AcaciastraatKotterman53-09-27.jpg

<- Back | Index | Next ->

AcaciastraatKotterman53-09-27.jpg

Acaciastraat 62, Kotterman

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Peter Huys: Wat een leuke collectie foto's van oude bakkerswinkels. Ikzelf kom uit nijmegen-oost, rode dorp - kopse hof. In ons dorp was geen bakker, maar wel Tooropstraat, Acaciastraat bakker Kotterman heette eigenlijk Kutterman maar heeft later zijn naam maar laten veranderen. De onbekende foto's onderaan de pagina, volgens mij 3x, zie ik iets terug van een bakkerij op de v.Heutzstraat, later heeft hier nog een postagentschap gezeten, dacht ik.
Bedankt voor jullie leuke onderwerpen.

Reactie 2:

Riet Giesbers nu Winters, 04-10-2008: Wat leuk om al die foto's weer eens terug te zien.
Heb als kind tot mijn 12e jaar op de Daalseweg gewoond heel dicht bij Bakkerij Klaassen, mijn schoolvriendinnen waren daar Bep Hoogma (slijterij), Gonnie Klaasen(bakkerij) en Carla v.d. Hoogen (haar Pa had inderdaad iets met marktkramen van doen.
Heb daar een hele leuke jeugd gehad vooral in de bakkerij.
Daarna verhuisd naar de Berg en Dalseweg schuin tegenover de Bakkerij Oudvorst, daar weet ik niet veel van, heb er altijd voor mijn moeder brood gehaald en auwel voor mezelf ik geloof 1 cent per velletje, vandaar uit getrouwd en de eerste 3 jaar gewoond op de Berg en Dalseweg en daarover een anekdote betreft bakkerij Kotterman.
Toentertijd mijn jongste dochter (geloof net 2 jaar) wilde naar haar Opa op de Berg en Dalseweg. Nooit aangekomen want Opa werkte toen nog en was weduwnaar dus niemand thuis, is toen gaan zwerven en wij in rep en roer, ons huis was te klein. Uiteindelijk kregen van de politie de mededeling dat er een klein meisje was meegenomen in een bakkersauto en deze woonde op de Acaciastraat. Wij er heen, huilend en wel en onze dochter zat prinsheerlijk van een broodje te genieten in een gemakkelijke stoel, vandaar al deze herinneringen. Bedankt voor dit mooie moment, ik zie heel veel herinneringen bij deze mooie foto,s.

Reactie 3:

Theo van Bemmel, 01-04-2013: Mijn ouders zijn in mei 1947 in het huis rechts ernaast, nr 60, komen wonen en ik ben daar in okt 1948 geboren. Mijn moeder was zeer teleurgesteld toen ze ontdekte dat de kelder niet als koelruimte was te gebruiken vanwege de warmte van de bakkersoven!

REAGEER

Reactiepagina
Reactie 4:

W. van Kollenburg, 06-03-2014: ik ben op zoek naar familie van bakker Kotterman, want ik heb een fraai stukje historie voor ze: de matrijs uit de jaren'70, waarvan het drukmateriaal werd gemaakt, nodig voor het bedrukken van de papieren winkelzakken. Kan iemand mij helpen aan een telefoonnummer of e-mailadres?

Van deze matrijs werd een rubber afgietsel gemaakt dat op de cilinder van de drukpers werd gespannen zodat het verpakkingspapier bedrukt kon worden, waaruit dan weer de winkelzakken werden gesneden. De matrijs is dus het begin van het hele proces.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: