De kerstborrels waren vooral gezellig haha
In 1981 ben ik overgestapt naar de Gemeente Nijmegen als buschauffeur tot 1987. Toen overgeplaatst intern als ambulancechauffeur alwaar ik nu nog werk, bij de Regionale Ambulancevoorziening Nijmegen, echter nu als verpleegkundig centralist op de Meldkamer Nijmegen. Als het goed is werk ik nog tot mijn 67e (nu 60jr).
Het was bij Schenker Nijmegen inderdaad een mooi stukje van mijn leven (zoniet het mooiste)
Ps....Jo Derkse (mijn vader, chauffeur Frederiks) nog steeds actief als vrachtwagenchauffeur :-), hij is in goede doen en inmiddels bijna 80jr.
Net als John v Dorst....kom ook geen oude bekende meer tegen..
Groetjes Martien Derkse
Reactie 4:

Theo Phoelich, 23-06-2016: Ikzelf heb nooit bij Schenker gewerkt maar mijn vader heeft vanaf de oorlog tot aan zijn pensioen daar als losarbeider gewerkt. Eerst als kaaisjouwer door de schepen via de loopplank te lossen, later met behulp van een een kraan. Weet nog dat ik als kleine jongen tussen de middag daar heen ging om brood en koffie te brengen en niet in een thermosfles maar in een Grolsch beugelfles dus 's middags was die koffie koud, moet er nu niet aan denken. Daarna is hij in de loods en de douaneloods werkzaam geweest. Na zijn pensionering tot aan zijn overlijden altijd door Schenker betrokken gebleven met kerst en andere activiteiten. Iets wat in deze tijd bijna niet meer gebeurt bij bedrijven..
Reactie 5:

Henry Artz, 21-07-2016: Mijn vader Henk Artz is begin jaren vijftig bij Schenker begonnen en daar tot aan zijn pensioen in 1972 Loodsbaas geweest. Mijn broer Hans heeft daar nog enkele jaren op het kantoor gewerkt.
Reactie 6:

John van Dorst, 18-05-2017: Ik kijk regelmatig naar deze site en dacht in het begin dat er toch veel meer reacties van vroegere collega's op zouden verschijnen.
De laatste keer dat ik oud-collega's gesproken heb was in Ede met het afscheid van Pierre Detmers en ik zou het toch leuk vinden om, ondanks dat wij elkaar niet meer zien, op deze manier een beetje contact te houden.
groetjes, John
Reactie 7:

Hans Artz, 30-11-2017: Ik heb 7 jaar bij Schenker op kantoor gewerkt. Begonnen in 1969 direct na beŽindiging van mijn schooltijd als aankomend declarant aan de grens Beek/Wyler. Maar al heel snel "teruggehaald" om aan de Waalhaven op kantoor te komen werken.
Meerdere malen meegemaakt dat er een koe of stier uit het nabijgelegen slachthuis was ontsnapt en op het terrein van Schenker was terechtgekomen en soms ook in de openstaande cementloods was gerend.
Altijd met heel veel plezier gewerkt met hele fijne collega's en vooral als John bovenop zijn bureau staand het lied Du van Peter Muffay mee ging zingen. Hij was een echte gangmaker.
In 1976 ben ik naar het westen (Woerden) verhuisd en is zodoende alle contact verdwenen. Nu gepensioneerd en heerlijk genieten van de vrije tijd.
Reactie 8:

Beppie Jacobs van Kraaij, 03-12-2017: Ik heb 14 jaar bij Schenker gewerkt. Begonnen als 16-jarige op de import afdeling toen nog bij de Hezelpoort, later op de Hogelandseweg. In 1985 daar weg≠gegaan. En ik kan me ook nog goed herinneren het "Du" door John van Dorst. Ook hebben we eens met een stel dames gevoetbald tegen dames van kroeg het Stoepje, John was toen onze coach.
Was een leuke tijd..... Tijd voor een reunie?
Reactie 9:

John van Dorst, 04-12-2017: Hartstikke leuk weer van jullie iets te vernemen en zoals Hans en Beppie dit omschreven klopt het met DU, hierdoor menig vrouwenhart op hol laten slaan en stadions vol gezongen.
Beppie schreef het al, ik ben voor 100 procent voor een reŁnie echter zal het probleem zijn om na te gaan waar iedereen woont en ook wie er nog in leven zijn want dat is het lullige van alles.
Ik hoop nogmaals dat meerdere collega's en ex-collega's deze site kunnen vinden en dan kan er eventueel best een reŁnie georganiseerd worden.
Voor de dames veel liefs en voor de heren de groeten.
John van Dorst, Grave
Reactie 10:

Hans Artz, 05-12-2017: Lijkt mij idd wel bijzonder om ex-collega's op een reŁnie te ontmoeten. Een paar namen ken ik nog: Everaert, John Friedrichs, Willeke...?, Els Handgraaf of Burggraaf, Wil Thijssen, Anita Jakobs, Rob Klijnjan, Ton Gerrits, Paul Mulder?,
Reactie 11:

Rob Kleinjan, 09-01-2018: Wat een goede foto van ons ex Schenker gebouw plus een gedeelte van mijn ouderlijk huis (mijn vader was havenmeester Frans Kleinjan).
Ik ben 16 jaar geleden verhuisd van Wijchen naar 's-Hertogenbosch. Ben overigens John van Dorst daar circa 10 jaar geleden nog eens in 's-Hertogenbosch tegen gekomen. Het is een goed idee om een reunie te organiseren maar heb geen idee waar bijvoorbeeld Sjaak van Vugt, Wim Everaers, Anton Koenders e.a. woonachtig zijn.
Benieuwd naar verdere reacties.
Groet, Rob Kleinjan.
Reactie 12:

John van Dorst, 10-01-2018: Goedemorgen oud collega's,
ik heb zojuist Anita Jacobs gesproken die bij Schenker, Ede werkt. Haar vader is vorig jaar overleden en de mensen die wij kennen zoals John Scherpenborg, Loes en Ger van de Velden en Berdien Wijers zijn collega's uit Nijmegen.
Verder heb ik Schenker, Tilburg gebeld met de vraag of zij mij een lijst kon opsturen van oud collega's zoals Ben Pittie, Joop Ehren, Wim Everaert maar ivm privacyredenen mag dit niet.
Rob, voor jou, ik weet niet of jij contact hebt met Jaap de Soet want die zit in een club van gepensioneerde oud Schenker leden w.o. Sjaak van Vugt.
Mocht er iemand ideeŽn hebben hoe tot een reŁnie te komen hoor ik het graag.
groetjes vanuit een regenachtig Grave,
John van Dorst
Reactie 13:

Beppie Jacobs, 10-01-2018: Beste John en andere oud collega's, om tot een reŁnie te komen misschien een oproepje in de Gelderlander onder: Lezers helpen Lezers, mijngelderlander@gelderlander.nl
Groetjes uit nog steeds Winssen, BeppieJacobs
Reactie 14:

Hans Artz, 10-01-2018: Is Facebook een optie om een oproep te plaatsen voor informatie over adresgegevens? In eerste instantie kan dan, indien nagenoeg alle contacten achterhaald zijn, eerst een ontmoeting ergens centraal in NL in een bijv. wegrestaurant of andere locatie, gepland worden.
Hartelijke nieuwjaarsgroetjes vanuit een druilerig Woerden. Hans Artz.
Reactie 15:

John van Dorst, 11-01-2018: Goedemiddag,
enfin de eerste reacties zijn al binnen, leuk hoor. Anita wilde aan John Scherpenborg vragen of er een andere mogelijkheid is aangezien Noviomagus niet bij iedereen bekend is.
Uit mijn blote hoofd heb ik nu al 25 namen.
Ikzelf heb geen Facebook maar wat mij betreft Hans kun je dat rustig doen en Beppie je kunt gerust een oproep doen met Lezers helpen Lezers.
ik heb getracht de adressen van Joop Ehren, Sjaak van Vught en Wim Everaert te achterhalen maar dit is geen doen.
Het zou wel schitterend zijn als dit gerealiseerd zou worden.
groetjes, John
Reactie 16:

Martien Derkse, 11-01-2018: Misschien een soort van werkgroepen oprichten?
Via via via is er altijd wel wat te achterhalen.
Ik ken er ook nog wel een paar: Jo Lentjes, Wim Giesbers, Wim Terburg, Nol Blom, Martien Derkse, Cor Bax, John Vrolijks, Perry Steckhuizen, Loes Laurant.
Ik wil eventueel wel meehelpen om adressen te verzamelen.
Groetjes, Martien Derkse
Reactie 16:

Hans Artz, 11-01-2018: Beste John, ikzelf heb tot begin 1976 bij Schenker gewerkt, toen ben ik vertrokken naar Woerden (alwaar ik nu alweer 40 jaar met Thea getrouwd ben, je weet wel die mooie, knappe medewerkster van Tezi). Tot en met welk jaar zou jij (jullie) eigenlijk willen gaan, om ex-collega's bij elkaar te krijgen? Tot welk jaar heeft bijv. Schenker aan de Waalhaven gezeten? Ik ken bijvoorbeeld een aantal namen die in voorgaande berichten genoemd zijn helemaal niet. Indien er iemand is die ook Facebook heeft en wel alle namen/personen kent, stel ik voor dat die via Facebook een actie zou willen ondernemen.
M.vr.gr. Hans
Reactie 17:

John van Dorst, 12-01-2018: Goedemorgen allen in den lande waar jullie ook mogen wonen.
Voor wat betreft de vraag van Hans zou ik zeggen iedereen die bij Schenker in Nijmegen en Beek-Ubbergen heeft gewerkt anders zou je misschien weer krijgen de een wel de ander niet.
De namen die Martien weer heeft gegeven, en er zullen nog wel meer namen volgen, kunnen wij het beste het Ziggo Dome afhuren.
Maar even serieus, ik denk zelf dat we zonder adressen, telefoonnummers, emailadressen niet veel verder komen.
Ik denk zelf dat we genoeg mensen op de been kunnen brengen om dit te regelen.
Ik hoor graag van jullie.
Prettig weekend.
Ps: Hans daadwerkelijk, we waren met z'n allen jaloers op jou want Thea is en was denk ik nog steeds een mooie vrouw.
Reactie 18:

Toon Peters, 12-01-2018: reactie op reactie 3 van Martin Derkse. Je kent mij niet Martin, maar toen ik zat te neuzen in "noviomagus" las ik ook over je vader Jo Derksen, die gťťn oude bekenden zou ontmoeten!
Nou ben ik gťťn persoonlijke vriend van je vader, maar wij kennen elkaar van vroeger: hij woonde op de Nieuwe Nonnendaalseweg, en ik in de Pastoor Zegersstraat. Toen ik later getrouwd was met een dochter van Jo van Haaren aan de Waalkade, kwamen wij elkaar wel eens tegen als hij vanaf Frederiks lopend naar huis ging samen met Opa Sanders, die het jammer vond dat hij zijn naaimachine kwijt was toen zijn vrouw was overleden.
Wat een prestatie dat hij nog op 80 jaar chauffeert. Min leeftijd is 85, en doe niks meer! De groeten aan je vader van een onbekende Toon Peters.
Reactie 19:

Hans Artz, 12-01-2018: Jaja John, ze is idd nog steeds een mooie vrouw :-)
Ik zal een Openbaar bericht/oproep op Facebook zetten. Maar eens kijken of dat resultaten oplevert.
Wellicht is het een idee, dat diegene die nu van dit leuk gebeuren op de hoogte zijn, ook een Openbaar bericht/oproep op haar/zijn Facebook zet. Succes en allen ook een fijn weekend gewenst. Gr. Hans
Reactie 20:

Hans Artz, 12-01-2018: Bericht/oproep op Facebook geplaatst. Ben benieuwd naar de reacties.
Reactie 21:

Joop Ehren, 15-01-2018: Hallo ex-collega's. Ik ben heel toevallig op deze pagina terechtgekomen en zag dat er nogal wat moeite gedaan wordt om een reŁnie van oud Schenkerianen te regelen. Bij deze wil ik mijn hulp aanbieden en John ik ben gemakkelijk te bereiken via fb.
Ik ben in 1974 begonnen bij Schenker aan de Waalhaven en verhuisd naar de Hogelandseweg waar Schenker nog een lange tijd zijn kantoor en loods heeft gehad.
Daarna na de fusie met Scansped naar Tilburg verkast en inmiddels al meer als 7 jaar gepensioneerd.
Ik woon nog steeds in Nijmegen en tref elk jaar weer oud-collega's met wie ik in Nijmegen nog heb gewerkt.
Voor de rest wil ik graag nog eens met de oud-collega's een potje bier drinken en lekker bijkletsen, dus geef maar een seintje als ik jullie kan helpen.
Groetjes, Joop Ehren
Reactie 22:

John van Dorst, 15-01-2018: Hardstikke leuk Joop dat jij reageert.
Ikzelf heb geen fb en zoals je uit vorige berichten kunt lezen heeft Hans een oproep op fb gezet.
Zoals je kunt lezen willen meerdere mensen tot een reŁnie komen alleen het probleem is dat ik/wij geen verdere telefoonnummers/adressen van oud collega's hebben.
We zullen tot een soort comitť moeten komen om dit te kunnen regelen en alle hulp is welkom.
groetjes, John van Dorst
06 53247673
Reactie 23:

Wilma Arntz, 18-01-2018: Wat een leuk idee. Een reunie. Als het ervan komt ben ik zeker van de partij. Ik ben begonnen waar Beppie ook begonnen is. Op de import afdeling. Ik zie Peter en Kitty van Herwijnen nog wel eens, dus zal die ook eens vragen.
Reactie 24:

John van Dorst, 18-01-2018: Ik heb zojuist contact gehad met Ben Pittie en zijn stem klonk nog steeds hetzelfde als voor jaren terug. Nog wat oude herinneringen opgehaald en ook Ben vond het leuk inzake de reŁnie.
Joop, Beppie, Martien zouden jullie mij jullie telefoonnummer of emailadres willen geven om te kijken hoe wij dit zouden kunnen arrangeren.
Ik hoor graag van jullie.
Tevens heb ik Hans Artz gesproken afgelopen week maar die had nog geen reactie gehad op zijn oproep.
Reactie 25:

Wim Everraert, 18-01-2018: Zojuist de oproep van Beppie in de Gelderlander gelezen.
Lijkt mij fantastisch om na vele jaren weer oude collega's te ontmoeten.
Zelf ontmoet ik nog regelmatig oud collega's tijdens het jaarlijkse uitstapje
van Club88, zijnde vutters en gepensioneerden.
Groeten en hopelijk tot spoedig weerziens.
Wim Everraert
024-3242314
06-18562642
Reactie 26:

Peter van Herwijnen, 19-01-2018: Leuk weer eens iets van Schenker te zien. Heb hier een leuke tijd gehad. Bij mr. Arts op de boekhouding begonnen en later overgestapt naar exportafdeling met Henk van Gils. 1976 bij Schenker begonnen en 1988 overgestapt naar TCG. Erg fijne tijd gehad, heb ook mijn huidige vrouw daar leren kennen: Kitty afd. facturering. Met Wil Bijmans, Wil Tromp (helaas overleden), mw van Baal.
Namen die ik nog ken: Ger Kluitmans, Wim Renzen, Harm Hermsen, Leon Rijnders, Mevr Mercuur, Heleen van de Kamp. Ik zal proberen e.e.a. te achterhalen. Wij horen graag van jullie, zit ook op Facebook. gr. Peter en Kitty
Reactie 27:

Hans Artz, 19-01-2018: Wat geweldig al die enthousiaste reacties van Wim, Joop, Wilma, Peter en anderen. Verzoekje aan allen: wanneer jullie, zoals sommigen hier melden, nog diverse oud-collega's spreken, vraag, uiteraard wanneer ook bij hun interesse is, naar hun naw-gegevens (incl. telefoon en mailadres) en stuur die dan John en/of naar mij. Naar mij kan ofwel via WhatsApp 06-29388881 of via Messenger van Facebook, uiteraard onder mijn naam te vinden, dan wel via mijn Openbaar geplaatst bericht/oproep op Facebook (Zoek op: Schenker of Hans Artz). Lukt dit niet, dan bel mij of John voor mijn mailadres. Het balletje gaat steeds als een grotere bal rollen :-). Succes en alvast een fijn weekend. Groetjes, Hans.
P.s. Beppie heeft op afgelopen donderdag nog een oproepje in de Gelderlander laten plaatsen en daarin staat haar mailadres. Ook dat is een mogelijkheid om de naw gegevens via haar bij John en mij terecht laten komen. Zij zal ze doorsturen. Nogmaals bedankt hiervoor Beppie!
Reactie 28:

Gerard Bakermans, 21-01-2018: Leuk dit alles te lezen, en ik wil zeker een bijdrage leveren in nog meer collegae te benaderen. Zoals sommige weten waren wij de 5 musketiers die met TCG East & South BV verder gingen in Nijmegen....inmiddels veranderd in XPO. Enkele bekenden: Fred van Rossum, Baer Janssen, Eric Kroes, Mirek Krejsa, Rene Engelen, Noella de Jaeger, Martin Janssen, Marcel van Onna en Wilma heeft zich al gemeld...06-11112229 0487-542772 tot horens !!
Reactie 29:

John van Dorst, 22-01-2018: Beste oud collega's,
vanuit het zonnige Grave waar inmiddels de de temperatuur tot boven de 25 graden stijgt even wat dienstmededelingen.
Zojuist met Wim Everraert gesproken waarin wij over de leuke en minder leuke dingen hebben gesproken zou Wim contact opnemen met Henk van Gils om daar het telefoonnummer van Sjaak van Vugt op te vragen.
Verder hedenmorgen gesproken met Wilma die bij TCG werkt en ook zij zou verder trachten om met mensen in contact te komen zoals B Jansen, Marcel van Onna etc.
Afgelopen vrijdag gebeld met Ben Pittie en ook dat was weer vanouds.
ik zou jullie willen verzoeken indien jullie op mijn artikel reageren je telefoonnummer, emailadres etc, achter te laten zodat we contact kunnen opnemen.

Ik hoor het graag
from Grave with love
John van Dorst

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: