Koninginnelaan235Bor53-07-52.jpg

<- Back | Index | Next ->

Koninginnelaan235Bor53-07-52.jpg

Koninginnelaan 235, Bor

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Hans Zegveld: Beste mensen, hierbij een scan van een foto die ik van iemand kreeg. Ik weet niet wie de mensen op de foto zijn. Op de voorgrond de weggebombardeerde bakkerij de Bie. Ertegenover de Gruyter, hoek 2e oude heselaan/koninginnelaan. Foto waarschijnlijk genomen in 1949.

Ik ben bijzonder verrast met de foto van bakkerij Bor, Koninginnelaan. Dat is het pand waarin ik nu woon. Zijn er nog meer foto's te vinden?

Reactie 2:

Henk Janssen: Op de foto staan mijn moeder (mevr. Janssen-Faber), links mijn broer Johan en rechts dat ben ik. Henk Janssen, Dorpsstraat 8 6681 BN Bemmel. De foto is genomen toen wij op weg waren naar de Bethelschool in de Kraayenhoflaan en is inderdaad van 1949.

meer over dit pand op Noviomagus.nl

Reactie 3:

Cor van den Hoff Kingston Tasmania Australia: Even iets over de Bethelschool in de reactie op de foto. Kleuterschooltje was in de Tweede oude Heeschelaan naast het kerkje hoek Pastoor Zegersstraat. Daar zat ik op school, daarna naar de grote Bethelschool in de Pastoor Zegersstraat.
Als de moeder en twee jongens naar school gaan dan gaan ze de verkeerde kant uit, ze lopen in de Kraaijenhoflaan.

Reactie 4:

Wim van Maassen, 20-07-08: Van mijn Moeder heb ik wel eens gehoord dat Bakkerij Bor een automatiek of iets dergelijks had, waar banket (bijv.een puddingbroodje) getrokken kon worden. Een herinnering van mij is, dat toen ik op de lagere school aan de Koninginnelaan zat, ik er wel eens een broodje kocht (i.p.v. snoep bij Walraven, ook aan de Koninginnelaan), in combinatie met het kopen van een broodje bij Bor. Staat mij bij dat er toen (eind jaren vijftig) een gedeeltelijke Zonsverduistering was, in ieder geval voor 9.00uur. Ook heb ik altijd gedacht dat je bij Bakkerij Bor een trapje op moest, maar bij het zien van de foto klopt dat niet, of was dat binnen naar de winkel toe?
Dan een reactie op reactie 2 en 3: De kinderen gaan waarschijnlijk naar de Kleuterschool op de Kraaijenhofflaan.

Reactie 5:

Henk van Hest, 31-10-09: Het is een hele tijd geleden, dat ik langs bakkerij Bor kwam. Deze bakkerij had inderdaad een automatiek. Je kon er ook vleesproducten krijgen; krokettten, nierbroodjes enz.
Ik was in die tijd misdienaar in de H Hartkerk aan de Krayenhofflaan. Wij hadden soms ook een vroege mis denk maar aan 07.00 uur. In die tijd tussen 1945 -1949 hadden we behoorlijke strenge winters!!! We gingen altijd zomer en winter even bij automatiek Bor kijken, of iemand niet iets
verloren had, die avond ervoor, denk aan de mensen, die na een borreltje pakken, even naar Bors-automatiek gingen voor een hartig hapje.
Op een koude winterochtend, er lag sneeuw, was het raak!, Wij, ongeveer 10 jaar oud, vonden
tussen de sneeuw, een papieren gulden en een papieren riksdaalder, we konden onze ogen niet geloven!!! Dit was veel geld in die tijd, b.v. in die tijd kostte een week huur 10 gulden!!!
We voelden ons rijk!!! Dit is wat ik een keer meemaakten bij bakkerij Bor!!!

 

Reactiepagina
Reactie 6:

Andries Christ, 21-05-2016: Bij bakker Bor kon je de echte nierbroodjes uit de automaat trekken. Een nierbroodje was een snee brood met kroketvulling erop met panneermeel. Alles uit de automaat kostte een kwartje. Ik ging op school tegenover de bakker, nl de Dominicusschool. Een leuke anekdote is, toen de oude cent was afgeschaft paste die precies in de automaat van bakker Bor, hier heb extra van geprofiteerd.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: